Uudised

Parim viis leetritest hoiduda on õigeaegne vaktsineerimine

Ettevaatust! Euroopas möllav leetripuhang kogub järjest tuure (8)

LISA KOMMENTAAR

oijahhh-ile6. märts 2015, 16:20
Kohe aru saada, et sinu näol on tegemist nn ajupestud ullikesega. Ilmselt oled ka kodusünnitaja ja ökoemme, kes oma võsukesel ainult marlimähkmeid kasutab? Ilmselt ma ei eksi, ega :)
Arst27. veebruar 2015, 09:53
Kes veel ei tea siis on ju teada ,et arstid oma lapsi ei vaktsineeri.Küsige kõigepealt neilt miks nad seda ei tee.
Lollid vanemad27. veebruar 2015, 09:48
Ja nii see hakkab...kuna mingid lollid kes usuvad siiamaani seda autismi jama mis on juba ammu tõestatud vale. Aga ei, ärme ikka vaktsineeri ja las siis lapsed kannatavad. Ärge siis pärast ohkige...
oijahhile27. veebruar 2015, 01:28
Vo'ib-olla lisaksite ko'igile lugemiseks lingi refereeringuks, et kus ja kuidas need yle saja lapse leetrivaktsiini tysistustesse surnud on viimase 10 aasta jooksul.
//26. veebruar 2015, 21:28
oijahhh26. veebruar 2015, 21:12
USAs pole 10 aasta jooksul mitte ühtki leetrite-surmajuhtu, küll aga on vähemalt üle saja lapse surnud leetrite vaktsiini tagajärjel, USAs on vaktsiinikohtud, kus lapsevanemale makstakse kompensatsiooni vaktsiini tagajärjel surnud või sandistatud lapse eest. iga kell valin enne haiguse enda kui vaktsiini, läbipõetud nn lastehaigus loob eluaegse immuunsuse ja tugevama vastupanuvõime, haiguse ajal on vaja keha vaid vastavalt kohelda. leetrite vakstiin (MMR: leetrid-mumps-punetised) kannab elusviiruseid, seega värskelt vaktsineeritu ise levitab haigusi edasi ca kuu aega pärast vaktsiini saamist. nii laste kui täiskasvanute sundmassvaktsineerimine tooks kaasa epideemia, mitte haiguse taandumise. hollandis, kus pole olnud nii laialdane vaktsineerimine, on surmajuhtumeid palju vähem. leidub piirkondi, kus haigust ei tuntudki, enne kui sinna viidi massvakstineerimine. imikute massvaktsineerimiseprogramm alates 40ndatest aastatest on kaasa toonud vaid haigete lastu arvu pideva tõusu. imikud sandistatakse nende esimestel elupäevadel ja ikka käiakse ringi silmklapid peas. kõik sümptomid ei teki alati kohe, mõni tekib 5 mõni 25 aasta pärast. lapsed sünnivad järjest nõrgematena, iga järgnev põlvkod on viletsam, vaktsiinikahjustused vaid sagenevad.
saarlane26. veebruar 2015, 21:35
saaremaal suri kaheksakümnendate alguses kaks keskkooli tüdrukut leetritest tekkinud ajukelmepõletikku.
Targutajale26. veebruar 2015, 23:01
Kuidas neid lapsi siis Eestis vanasti nagu kärbseid nakkushaigustesse suri?
Enne vaktsineerimise tulekut siis. Küll lastehalvatusse, küll difteeriasse ja ka leetritesse.
Ja miks neid pärast vaktsineerimise tulekut enam nii palju ei surnud?
Puhas toit ja värske õhk ja rohke liikumine oli ju kõigil lastel toona olemas.
Ja kuidas Berliinis arstide hoole all see väike laps siis leetritesse surra sai? Kui sinu sõnul kõik nakkushaigused kergesti läbi põetavad.