Uudised

Lastehalvatuse ohver: «Ilmselt hingasin ma valel ajal sisse, kui viirus mööda lehvis. Aga kunagi ei tea, millal on vale aeg.» (50)

LISA KOMMENTAAR

Koos vaktsimeerimsega hoogustub ka haigestumine. Lastehalvatuse vastu hakatin Eestis vaktsineerima 19. juuli 2019, 17:39
werner9. jaanuar 2014, 04:18
Vaktsineeritud haigestuvad vabalt. Ja paljudes piirkondades vallandusid epideemiad just vaktsineerimise järel. Nii et need mittevaktsineeriatele kriminaalvastutuse nõudjad on pigem samad tegelased kes varasemal ajal ketsereid ja nõidasid põletasid. Verejanulised ignorandid.
Kägu kukub27. november 2013, 09:09
Lastehalvatuse vaktsiini peaks kõik vanemad laskma teha oma lapsele. Kõik muud vaktsiinid olgu vaba valikuga, kuid jah, see on päris õudne haigus. Ka mul on tuttav, kes sai noorukina lastehalvatuse, ja kes on kahjuks selle tagajärjel poolest kehast halvatud.
Ka vanem27. november 2013, 09:06
T- le, lastehalvatus levib ikka ka piisknakkusena.
Nakkusallikaks on viirusekandja või haige inimene, kes eritab viirust roojaga ja ülemiste hingamisteede sekreediga. Tekitajad satuvad organismi sooletrakti või hingamisteede limaskesta kaudu.
Roiskunud veest võib saada A- hepatiidi. Kui jah, ei välista ka muid haigusi.
to vanemad / 07:59, 26. nov 201327. november 2013, 06:40
ja minul läks kaks on kuna olid just saanud vastavat vaktsiini
kindlasti27. november 2013, 06:39
hmm26. november 2013, 23:05
Ma ütlen ausalt, et mina olen segaduses. Ma tahaksin uskuda vaktsiini vajalikkusesse. Ma olen ise nõuka ajal reageerinud väga ägedalt kolmikvaktsiini, põhjuseks see, et olin alleriline. Nüüd kuulen nagu poleks vaktsiinidel mingeid tüsistusi, aga isegi kõige tavalisemal valuvaigistil on A4 lehekülje pikkune kõrvaltoimete nimekiri...
Kahjuks tean ma kahte üsna rasket jutumit, üks pisike veidi enneaegne põnn sai vaktsineeritud ja seda lapsukest enam meie seas ei ole. Ma ei mõista miks on üldsuse jaoks ainult hoolimatu vanem kes ei vaktsineeri ja vanem kes laseb kõik süstid teha, aga on olemas ka ju vahepealne varjant risigrupi laste vanemd, keda mingil moel ei hoiatata vaktsineerimisega kaasnevate ohtude eest. On ainult must ja valge...
kahtlane värk26. november 2013, 22:12
miks eestisse kipub neid hädasid alati tulema?
vist26. november 2013, 21:19
siis saavad need tänapäeva ninatargad mammid näha, kuidas nende lapsed piinade kätte surevad või vigaseks jäävad terveks eluks. võiks siis täiega parastada, aga milles lapsed süüdi. see liiga õudne. ainult tänu vaktsineerimisele võideti omal ajal see kohutav haigus. kurb, et inimestel mälu nii lühike.
Ann26. november 2013, 20:25
Olge nüüd, kõik suurte ohvrite hulgaga katkud-gripid ja muud nakkushaigused on ajaloolaste väljamõeldis, sest ajaloolased on kõik ravimifirmade palgal selleks, et tänapäeva inimesi hirmutada.
to: k.m. kommenteerijale / 16:46, 26. nov 201326. november 2013, 19:29
"Nõuka ajal vaktsineeriti kõiki lapsi ja tüsistustest ei olnud midagi kuulda."
nõukaajal polnud olemas ka puudega inimestest midagi kuulda, järelikult neid ei eksisteerinud toona
-126. november 2013, 17:30
Rõuged põhjustab kaks viirust: Variola major ja Variola minor.
Tuulerõugete tekitajaks on varicella-zoster-viirus (VZV), mis kuulub herpesviiruste perekonda,
+1 -1
---
Kas sul on teada teised andmed, on mingid teised meil teadmata viirused?
26. november 2013, 17:29
"et kui vanasti rahvaravitsejad oma loodusraviga said paljudest seni ravimatutest haigustest jagu," Nagu näitaks?
26. november 2013, 17:25
"I tüübi diabeet on arvukuselt laste hulgas märgatavalt kasvanud ." Enamasti haigestuvad lapsed ja noored täiskasvanud, kõige kõrgem on haigestumus eelkooli- ja puberteedieas, Pärilike faktorite tähtsust näitab haigestumise sagenemine perekonniti. Isa haiguse korral on lapse risk 5 %, ema haiguse puhul 2,5 %, I tüüpi diabeet mõlemal vanemal tõstab riski 20 %-ni. Ühemunakaksikutel haigestub ühe kaksiku haiguse korral 35-50 %-l juhtudest ka teine. Pärilikkus on suures osas määratud geenidega, milles sisalduva pärilikkusaine põhjal tekkivad valgud seovad rakkudes organismile potentsiaalselt ohtlike võõrorganismide ja –ainete (viirused, bakterid, mürgid) osi ja esitavad neid immuunsüsteemile.
II tüüpi diabeet on teine asi.
to Ago Pärnust26. november 2013, 17:19
olen keskealine ja minust vanemad on ju vaktsineeritud. seda tehti koolis ja jagati veel igal aastal lastehalvatuse "komme " ka. läksin kooli 1962 aastal ja kõiki lapsi aastate jooksul vaktsineeriti. ole meie pärast mureta ja meid pole karta vaja.
Soovitus.26. november 2013, 17:19
Haigestusin ka 1949 aastal raskekujulisse lastehalvatusse lapsena. Tänu dr. Raudamile sain täiesti terveks. See on ränk haigus ja soovitan ka lapsed kindlasti vaktsineerida.
Mnjah26. november 2013, 16:55
"I tüübi diabeet on arvukuselt laste hulgas märgatavalt kasvanud ... ja haigestuvad järjest väiksemad lapsed", väidab keegi.
Samas on tõusnud vaktsineerimata laste arv ja osakaal.
Kas saab teha järelduse, et mittevaktsineerimine tõstab diabeeti haigestumise tõenäosust?
Kas saab teha üheseid järeldusi põhjuslike seoste kohta, kui seosed ei ole teada ja võimalikke seoseid ning tõlgendusi on mitu?
Vaktsiinivastased seda teevad.
Vaktsiinid on süüdi kõigis maailma hädades ja kõigis haigustes. Ilmselt oli nende arust Tšernobõli avarii süüdlaseks vaktsineerimine.
k.m. kommenteerijale26. november 2013, 16:46
haigestusin 1948a.talvel 6aastaselt,tänu dr.Kobinile ja vanavanemate palvetele, olin poole aasta pärast jalul ja senini on tervis rahuldav oma ea kohta. Nõuka ajal vaktsineeriti kõiki lapsi ja tüsistustest ei olnud midagi kuulda.
26. november 2013, 16:30
ei vist jah õhu kaudu laevi see viirus, et muudkui hingad sisse ja ongi, ikka pisik on vaja omale kuidagi sisse reaalselt sokutada, mingist telesaatest vist kuulsin, kuidas lastehalvatuse vastu vakstrinimeerimisel lasteaiarühmas kasutati kõigile sama lusikat ja kõik jäid haigeks... viirusesed ju muteeruvad, ning nüüd on kõiksugused teised sarnased haigused, ka loomadel, ja kui putukadki neid vahendavad - `? näit. puukborrellioos on suht sarnane. aga seda ma tahtsin kiunuda, et kui banasti rahvaravitsejad oma loodusraviga said paljudest seni ravimatutest haigustest jagu, siis - mida meie arstidele aastaid kalli raha eest n. õ. õpetatakse - kas tapmist ? karistamatult, meie endi rahade eest veel ! mikroskoobist ei osata neid viirusi kasvõi ülikoolide laboreis haigetelt leoda, uurida, kuidas hävitada, nis nad seal arstidele siis õpetavad ? parteide ajalugusi vist või muud poliitpaska.
pärnu mutt26. november 2013, 16:11
I tüübi diabeet on arvukuselt laste hulgas märgatavalt kasvanud ... ja haigestuvad järjest väiksemad lapsed.
isale26. november 2013, 16:08
"Ärge nüüd erutuge. Ma polegi üldse tuulerõugetest rääkinud. See on nii tühine haigus, et sellest pole mõtetki rääkida." Järelikult sina ei ole saanud aru asja mõttest. Sa väidad, et haigestuda saavad ainult lapsed vaesest perekonnast, teised jäävad puutumatuks. Veelkord kordan-elu näitab ja oma kogemused kinnitavad, et reeglina kõik minu ja mu laste põlvkonna lapsed on haigestunud küll tuulerõugetesse, küll punetistesse (ja haiguse ohtlikus antud juhul ei ole oluline, oluline on nakkatuse tõenäolisus vaktineerimata inimeste vahel). Ei ütleks et nad oli (on) vaestest perekondadest. Muidu, kuidas sinuga isiklikult, oled nendest haigustest pääsenud?
to: isale2. mai 2017, 17:34
Tuulerõuged on ränk haigus, kui seda ei põeta väiksena.
isale26. november 2013, 15:52
"Rõugete vaktsiini on tehtud sünnitusmajas mõne päevastele"
Ma räägin tuulerõugetest!!!!!
Rõuged põhjustab kaks viirust: Variola major ja Variola minor.
Tuulerõugete tekitajaks on varicella-zoster-viirus (VZV), mis kuulub herpesviiruste perekonda,
isa26. november 2013, 15:14
Ärge nüüd erutuge. Ma polegi üldse tuulerõugetest rääkinud. See on nii tühine haigus, et sellest pole mõtetki rääkida. Polegi kuulnud, et vaktsiiniärikad sellele haigusele ka vaktsiini on väljamõelnud. See haigus põetakse lapsena läbi ja hiljem ta enam ei kordu. Aga eks nendele, kes tahavad enda last näha edaspidises elus allergikuna, diabeetikuna, astmaatikuna jne, võib igasugu vaktsiine väljamõelda. Küll ostavad. Ega siin polegi midagi vaielda. Kes ennast harida ei viitsi, ei tutvu tõeste uurimustulemustega, see uskugu vaktsiinide ärikaid edasi. Nende kassad vajavad ka täitmist.
26. november 2013, 14:35
Väga vapper tädike! Jaksu edaspidises elus!
Artikkel on hea näide sellest, et kui ei vaktsineeri- on viirused kerged tulema. Igatahes riskid vaktsineerimisega (ja võimalike tüsistustega) vähem kui mitte-vaktsineerimisega, mille järgselt võid ka elu kaotada. Parem vaktsineerida ja olla selle viiruse eest kindlalt kaitstud, tüsistuste tõenäolisus on 99x väiksem kui see, et sa ei vaktsineeri ja viirus hakkab kergemini külge. oht on ka surra.
taevas halasta26. november 2013, 14:26
to .... see kirjaoskamatuse kommenteerimine on muidugi naeruväärne. ma ei kirjuta siin ametlikku kirja, et pingutama peaks, trükin lõdvalt, ei huvita,kas tuleb mõni näpukas, õigekirjallt olen sinust arvatavasti tublisti üle
...26. november 2013, 14:02
Jah, haigestujate seas on rohkem vaktsineerituid, sest neid lihtsalt on arvuliselt (laste hulgas) rohkem. Õnneks.
Aga ilmselgelt kirjaoskamatud ei peaks üldse ennast vaevama nõu andmisega, sest nende nõuanded on vastupidise efektiga.
....26. november 2013, 13:33
Ise vaktsineerija ja samastab rõuged tuulerõugetega.
Hoidku taevas selliste kirjaoskamatute nõuandjate eest.
Aga jah, mitt eükski haigus pole maailmast kadunud. Kui vaktsineerimisvastaste hulk kasvab piisavalt suureks, saame näha uusi puhanguid.
isale26. november 2013, 12:45
Tuulerõugeste, punetiste vastu veel hiljuti ei vaktsineeritud (vähemalt minu ja mu laste ajal mitte) ja tugeva immuunsüsteemiga lapsed nagu ei tohiks haigestuma (vastavalt mõne immuunsüse teooriale) aga ma ei tea eriti kedagi , kes poleks nendesse haigestunud, mu lapsed kaasa arvatud, kusjuures need oligi ainukesed haigused, mida nad lapsepõlves on põdenud, isegi nohu ja kurguvalu oli ja on haruldane juhtum.
T-le26. november 2013, 12:39
Nakkuse ülekanne toimub inimeselt inimesele kas fekaal-oraalselt peamiselt saastunud
toiduga, veega ja esemetega või respiratoorselt
Krib26. november 2013, 12:39
Polümeiliit on piisknakkus, mis levib nagu kulutuli. Ja see ei küsi, kas laps on heal järjel olevast perest või mitte ja ei päästa ka see, kui laps on korralikult ja "õigesti" toidetud. See võib nakatada igaüht. Lihtsalt läbipõdemine võib olla erinev. Paremal juhul osaline halvatus, halvemal juhul surm. Praegune aeg praeguseks - vaadake siis ajalukku ja statistikat selle kohta, kui paljud lapsed üle maailma surid lastehalvatuse epideemia järel, kui paljud jäid vigaseks ja kui väike protsent pääses ilma suuremate jamadeta.
Te unustate ka selle, et kõik suuremad ja hullemad haigused on saadud kontrolli alla ainult tänu vaktsineerimistele. Kui teadlased lõpuks avastavad vaktsiini vähi vms vastu, kas te siis ka loobuksite? Vaevalt.
isa26. november 2013, 12:22
Nagu siin ema juba kirjutas, on kõige ohtlikum, kui laps pole vaktsineerimise ajal päris terve. Sellest saab ka teha järelduse. Kui lapsel on immuunsüsteem nõrk, siis kuulub ta vaktsineerimisel riskirühma. Sama võib ka õelda, et kui lapse immuunsüsteem on nõrk, siis on ta ka riskirühmas nakatuma kõikvõimalikesse haigustesse. Seega vaestes peredes kasvavaid lapsi, kelle immuunsüsteem on nõrk, peaks riskides vaktsineerima. Mittevaestes peredes, kus lapsed heas toitumuses ja saavad toidule lisaks ka bioloogiliselt aktiivseid vitamiine, mineraale, aminohappeid ( mitte apteegist ostetud keemilisi multivitamiine). Nende laste immuunsüsteem on tugev ja seda ei peaks äranullima mürgiste vaktsiinidega. Tugeva immuunsüsteemiga laps ei võta haigusi külge.
Soovitaksin siinsetel lugejatel lugeda ja avardada enda silmaringi nende linkide alt, mida siia on pannud MrMagee. Tavaliselt inimesed on laisad ja mugavad ja ei viitsi lugeda ja siis liiguvad ringi silmaklappidega.
Keegi siin kirjutas, et harva kui laps peale vaktsineerimist haigestub. Ega see haigus ei löögi kohe järgmisel päeval välja. Lihtsalt vaktsineerimise päevast nõrgeneb immuunsüsteem. Alles hiljem vaikselt hakkame avastama, et laps on allergiline, on kuskilt tekkinud diabeet, astma, vähk vms. Sel hetkel me ei mõtle, millest see haigus nüüd tuli. See on ammugi äraunustatud, et kunagi sai väiksele lapsele vaktsiin sissepritsitud. Miks on meie lastel niipalju kroonilisi haigusi? Mõelge!
Selle loo kirjutaja on kirjutanud loo ühepoolselt. Näha kohe, et tellitud ja makstud artikkel. Aus oleks olnud siinjuures ka äramärkida, millised on vaktsineerimise riskid. Ja kirjutises ka valgustada statistikat vaktsineerimistest saadud tüsistustest ja äkksurmadest.
26. november 2013, 12:21
Eestis poliomüeliidi epideemia oli aastail 1956-1959, mil haigestus kokku 1 421 inimest ning surmajuhtude arv oli 61
kinni maksmata kommeteerija26. november 2013, 12:13
Lp, MrMagee, vanasti ju inimeste imuunsüsteem reeglina oli tugevam (inimesed füüsiliselt tugevad) aga vaatamata sellele lastehastehalvatus (mis sõda 50-60-70 aastadel?), difteeria, rõuged, teetanus, siberi katk oli ja jäävad väga ohtlikuks haigusteks, ja sinu laste käest ei küsi, kas nende imuunsüsteem on piisavalt tugev (ja ma võin kindel olla- lähtudes tänapäeva eluviisist - EI OLE), Sinu lapsi on päästnud ainult see fakt, et pole saavutanud kriitiline mittevaktineeritud inimeste mass. Aga just sinusuguste abiga pole kaua oodata + reisimine, mis tähendab sama mis kolonisaatorite saabumine Põhja-Ameerikasse, rõuged kingituseks. Lühikese aja jooksul 30 000 Massachusettsi indiaanlasest jäi ellu ainult 500.
Ja muidu, ainult väga piiratud mõtlemisega inimene võib arvata, et tegu on ainut sõjaaja haigustega, Jah, sõja ajal oli kergem haigestuda nt kõhutüüfisse, koleerasse,, sest suurel määral oli süüdi lutikad, aga ka lutikad meie ajal eenam ei ole haruldus, vastuoi "Lutikate probleem võib kasvada sama suureks, kui ta on olnud sõjaaegsetel ja -järgsetel aastatel. OÜ Rentokil väljakutse saab või mitu nädalas, samal ajal kui kümne aasta eest tuli lutikatega
tegelda kord aastas,"
Teetanus tähendab kindla surma, sama nagu ka marutõbi, mida mitte mingil juhul ei saa nimetada sõjaaja haigusteks. Päästab ainult vastav süst, ja esimesel puhul juba ennetatav ehk vaktsineerimine.
Ja veel, kas sul on teda kedagi, kes on täielikult tervenenud pärast lastehalvatuse. Antud juhul maal pärit endine sporditüdruk mitte. Huviga ootan vastust.
Mann to MrMagee26. november 2013, 12:04
Kui kõik need, kes mõistavad põhjuste ja tagajärgede seoseid ning säilitavad terve mõistuse, lisaks tihtilugu on veel ka vastava haridusega ja teavad seega, millest räägivad, on "ravimfirmade poolt kinni makstud", siis Sina oled kahjuks saanud lihtsalt tohutu ajupesu. See on päris hirmutav, kuidas meil on tekkinud ususekt "ei vaktsineerimisele", kes ajab lihtsalt suust välja tohutut pläma, mida siis teised sama targad suu ammuli kuulavad. Inimesed, õppige, õppige ja veel kord õppige, saate ise ka aru, kui lollid olete!
rmp26. november 2013, 12:03
Kulla teemaalgataja- loen ja nutan, sest minu ema põdes nooruses lastehalvatust, kuid vaatamata sellele ta sünnitas 2 last. Kahjuks nüüd on ta ammu surnud ja kui aus olla, sain alles nüüd teada mida ta pidi läbi elama. Ta sündis 1924.a. ja ravi ja taastusravi olid olematud... ta rääkis ainult seda, et siis pidi ta ainult lamama, hiljem selgus, et oleks pidanud vastupidiselt lamamisele hakkama võimlema.
Ema kasutas terve elu nn. tugiaparaati.
Tänan sind oma loo jutustamise eest ja soovin päikest igasse päeva!
Ago Pärnust26. november 2013, 11:58
las siis keskealised ja pensjonärid ka vaktsineerima...mina ei usalda tänases maailmas mitte kedagi peale iseenda.
Ema..26. november 2013, 11:49
Kas vaktsineerimine on tasuline..või tasuta....
kui lapsepõlves26. november 2013, 11:26
kui lapsepõlves vaktsiin tehtud- mitu aastat tootja garanteerib et vaktsiin veel 100% töötab? oleks huivitav teada- kuigi kindlasti leiaks guugeldades kah... tõenäoliselt peaks ikka täiskasvanud ka kõik revaktsiinima ennast. siis. muidu levitavad äkki
kummel26. november 2013, 11:00
mrmagree, aga kas sa tead, kui palju on eestis vaesuses elavaid lapsi? neid on uskumatult suur arv. nende organism on nõrgestunud. kuidas sa väldid olukorda, et paned lapse lasteaeda koos sellise lapsega, kel on organism nõrgesunud. lasteaias nad närivad sõimes samu lelusid, aevastavad, on nohused. see et mõnede haigussümptomitega lapsed aias käivad, on paratamus. lapsi ei jäeta koju nohude ja köhadega.
samas on piirid valla. inimesed reisivad koos lastega. väga kergesti võib tuua endale piiri tagant selle viiruse.
poes ikka käid. poes kasutada sama käru ja korve, mis eelmine inimene. su taga ja ees inimesed aevastavad, köhivad. ei ta, kas neil on nohu külmetusest või on see märk lastehalvatustõvest ehk. eks seda ei tea veel haige isegi ja nii ta liigubki eestlasele omase kangelasena ringi ka haigena.
T-le26. november 2013, 10:38
Piisknakkusena see siiski levib.
Toon uuesti raske ja tõsise näite26. november 2013, 10:32
Vaktsiin on nagu ravim, kõrvaltoimega. Seega... kui vaktsineerime 100 000 last, sureb 1 on tragöödia aga kui 100 000 jätame vaktsineerimata, sureks haigestumise korral 10 000. Aga see on komöödia vaktsiini vastaste arvates.
noh26. november 2013, 10:27
mis punetstesse puutub, siis mitte ammu tagasi põdesid inimesed selle haiguse lihtsalt lapsena läbi, seega puudus ka hirm rasedana punetistesse haigestuda või vaktsineerida
26. november 2013, 10:10
Vaksineerimata jätmise probleemi üks külg on see, et nimetatud viirus hakkab uuesti levima eelkõige nende hulgas, kes ei ole seda teinud aga teine pool on see, et sellega kaasneb tõsine oht ka nende laste suhtes, kellel tervislike vastunäidustuste puhul ei ole võimalik ennast vaksineerida. Näiteks mõne muu diagnoosi puhul, kus niigi immuunsus on madal. Ja see on juba väga vastutustundetu käitumine.
ema26. november 2013, 10:00
Kõige lihtsam tüsistuse tekkimise probleem on selles, et lapsi vaktsineeritakse siis, kui ta pole 100% terve. Kui lähed vaktsneerima terve lapsega, on tüsistuse % olematu. Ning kui ikka valida, kas läbi põdeda lastehalvatus või riskida tüsistuse %-ga siis eelistan seda viimast varianti. Mul on tuttav peres olemas kes on slle läbi teinud ja oma lpsele ma seda kül ei sooviks (üldse kelegile ei sooviks). Loodan, et ükski laps vanemate lolluste pärast kannatama ei pea.
Ma pole mingi vaktsiini kummardaja aga lastehalvatus vastu on minu laps vaktsineeritud. Samuti muud jubedad haigused. Gripi vastu jah vaktsineerima ei hakkaks. Aga noh, saan vaid ette kujutada, kui mõni vaktsineerimata laps haigeks jääb ning siis pärast on sellel lapsevanemal hea md.tööaja peale näpuga näidata ja õelda: "nad ei teinud meie heaks piiisavalt palju ja näe nüüd pean mina ja laps kannatama". Nendele vanematele ütleksin, et loodan siiralt, et seda ei juhtu, aga kui juhtub, siis süüdistada oma lapse hädades/piinades saate vaid iseend.
Kallis Reet26. november 2013, 09:37
Tadžikistanis oli vaktsineerimine väga madal enne lastehalvatuse puhangut. Arstide ja WHO meeletu töö päästis selle olukorra ja saavutati 99.3% vaktsineerimistase,
Tee meile teene ja istu oma wikipedia pseudoteadus endale perse ja kontrolli oma info allikaid.
kai26. november 2013, 09:26
aastakümneid on lapsi vaktsineeritud ja mina ei tea oma tutvusringkonnast kedagi, kelle lastel oleks olnud vaktsineerimisest tüsistusi. See % on üliväike ja ei kaalu kuidagi mittevaktsineerimisest tulenevat kahju üles.
To Reet26. november 2013, 09:08
Miinus minu poolt selle eest, et sa ei tee vahet, millise tüsistuse VÕIB kaasa tuua vaktsineerimine, ja millise tüsistuse toob KINDLALT kaasa lastehalvatus. Kumba variandi siiski valid?
2 lapse ema 26. november 2013, 08:55
usun meditsiini ning kasutan kõiki selle alaseid saavuti oma laste elu ja tervise kaitseks - seega on minu lapsed vaktsineeritud nagu kõikide minu tuttavate omad. Aga see on aja küsimus, millal tõesti selliste haiguste levik hakkab, kuna praegu hoiab vaktsineeritute suur arv selle kontrolli all. Ei taha mõeldagi nendest naistest, kelle emad ei ole neid näiteks punetiste vastu vaktsineerinud - kui rase haigestub punetistesse sünnib puudega laps (pime, kurt).
Minu arust peaks võtma eeskuju sellistest lugudest ja oma lastest rohkem hoolima
vanemad26. november 2013, 07:59
Kes oma last sellise hsiguse vastu eo vaktsineeri ja laos hsigestub, peaks kriminaalvastutusele võtma. See ei ole gripp, mille vaktsiin küsitav. Enda perest läks kaks onu selle haigusega kuna siis vaktsiini veel polnud.