Uudised

PRISKE JA ÕNNELIK! Kas kaalust allavõtmisele on üldse mõtet aega kulutada? (6)

LISA KOMMENTAAR

Elsa11. juuli 2021, 15:33
Paljudel on õigekeelega probleeme, ega varsti ei osatigi enam korrektset kirjakeelt, sellele aitavad kaasa inglise keelsed väljendid jne. Ka suur ja väike algustäht lauses, komad ja kirjavahemärgid, kokku- ja lahkukirjutamine teevad samuti paljudele probleeme. Olen vahest isegi mõelnud, et kas valdan veel vabalt eesti kirjakeelt.
Njah12. juuli 2021, 00:10
"Vahest" tähendab "võib-olla"; "vahel" tähendab "mõnikord". "Inglisekeelne" kirjutatakse kokku. Ja -- pole mõtet loota, et kommentaariumis kirjakeelele erilist tähelepanu pööratakse.
Põen 3 ülearust kilo11. juuli 2021, 15:14
Tuleb see surmakene kuidas tuleb, aga ikka on silmale kenam normaalmõõtmetes keha, endal kergem käia, peegelpilt ilusam ja riided istuvad seljas paremini. Kuidagi hulgaliselt on tekkinud koos koroonaga kõvasti ülekaalulisi igas vanuseastmes. Tuleks ilmselt rohkem liikuda ja asjale tõsiselt tähelepanu pöörata.
tipatapa11. juuli 2021, 11:42
Ja lõpuks tuleb surmakene ega hooli su paksust või kõhnast kerest. Oma saatusest ei pääse, ka kõhnad on vähkis ja südamehaiged, maksahaiged jne jne.Miks ei räägita üldse inimese vaimsest arengust? Keha kultus on tulus äri?
Heasoovlik konsultatsioon11. juuli 2021, 12:20
Kas sul koo'lis käändeid üldse ei õpetatud?! Mitte VÄHKIS, vaid VÄHIS! SEE on astmevaheldusega käänamine. VÄHK, VÄHI, VÄHKI ........ KA SISSEÜTLEV KÄÄNE LÕPEB SAMAMOODI, MITTE VÄHIsse. Vii ennast kurssi järgmiseks kommenteerimiseks. 🤗
tipapata 12. juuli 2021, 00:15
See viga "vähkis" sai tehtud meelega. Leiutasin selle sõna ise, "vähki täis" asemel. Näit. püksid on kottis, lõug on lottis, rind on kummis, sõrm on kookus, kõik on täitsa pekkis. Seega kops on vähkis. Kommentaari autor on muide eesti filoloog.