Foto on illustratiivne
Uudised
22. aprill 2020, 18:04

Saaremaa hoolekandeasutuses lisandus 16 koroonahaiget

Saaremaa Sõmera hoolekandeasutuses lisandus ööpäevaga 16 koroonahaiget. 

Terviseameti Lääne regiooni juht Kadri Juhkam ütles Õhtulehele, et varasemalt on Sõmera hooldekodus tuvastatud kümme koroonahaiget. "3. aprillil sai kinnitust üheksa positiivset juhtu - kuus klienti ja kolm töötajat. 17. aprillil lisandus üks koroonapositiivne klient," sõnas Juhkam. 

Kolmapäeval lisandus aga 16 positiivse testi andnud klienti. "Need, kes täna koroonahaigetena registreeriti, elavad samas majas 17. aprillil viirusega diagnoositud inimesega. Ilmselt oli tema see allikas, kes andis viiruse teistele edasi," tõdes Juhkam, lisades, et need numbrid ei peegeldu kolmapäeva hommikul avaldatud numbrites tehnilistel põhjustel. 

Juhkami sõnutsi on Sõmera Kodus üheksa maja, millest ühte kasutati koroonaviirusega nakatunute isoleerimiseks. Nüüd aga tehakse ümberkorraldusi. "Kuna nüüd on ühe maja elanike seas rohkem koroonahaiged kui terveid, kolitakse kõik negatiivse testi andnud kliendid desinfitseeritud maja ruumidesse, mida varem kasutati haigete isoleerimiseks. Ehk sisuliselt toimub vangerdus. Hooldekodu tegutseb vastavalt parimale äranägemisele, et kliente võimalikult vähe häirida." 

Lääne regionaalosakonna juht lisas, et enamikel värskelt positiivse proovi andnud inimestel sümptomeid pole. "Kolmel on kergem palavik, 37-38 kraadi, aga loomulikult võivad sümptomid hiljem välja tulla." 

Kuigi terviseamet pöördus kolmapäeva hommikul hooldekodu poole ning pakkus abi, pole seda vaja läinud. "Hetkel tundub, et neil on kõik kontrolli all," ütles Juhkam.