Madis Veskimägi ütleb, et kuna töö on tema hobi, siis ta ei peagi tööl käima. Foto: Erakogu
Uudised
12. aprill 2020, 11:16

PEREARST MADIS VESKIMÄGI: kõiki ei saa telefoni teel ravida (1)

Perearst Madis Veskimägi manitseb inimesi ettevaatusele, sest meid varitsevad ka muud ohud peale koroonaviiruse. “Ettevaatust igal sammul!” paneb perearst südamele.

Madis Veskimägi kirjutab oma Facebooki-lehel patsiendist, kes vigastas kätt terava klaasiga ja kelle haava oli vaja õmmelda. “Just samal ajal, kui ukerdasin oma purjekaga, tuli telefonikõne, millest algas omaette lugu," kirjutab perearst. Patsiendiga juhtunud õnnetusest kirjutades rõhutab perearst kõigepealt, et meid varitsevad ka muud ohud peale koroona ja ettevaatus tasub alati ära. “Õnnetus ikka veidi hüüab tulles. Ja teiseks, puhtisiklik vaatevinkel – elul on teinekord meiega päris huvitavad plaanid, märksa huvitavamad, kui meie esialgsed ja tillukesed kavatsused. Juhtumisi on töö hobi ja seetõttu ei peagi õnneks tööl käima. Ja kolmandaks – kõiki ikka telefoni teel ka ei ravi."

Seega tuli perearstil patsient perearstikeskusse kutsuda ja haav õmmelda. Veskimägi arvates on väikekirurgia edukalt tehtav ka perearstikeskustes ja inimene ei pea tingimata EMOsse minema.

"Mõne aasta eest publitseerisin Youtube`i 115 õppefilmi erinevatest väikekirurgilistest protseduuridest, mis on väga hästi tehtavad keskmises perearstikeskuses, kuid patsiendid pöörduvad reeglina EMOsse ja erinevate eriarstide vastuvõtule. Õppefilmide eesmärgiks seadsin kolleegide, perearstide julgustamise ja ka selle, et patsiendid võiks oma perearsti veidi survestada. Võidaksid kõik – patsient, eriarst, kellele jääb tõeliselt eriarstlik patsient, ja muidugi ka perearst saadud töörõõmuga."