Uudised

Haiglate eetikakomiteed koostasid arstidele juhendi, kuidas teha raskeid otsuseid, kui kõigi ravimiseks pole enam võimalusi. .

KAS KRIISI SÜNGEIMAD TUNNID ON EES? Arstid said juhendi, keda ravida, kui kõigi jaoks enam ressursse ei jätku (8)

LISA KOMMENTAAR

kes maksab7. aprill 2020, 10:50
kui kriisijuht nii otsustab siis tuleb surra eesliinil sotsmaksu maksu küsimus huulil
Ärbert6. aprill 2020, 22:31
Kuigi nii riigi kui haiglate tasandil tehakse suuri jõupingutusi, et nimetatud ressursse suurendada ja elanikkonnale kehtestatud liikumispiirangute kaudu COVID-19 levikut pidurdada, võib haiglavoodite, intensiivravi kohtade, hingamisaparaatide, individuaalsete kaitsevahendite ja personali puuduse tõttu tekkida olukord, kus haiglaravi (sh intensiivravi) vajab rohkem inimesi kui haiglad suudavad pakkuda," ja terviseamet ja sotsiaalKiik olid need, kes aasta algul vandusid korduvalt, et Eesti on valmis, teretulemast Koroona! Millal surmad nende hingele kirjutatakse? Ametlikult.
6. aprill 2020, 23:40
Midagi sellist nüüd küll ei kirjutatud. Aga, kelle nimele kõik ülejäänud (üle terve maailma) kirjutatakse? Lõpeta see süüdlaste otsimine!
7. aprill 2020, 10:22
Kogu maailm on hädas ja sa süüdistad Eesti ametnikke?! Sportlased jäid sul mainimata!
triaaz6. aprill 2020, 19:57
partei- ja üldjuht,juba101 valitud liiget,jõustruktuuride sõdalased ja muud sõbrad lähevad rohelisele liinile
Mõne aasta eest meilgi linastunud USA suurest ajaloolisest sõjafilmist Pearl Harbor6. aprill 2020, 18:39
Kui muretud ameeriklased 07.12.1941. jaapanlaste ootamatu torpeedo- ning pommirünnaku alla sattusid, oli haavatuid musttuhat. Märksa enam kui oli kohapeal es,maabi ning ravivõimalusi. Nii seati haigla ette eelläbivaatus, kus üks medõde andis igaühele kiirhinnangu,. Otsustas, et keda on võimalik ravida, keda mitte. Kergemad haavatud, keda oli lootust jalule panna, need viidi sisse. Raskemad, kel lootust vähe, need tõsteti kõrvale ja jäeti abita. Haavatud märgistas too preili markeri puudumisel oma huulepulgaga. Et kuhu sanitarid kellegi viivad.
eutanaasia oleks inimlikum6. aprill 2020, 18:22
Kui hingamisaparaadi alla kohta enam ei jätku ja arst suunab raskes eluohtlikus seisundis parsiendi pikale ning piinarikkale lämbumissurmale, siis oleks humaansem pakkuda talle vähemasti eutanaasiavõimalust. Surmasüsti või tabletti.
väärikas surm?7. aprill 2020, 10:53
küsimus kobarseaduste vastuvõtjatele seoses erakorralise olukorraga seadustame eutanaasia