Lapsed

ETTEVAATUST! Rasked seljakotid kahjustavad koolijütside tervist! (4)

LISA KOMMENTAAR

Imelik2. september 2015, 09:46
aga need inimesed, kes nõukaajal koolis käisid, ei ole sugugi kõik küürakad või muudmoodi kõverad, kuigi vot sel ajal oli koolikott ikka tõeliselt raske. Igas aines pidi olema raamat, vihik ja töövihik. Praegu algklasside lastel raamatuid ja vihikuidki praktiliselt pole on vaid töövihikud. Tunde on algklassilapsel 4-5 mis tähendab, et kotis on samapalju töövihikuid+pinal+päevik. Mis asi selle koti nii raskeks siis teeb, et lapsed kõverad on? Praeguse aja lapsed on pigem seetõttu halva rühiga, et käivad vähe õues ja liigutavad end üldse liiga vähe mistõttu on nende lihased väga nõrgad. Egas arvutis istumine last tugevaks tee.
mari2. september 2015, 07:23
Abi oleks ka sellest, kui kõigil õpilastel oleks oma kapp. Ja miks ei ole laialt saadaval ratastega koolikotid? tuleb need moodsaks mängida.
Rüht2. september 2015, 06:43
Vaadates õpilaste rühti, imestavad paljud, et mis on juhtunud pealetulevate põlvkondadega, et nad sirge seljaga kõndimise asemel loivavad imelikus asendis - selg küürus ja pea märgatavalt ettepoole ning kõht (puus) ette surutud.
Minu arust võiks üldse kooliõpikute kaasas kandmine ära lõppeda.1. september 2015, 19:30
Õpikud võiksid olla topelt nii kodus, kui koolis saadaval.
Nii oleks ranits kordades tühjem ja kaasas oleksid ainult vihikud ja päevikud ja koju mõeldud õpikud annaksid alles kooli aasta lõpuks annaksid õpikud tagasi koolile.
Mäletan nõuka aega tohutu hunnik õpikuid, mis kuidagi normaalselt ranitsatesse ei tahtnud mahtuda, sest kotid olid liiga väiksed ja ebamugavad.
Seljakottide tegijad võiksid hakata mingit mugavamat lahendust koolilastele tegema.