Keha

Lugu ilmus esmakordselt 2012. aasta novembri Tervis Plussis.

Miks ma pean neid rohtusid võtma? (6)

LISA KOMMENTAAR

hüpertoonik16. november 2014, 11:49
no loe ja naera lausa läbi pisarate!jutt, et arst kuulaks ravimite kõrvaltoimetest tulevaid hädasid ja üritaks leida uut võimalust on ulme!see, et PEREARST maal teeks vererõhu monitooringu, on lausa ulme(ootasin Pärnu haiglas seda aparaati kuu aega, enne, kui peale pandi_Pärnu suures linnahaiglas!!!)ah et vaheta perearsti_kelle vastu???on neid siis maal valida või? jälle ulmeline soovitus!usalda oma arsti:mis kuradi moodi, kui ta mind kähku-kähku ukse taha saadab ,ise järele hüüdes"hoiame ühendust!"naerukoht kogu see artikkel.arsti pilgu läbi peaksid asjad nii käima, tegelik elu on hoopis teistsugune ja mitte sugugi nii patsiendisõbralik.
Pole päris t6si,16. november 2014, 10:17
et k6rge verer6hk on eluaegne haigus. Räägin oma kogemustest; oli aastaid k6rge verer6hu diagnoos , kuigi ise tean, et k6rgeks hüppas v/r6hk ainult närvidest(ärrituse, muretsemise jms korral), muidu oli normaalne. Sellest hoolimata v6tsin rohtusid. Umbes 8 a. tagasi - samuti närvidest tuleneval p6hjusel(suured äkilised majanduslikud mured) langes v/r6hk liiga madalaks, sellega kaasnes n6rkus ja südamepekslemishood. Nii see on jäänudki. Verer6hk tavaliselt kusagil 100/70-80, vahel vähemgi. Enesetunne samas aeg-ajalt ülikehv, kuna n6rkus väga suur. Kardioloog pole osanud seletada, mis selle v/r6hu languse on p6hjustanud, veel vähem perearst. Muidugi ei v6ta enam rohtusid, mis r6u veelgi madalamaks teeks.
ravimifirma16. november 2014, 03:33
sööge aga muidugi kalli raha eest saasta sisse!
Olen15. november 2014, 19:00
eelkommenteerijaga 100% nõus. Tarvitan ise ka vererõhurohte, kui kodus mõõdan, rõhk norm. isegi alla,arsti juures jälle rõhk üleval. Loomulikult kõvad rohud rutuga kirjutatakse välja.
anne15. november 2014, 18:09
Tühja see tavaline perearst viitsib teiega koostööd teha, parimat ravimit valida, põhjusi välja selgitada. Tavaline on, et ühe esimese mõõtmise peale kirjutatataksegi rohud, ööpäevasest monitooringust tavaperearsti puhul ärme unistagi. Täiesti ulme on uurida, et ehk on vererõhu kõrgenemine mõne muu haiguse kõrvalmõju, mille väljaravimise puhul langeks ka vererõhk normi. Kõik need vererõhuravimid on ju vaid väljundi, kõrge vererõhu maha võtmiseks, mitte põhjuse kõrvaldamiseks. Tean, millest kirjutan, sest ise olen ilmselt kogu eluks vererõhku alandavate tablettidega seotud. Aga! ei ole õige, et peab nii olema, et elu lõpuni tablettide peal. Mu vana tädi, kelle südant ja vererõhku kontrollisin, ei pidanud oma elu lõpus vererõhurohtusid kasutama, kuna põhihaiguse välja ravimisega sai ka
vererõhk korda. Ja mu mehele, kellel on kodus normaalolekus pigem madal vererühk, aga kes perearsti ukse taga oodates alati närvi läheb, tahab neetud perearst vägisi ravi peale suruda, mida ta tõesti EI vaja, Mõõdan kodus ju nii enda kui tema rõhku, kui mul kõrge, temal aga 120/80. no kas siis ikka peaks tema ka mürke sisse sööma? Ja ärme räägi ööpäevasest monitooringust, perearsti see ei huvita, isegi mitte kodus mõõdetud vererõhu päevik.
Pets15. november 2014, 21:44
Tegelikult kõigub vererõhk pidevalt väga suurtes piirides. Kui sa väidad, et mingi näit mingil hetkel oli kellelgi 120/80, siis ei ole see mingi näitaja. Olen ka ise vererõhuga pisut mures, võtan perearsti soovitusel regulaarselt vastavaid ravimeid ja mõõdan aeg-ajalt oma vererõhku. Näidud on paari kuu jooksul kõikunud vahemikus 101/69 kuni 165/94. Enesetunne on ühesugune ja kui sinu perearst tõesti "neetud" on, siis otsi uus. Vana tõde on see, et kui sa oma arsti usud, siis ta saab sind ka aidata. Muide, minu perearst on mulle teinud nädalase monitooringu (mingi riist tolknes mul kogu aeg kaelas) ja soovitas ikkagi ravi jätkata vaatamata sellele, et mingil pooltunnil oli rõhk pigem madal. Ja ei ole tal mingit isiklikku kasu sellest, et ma neid ravimeid välja ostan...