”Meie brigaadidel on töö on väga palju muutunud, iga päev kasutatakse suures koguses isikukaitsevahendeid ja sellisel tasemel isikukaitsevahendeid, mida üldiselt kiirabitöös iga päev ei kasutata,” ütleb Lilian Lääts. (Foto on tehtud 2019. a)Foto: Tiit Blaat / Ekspress Meedia
Uudised
17. aprill 2020, 11:00

VIDEO | ARST PALUB KODUS PÜSIDA: kui inimesed lasevad end lõdvaks, on paari nädala pärast nii suur hulk elusid päästa, et me ei pruugi sellega hakkama saada (2)

Regionaalhaigla kiirabiosakonna juhataja Lilian Lääts palub praegust olukorda selle põhjal mitte alahinnata, et numbrid näevad natuke paremad välja. „Kui need inimesed, kes seni kodus on olnud, end lõdvaks lasevad, siis paari nädala pärast on meil nii suur hulk elusid päästa, et me ei pruugi sellega enam hakkama saada.“

Lilian Lääts tõdeb, et muidugi on praegune olukord ka arstidele väsitav. “Mis mind häirib ja väsitab – et me ei tea, kaua see kestab. Kui keegi ütleks, et 1. septembril on see läbi, siis me häälestaksime end sinna ja me saame hakkama. Aga me ei tea tegelikult…"

“Palun ära alahinda seda situatsiooni selle põhjal, et numbrid näevad natuke paremad välja,” paneb ta südamele.

Ta kirjeldab, et väga palju on muutunud ka kiirabi igapäevatöö, näiteks pärast Covid-19 väljakutset võtab auto puhastamine aega kuni poolteist tundi.

”Meie brigaadidel on töö on väga palju muutunud, iga päev kasutatakse suures koguses isikukaitsevahendeid ja sellisel tasemel isikukaitsevahendeid, mida üldiselt kiirabitöös iga päev ei kasutata.”

Järgi meedikute juhiseid ja ära niisama õue mine!