Uudised

KÜÜNED ENDA POOLE: ülikooli kliinikumi silmakirurg pidi loobuma osakoormusest „konkureerivas“ haiglas (10)

LISA KOMMENTAAR

haige3. juuli 2023, 21:50
käisin kardioloogi vastuvõtul peale infarkti läbipõdemist. Arst kutsus tagasi 1,5 kuu pärast. Läksin kohe trepist alla Maarjamõisa polikliiniku registratuuri, kust öeldi, et esimene vaba aeg on selle arsti juurde kolme kuu pärast. Õnneks pidasin vastu ja elan veel. Olen 56. aastane naine.
arusaamatu3. juuli 2023, 21:41
kuidas arst võtab ainult üks kord nädalas vastu, teised päevad on vastuvõtt teistes haiglates. Selge see, et vastuvõtule võimatu pääseda ja järjekorrad pikad. Soovin käia ikka sama, mitte iga kord erineva eriarsti juures. Arusaamatu on veel see, kui registratuurist öeldakse, et vastuvõtule ei registreerita, kuna ei ole veel graafikut ja kui nelja tunni pärast uuesti helistan, siis öeldakse, et ajad juba täis, mis teha kui vastuvõtt nii lühike, proovige järgmine kuu uuesti. See on näide tõsielust, kui soovisin silmaarst dr. M.Pauklini vastuvõtule TÜ Kliinikus.
Perearstikeskuses12. mai 2023, 11:58
tahad silmaarstile saada,ootad 3-5 kuuda,aga sama arsti juurde tasulisse pääsed juba nädalaga.Selge see,siin on jälle ainult rahad mängus.Inimeste tervis on ainult üks suur äri,see et raha pole,pole kellegi jutt,tulemustasudeks on tuhandeid võtta.Arstiabi on meil puhas 0
tallinnast12. mai 2023, 14:25
Näiteks glaukoomi puhul on pidevalt jälgival/ravival ITK silmaarstil endal ei ole võimalust registreerida korduvat vastuvõttu patsiendile 6 kuu pärast (jätkuva ravi puhul võimalik ainult 3 kuu piires). Sel juhul on patsiendil ainuke võimalus endal registreerida soovitatud ajaks vastuvõtule ainult 1 esmaspäeva varahommikul piiratud ajavahemikul. Ja kui siis ei õnnestu, tuleb nõustuda vastuvõtuaja edasi nihkumisega nädala võrra ja proovida järgmisel esmaspäeva hommikul uuesti. Samas digiregistratuuris saab valida vabu tasulise vastuvõtu aegu samale arstile soovitud perioodil. Kellele vajalik ?
Vaatleja12. mai 2023, 10:12
Kas teil on soovi, et teid opereeriks arst kes peale tööpäeva ühes haiglas sõidab paar tundi teise haiglasse ja jätkab seal oma tööd? Mina isiklikult kahtlen selles.
Põhiliselt...12. mai 2023, 12:46
...enamus eriarste töötavadki erakliinikutes,sest teenistus tunduvalt suurem. Vajad põlvele või muud süsti,maksad 10x hinna,muudest ravimitest rääkimata. Tava polikliinikus võid eriarsti juurde pääseda 3-5 kuu pärast.Parem pole olukord ka mitte perearsti juurde pääsemisega,sest nemadki töötavad mitmel pool üle eestimaa. Inimene,kes vajab arstiabi võib oodata või ravigu end ise,selline olukord meil. Õnneks hambaarsti jurde saamine veel on parem.
to lihtsam teha praeguse valitsuse järgi13. mai 2023, 19:17
sinule ei aita küll enam ükski arstiabi, oled lootusetu
Vana Hobu12. mai 2023, 09:50
TÜK- i arvates peab arst pool aega molutama, kuna haigekassa maht on täis ja mujal inimesi ravida ei tohi.
uku12. mai 2023, 11:00
Ja sinu arvates peab arst 24/7 nuga käes silma lõikama?
Vana Hobu13. mai 2023, 10:09
uku eile 11:00- le. Noaga ei lähe sul keegi enam silma kallale. Aga see pole ka normaalne, kui arst teeb nädalas 3-4 lõikust, kuna rohkemaks ei jätku haigekassa limiiti ja ülejäänud aja jalutab mune (või midagi muud) sügades mööda haiglat ringi. Selle asemel, et teises haiglas inimesi aidata. Haigekassa nutab, et rohkemaks pole raha, aga nende sadade tuhandete eest, mis "preemiaks" makstakse, saaksid paljud inimesed oma nägemise korda.