Keha

Eesnäärmevähi patsiendid: Eestis puudub süsteem vähihaigete meeste toetamiseks (20)

LISA KOMMENTAAR

tavainimene,kes saab hakkama21. september 2015, 21:59
milleks selline totter artikkel! Kas siis iga vähiliigi kohta on oma organisatsioon? Iga päev on meedia täis infot ja hoitausi,kuid rahval jookseb see kõik mööda külgi maha kuniks neid isiklikult tabab mingi õnnetus ja siis on hala kõik kohad täis Ei tehta seda,ei tehta toda! Täiskasvanud inimesel peaks endal ka mõistust olema. Katsu suitsetajale öelda,kui palju paha teeb sigaret! Kas joodik loobib epistli pidamise järel pudelist? Kas inimene käib kontrollis enda initsiatiivil? Kui riik on vaene ja arste ei jätku,siis ei ole küll kellegi kohustus ronida kellegi püksi tutvuma sealse olukorraga . Kui naisi kutsutakse haigekassa kaudu organiseeritud emakakaela ja rinnavähi sõeluuringule,sis mitu protsenti kutsututest seal käib? Inimesel peaks ikka omavastutus ka olema Paljud hüpertoonikud ei ravi vererõhku,diabeetikutel on suva oma veresuhkrust,ajavad aga magusat suust sisse. Haiguspõhised grupikesed on ikka patsientide om ainitsiatiivil kokku klopistud,et koos om asarnast haigust arutada,muljetada ja seltsielu elada Nii on see parkinsonikutel,reumaatikutel jne.Kodanikualgatust ei keela keegi Ja veel-murega üksi on üksik inimene,kel kedagi pole Ei usu,et meil on vähjahaiged kõik üksikud,abikaasa,laste ja sugulasteta vanapoisid ja vanatüdrukid Toetusgrupi moodustavad ikkagi lähedased .Hingehädad on sageli suuremad,kui ihuhädad . Saamatus on praegu tõbi nr 1.Lugemisoskus peaks meil kõigil vist ikka olema?
T.Mets21. september 2015, 14:40
Kuid süsteem murjanite toetamiseks saab meil töötama hästi
!!!!21. september 2015, 14:10
Aga ametlik propaganda muudkui korrutab, et naistel olevat vähem õigusi ja võimalusi kui meetel. Et naistele olevat vaja õigusi ja lisasoodustusi juurde anda. Tegelikkus on vastupidi.
Meestearst on näiteks ainult Tallinnas ning Tartus. Perioodiliselt pidavat käidama ka Pärnus. Aga näiteks narvakal või hiidlasel on see ikkagi kauge käia. Vajalik on ka saatekiri ning järjekorrad on pikad. Naistearst seevastu võtab aga vastu igas polikliinikus ilma mingi saatekirjata ja seetõttu on ka järjekorrad lühikesed. Seega on naistearsti vastuvõtt igas maakonnas kohe mitmes eri kohas, igas linnas. Suuremas linnas laua mitmes eri polikliinikus. Kus siin see sugudevaheline võrdsus siis on?
Salli Veesti21. september 2015, 13:51
Ei huvita kah. Eesti mehed on sead, rassistid ja natsikud.
Räägime parem toredatest pagulastest.
Neid me peame aitama igate pidi ja igas asendis ja igas poosis.
kahtlustan21. september 2015, 16:42
sündis seinapõrkega
Leopall21. september 2015, 12:08
TV reklaamib eesnäärmehaiguse vastase preparaadina KALLIST Prostamol-Unot, mille ravitoime väärtus on võrdne kraanivee kasutamisega RAVIMINA!!! SEE on ISEENDA PEAL KONTROLLITUD!
Vot siin21. september 2015, 13:55
olen sinuga sada nõus. "Tohterdasin" sellega terve aasta. Tolku ei mingisugust.
Andres21. september 2015, 14:16
Mis ta nüüd nii kallis on, 30 kapslit 10Eur sentidega. Minul küll aitas. Kolme kuu pärast öösiti peldiku vahet jooksmist enam ei ole. Magan larinal hommikuni välja. Käisin ka kontrollis, leiti, et nääre on natuke suurenenud. Ei mdagi hullu, olen jälgimisel. 43 aastane siis.
Kasva veel !21. september 2015, 15:52
Küll su nääre kasvab siis kah ja lapsendab sõralisegi. See ei ole koht kus ülbitseda. Minul teatati kohe peale esimesi analüüse, et on vähk. Nüüd eemaldatud ja kiiritusravigi läbitud. Eks aeg näitab, mis edasi saab.
Andres21. september 2015, 18:49
Miks nii õel? Mina ei ole sinu vähis süüdi. Kes siin übitses? Sellise suhtumisega sa sellest jagu ei saa. Loodan su paranemist, rääkisin lihtsalt enda juhtumist. Millest selline tigestumine? Selle haigusega elad elu lõpuni ja seda saab kontrolli all hoida. Keegi ei ole selle eest kaitstud. Aga midagi hullu ka ei ole, kui õigel ajal jaole saab. Mine nüüd häbene natuke, haletse ennast ja sõima edasi. Mingit kaastunnet see ei ärata. Ole mees ja pea vastu.
21. september 2015, 23:13
Kui ikka vähi tagajärjel voi ravimite pärast ei touse.....pole sa enam mees vaid meesterahvas.... Ravimid on selleks, et haigust ravida, vähki , aga kuidas ta mojub .......vaevalt hästi sexelule....
Juula21. september 2015, 12:04
Mina küsiks hoopis, et mis süsteem mis alal on Eestis jätkusuutlik või toimiv?
Parem ära küsi.21. september 2015, 13:53
Keegi ei tea vastust.
Alar121. september 2015, 11:55
Ja mida arvab asjast soovolinik Sepper? Keegi tahab ainult mehi toetada!
Leopall21. september 2015, 12:01
Uuueks Zoovolinikuks on mitu kuud vastassooline Liis Pakosta
Looda sa!21. september 2015, 13:53
Ei ole ka Sepper veel tagaridades.
Hooldaja21. september 2015, 11:10
Eestil puudub igasugune süsteem kõikide vähihaigete toetuseks, töö käib tuimalt nagu konveieril ühele keemia teisele kiiritus aitas ei aitant ravikuur läbi mine kodu ja teemis jumal juhatab. Ainuke koht siis kuhu minna et otsi netist šarlatane kes klooriga edasi ravivad.
to Hooldaja21. september 2015, 14:14
Kõik näib käivat režiimil, et uppuja päästmine on uppuja enda asi. Mul vend käis pikemat aega kohalikus polikliinikus oma hädasid kurtmas. Kästi muudkui pool aastat veel oodata ja siis taas tulla. Ja nii mitu korda järjest. Kuni lõpuks pealinna suunati, siis laiutati seal käsi. Et hilja, peremees, kus sa varem olid? Juba viimane staadium käes!
Abdulai21. september 2015, 10:55
Eesti mehed kogunege kokku, saate kopsaka elatusraha ja talveks Araabiasse!
rõivas21. september 2015, 10:48
Eesti mehed käigu kukele, mina toetan islamiste!