Uudised

Eesti Tervise Fond soovitab e-sigareti võrdsustada tubakatoodetega (12)

LISA KOMMENTAAR

26. september 2013, 21:33
kõige lihtsam viis saada Eesti riigieelarve plussi on langetada ministrite palkasid mitte neid koguaeg tõst 1200 euro kaupa
no muidugi25. september 2013, 22:50
ikka, ikka maksu alla ja keelata enamus kohtades kasutada! No nii haige ikka annab olla! Mis teid häirib? Aur? Sellisel juhul keelame saunad, vannid, pliidi jne ka ära! Kõik need tekitavad auru!!! Ah ja, kuum vesi kraanist ka olgu kadunud! OHTLIK AUR! See on ikka iga inimese enda asi kas ta seda E-d tõmbab või ei. Alaealisi ei ole suudetud ju suitsetamisest eemal hoida ja nüüd loogilise jätkuna on nad E-le üle läinud. See on ikka vanemate tegemata töö et ei suuda lapsele selgeks teha suitsetamise kahjulikusest. E sigaret on ju mulle kui inimesele kes ei suitseta tunduvalt ohutum kui sigaretid ja nende vastik hais. Las inimesed st. täiskasvanud tõmbavad seda kui see neile rahuldust pakub! Leian et nüüd on juba tegu suitsetajate diskrimineerimisega kui nad peavad seda salaja kuski kimuma. Ja emmed kes oma tited kõrtsi sööma veavad et neid häirib E-sigareti nn. hais istugu ja söötku oma tittesid kodus. Laste koht pole baarides, kohvikutes, kõrtsides!
Pahv25. september 2013, 17:25
Loomulikult tuleb seda teha. Miks peaks laskma nolkidel kaupluste lettide vahel e-sigarit tõmmata? Miks ma pean seda auruhaisu nuusutama seal. Vastasel juhul võiks lasta kõigil pussu panna, seal kus hing ihkab
ongi25. september 2013, 13:14
minu arust on üks krdi lasteaed need e-sigareti näitajad, demojad. nagu maci kasutajad. tee kui tahad aga ära mölise ja esine ... teevad äkki pride parade ka ?
Andastust !25. september 2013, 09:46
Nii haiget hülge möla ikka annab välja mõelda. Need seal Eesti Tervise Fondis vist tõsise arengupeetusega. Et sellist jura genereerivad. Pange jah aga kõik asjad maksu alla. Väljamaa lehtedelt saab aga ikka tellida ja teie maksuahnetel taunidel ikkagi perse lohku tõmmata !
tobe25. september 2013, 09:17
Puruvaeste kodanikega aga keeldudest-käskudest-maksudest-aktsiisidest-trahvidest pungil ja stressav nn. põhjamaa tüüpi "heaoluühiskond"?
Naeruväärne,.
lugeja6025. september 2013, 07:36
Loomulikult tuleb võrdsustada. Jutt, et e-sigarett on mingi "tervislik" alternatiiv ton täielik häma. Lastele ja noortele kättesaadavus on hoopiski kuritegu.
Tjah25. september 2013, 07:23
Eks võrdsustame siis. Aga kui e-sigaretil on kõik samad tingimused, siis ma ei näe põhjust tõesti miks ma peaksin e-sigaretti tõmbama. Juhtmed-jutud, mingi lödistamine vedelikuga, kui aktsiis ka otsa pannakse, siis pole ka hinnal vahet ja kuna tema mõju pole teada, siis võib sama hästi ka tavasuitsu kiskuda. Ja soovitada noortele ka, sest tavasuitsu mõju on teada, e-suitsu mõju võib äkki ka hullem olla. Mingi kärsatatud glükooli sissehingamise kohta ju uuringuid pole kuid tundub halvaendeline....
kle25. september 2013, 06:06
Nii meil asjad käivadki - mingeid uuringuid ei ole olemas , toime pole teada jne aga muudkui võrdsustame ja maksustame jne. Selge on see et e-sigarettide müügiga on tubakatootjatele kannapeale astutud ja riigikassa tahab ka midagi teenida mistahes äri pealt. Aga samas jah , nagu eespool juba mainitud , salasigarettide müügi ohjamiseks ei suudeta suurt midagi ära teha ja sealt ei saa riik ka midagi teenida ja seepärast vaja võtta sealt kust võtta annab. Ainus asi millega ma nõus olen on see et alaealistele võiksid need küll keelatud olla , no pole lihtsalt kuigi ilus vaatepilt kui pubekad ajavad tossu suust välja.
enduser25. september 2013, 03:24
25. september 2013, 02:41
... nii lihtne see ongi. Nii, et kallis Eesti Vabariigi Valitsus: mõelge pisut, enne kui mõne järgmise lollusega lagedale tulete. Lugeda aga mingite populistide plärast olematute pseudoteemade ümber, on lihtsalt tülgastav.
pseudoprobleem25. september 2013, 02:39
Pole mõtet keerutada tolmu pmst olematu "probleemi" ümber. Rääkige parem sellest, et ligi neljandik Eestis müüdavatest sigarettidest on salakaup, mille müügist ei laeku riigikassasse sentigi. Kummalisel kombel ei astu valitsus salasigarettide leviku tõkestamiseks mingeid tõsiseltvõetavaid samme. Need üksikud reidid, mis on enamasti suunatud salasigaretiäri müügiahela madalaima lüli, ehk siis tänavakauplejatest nn "babuškate" vastu, näivad pigem üldsusele suunatud vaatemängulise tsirkusena, kui reaalse võitlusena organiseeritud kuritegevuse vastu. Lollilegi on selge, et kui iga neljas Eestis müüdav sigaretipakk kannab venemaa maksumärke, siis ei aeta seda asja mitte pisisulide tasemel vaid tegemist on massiivse ja organiseeritud äriga, millesse peavad olema segatud ka väga kõrgel tasemel riigiametnikud. Need naeruväärselt väikesed konfiskeeritud salasigarettide partiid, mida tolli ja piirivalveamet aegajalt suure meediakära saatel üldsusele oma "töövõitudena" demonstreerib, on jäämäe veepealne tipp. Samuti võiks Eesti Vabariigi Valitsus juba ükskord ometi aru saada, et eestlase ostujõud on keskmise eurooplase ostujõust sama kaugel kui planeet Maa planeedist Marss ja meie palkade juures lihtsalt ei ole võimalik legaalset tubakat osta. Kui suur on see protsent suitsetajatest, kes on viimase 5 aasta jooksul kosmiliseks kerkinud tubakaaktsiisi tõttu otsustanud suitsetamisest loobuda? 5%? 10%? Kaheldav... Pakun, et enamik suitsumehi tossutab mõnuga edasi, kuid teeb seda madalakvaliteedilist venemaa salatubakat tarbides. Kui Eesti Vabariigi Valitsus või Eesti Tervise Fond tunneksid reaalset muret eestlaste tervise või tubakaaktsiisi riigikassasse laekumise pärast, siis ei lällutaks nad mingi olematu pseudoprobleemi üle, vaid astuksid esmalt salatubaka leviku tõkestamiseks ka mingeid tõsiseltvõetavaid samme. Ainus reaalseid tulemusi andev lahendus, mida praeguses olukorras rakendada saaks, oleks viia tubakaaktsiis uuesti vastavusse eestlaste ostujõuga. Tuua praeguse, täiesti debiilse, tubakaaktsiisi põjenduseks väidet, et tegemist on kõikjal Euroopas kehtiva maksumääraga, on pesuehtne demagoogia - see siin ei ole, ega saa lähima saja aasta jooksul olema Euroopa. See on Eesti Vabariik, kus isegi kõrgharidusega spetsialisti keskmine kuupalk jääb mitmekordselt alla mistahes teise arenenud Euroopa riigis töötava lihttöölise kuupalgale, mis siis veel rääkida meie lihttööliste kuupalkadest. Ajalugu on juba korduvalt tõestanud, et igasugused keelud või aktsiisitõusud ei vähenda, vaid pigem suurendavad "keelatud viljade" tarbimist ja sama kehtib ka suitsetamise puhul. Tubakasõltlased leiavad endale legaalse ostuvõimaluse puudumisel lihtsalt taskukohasemad alternatiivid ja