Intervjuu

ÜLEKAALULISUSE ENNETUS | Endokrinoloog: tulevane lapsevanem peaks võtma vastutuse, et tal oleks normaalne kehakaal (7)

LISA KOMMENTAAR

jäävuse seadus17. september 2023, 15:51
Ka tulevane vanavanaema ja vanavavaisa peaksid võtma vastutuse. Ehk siis tõuparandus. Või eugeenika, nagu peenema nimega. Vaata ikka järele, kellega sa last tegema hakkad.
Hmm17. september 2023, 14:13
Eesti lapsed ja noored neiud on põssad.
Enn17. september 2023, 14:34
Nodzusid on masendavalt palju jah.
Dona13. september 2023, 06:51
Miks neid kooke ja torte, komme ja krõpse, saiakesi ja limonaade pitsasid ja burgereid toodetakse, kui kogu see kraam on kahjulik ja paksuks tegev? Kõhnadele? Kas kõhnad tormavad pärast maiustuste või rämpstoidu söömist kohe trenni? Ei ole ju nii. Miks me ei räägi ainevahetuse erinevusest, kehatüüpide erinevusest? Jah, arutu õgimine on igal juhul kurjast. Arutu õgimine on sageli psüühilise taustaga, söögist üritatakse saada mõnu ja armastust, mis tavaelus puudu jääb. Nii et rohkem armastust, vähem tänitamist! Vähem sildistamist, et paks - halb, kõhn --hea.
probleem on rumal lapsevanem12. september 2023, 13:42
kes tassib oma lapse autoga kooli, trenni, huvikooli, ringi jne. igale poole. lapsel null liikumist. vahib ima läbi autoakna. ta ei teagi, et jalgsi ka saab liikuga. meil on ära kadunud, jalgsi liikimine!!! ainutl autoga, tõuksiga, boltiga jne. võtke jalad kõhu alt välja ja liikuge jalaga. siis on probleemid läinud. eriti haiged kohad on jõusaalid. seal kondeka õhus trenni teha. kus on mõistus.
Mari12. september 2023, 12:07
Siit sain kinnituse, et vanemate patud laotakse lastele seitse põlve. Kui on soodumus paksuks minna, ei aita kohupiima- ei aedviljadieet. Paksude kehaehitus on pükniline. Lühike kael ja jäsemed, iksjalad, üldine õunafiguur. Ta ei muutu iial asteenikuks. Võrrelge kõrgushüppajat ja kuulitõukajat, mõlemad teevad trenni, aga väliselt väga erinevad. Ka kõhn laps võib olla ebaterve. Vanasti seostatigi haigusi kõhnusega, priskus oli boonus
Andres17. september 2023, 14:17
Tavaline kõndimine. Ei ole vaja mingit tempot teha, ka uimerdada mitte, 5-7 km päevas, natuke üle tunni liikumist värskes õhus. Ja kaal kaob, uskuge või mitte. Ei ole ju raske. Lausõgimise vastu ei aita muidugi midagi, aga sellised ei vaevukski igapäevaselt kõndima minema. Nende ainuke kõnd on ostukäru najal, x-jalgade kintsud hõõrumas.