Raatuse tänava ühiselamuFoto: Aldo Luud
Eesti uudised
21. aprill 2020, 14:45

Raatuse ühiselamus karantiinis olevatele välistudengitele määrati perearst

Tartu Raatuse ühiselamus ei ole tänaseks rohkem tuvastatud positiivseid koroonaviiruse juhte. Ühiselamu haigetele välistudengitele määrati SA Tartu Kiirabi ja terviseameti koostöös ühine perearst, kes neid nõustab ja hiljem terveks tunnistab.

16 positiivse proovi andnud tudengit peavad olema kuni tervenemiseni isolatsioonis ja neil on keelatud oma korterist lahkuda. 39 isikut, kes on haigetega kokku puutunud, kuid kelle testitulemused oli negatiivsed, peavad jääma ühiselamusse karantiini vähemalt kaheks nädalaks. SA Tartu Kiirabi ja terviseameti koostöös leiti haigetele välistudengitele ühine perearst, kes neile tervisemurede korral nõu annab ja hiljem ka terveks tunnistab. Samuti võimaldatakse isolatsioonis viibijatele vajaduse korral psühholoogilist tuge.

Negatiivse testitulemusega ja haigetega mitte kokku puutunud elanikud võivad tavapäraselt liikuda. Ühiselamus mitte elavatel inimestel ei ole lubatud hoonesse siseneda. Liikumispiirangute täitmist kontrollib politsei isikut tõendava dokumendi alusel.

Tartu ülikool koostöös üliõpilaskülaga on korraldanud isolatsioonis viibivatele elanikele toitlustamise, varustanud neid isikukaitse- ja desinfitseerimisvahenditega, taganud võimaluse pesupesemiseks ning korraldanud jäätmete ohutu kogumise.

Õhtuleht kirjutas pühapäeval, et eriolukorra ajal on koosistumised Raatuse ühiselamus tavapärased olnud.