COVID-19 lift Tartu Ülikooli Kliinikumis Foto: Andres Tennus / TÜ Kliinikum
Eesti uudised
3. mai 2020, 10:41

Terviseamet: ööpäevaga lisandus üks Covid-19 positiivne test, suri kaks inimest (2)

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 743 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse testi, millest 1 ehk 0,1 protsenti osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus ööpäeva ainus positiivne test Pärnu linna.

03. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 75 inimest, neist 7 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 247 inimest, lõpetatud 259 haigusjuhtu.  Eelmise ööpäeva jooksul surid Ida-Virumaa Keskhaiglas ravil olnud 82-aastane naine ja Pärnu Haiglas olnud 80-aastane mees. Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 55 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud 55 206 esmast testi, nendest 1 700 ehk 3,1 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Tervise ja Heaolu Infosüsteemide Keskuse selgitus andmete avaldamise kohta:

Tervishoiuteenuse osutajatel (sh laboritel) on võimalik tagantjärele dokumente parandada, muuta ja tühistada. Avaandmetes avaldame alati ajakohaseid ja kord ööpäevas uuenevaid andmeid tervise infosüsteemi (TIS) andmestikult esmakordsete testitulemuste lõikes. Avaandmetes kajastuvad laborite poolt tehtud muudatused, parandused ja tühistused ka varasemast ajaperioodist.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja terviseameti Facebooki-lehel. Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse eriolukorra kodulehelt.