Uudised

"Pealtnägija": kanep vallandas noormehel skisofreenia (40)

LISA KOMMENTAAR

AJ15. oktoober 2015, 17:06
Äkki residentuuri lõppedes olete veidi targem kui loete ka teaduskirjandust ning oskate sealt objektiivset faktidepõhist kahju/kasu suhet välja selgitada (lükates kõrvale ravimifirmade sponsoreeritu).
AJ 15. oktoober 2015, 17:08
vabandust, aga vastus ei sattunud õigesse kohta! Oli mõeldud vastuseks: doktor / 22:29, 14. okt 2015
aff15. oktoober 2015, 14:49
ma olen kaks korda proovinud ja mõlemil korral olin 2-3 tundi täiesti "ära".üks kord olid jah õied aga teinekord 2 kõssi täiesti tavalist.
niiet inimesed on erinevad.
mõni popsutab hommikus õhtuni ja käitub adekvaatselt ,mõnel piisab natugesest ja ongi segamini!
Aus poliitik.15. oktoober 2015, 11:30
Huvitav, mis lahangu tulemused näitasid? Teades, et on kanepit tarvitanud ei hakatudki midagi muud otsima. Lihtsalt seostati käitumine ja kanepi tarvitamine=skisofreeniana? Soovin tulemust näha, mitte lihtalt sõnu.
Asi oli milleski muus. Poisil pinge peal. AK47 ehk Skunk on väga kange ja Inglismaal on seda küllaga, kellel tarvitamisel mõistus kadunud.
Rainer 15. oktoober 2015, 15:30
Skunk ja AK 47 on küll mõlemad kanepisordi nimed, kuid siin juhul oli AK 47 ehk spice (sünteetiline kannabinoid)
mitte skunk.
kanepist oli asi kaugel15. oktoober 2015, 09:24
tõmbas mingit jubedat keemiat.... aga see selleks
tjahh15. oktoober 2015, 07:30
Eesti kanepipoliitika on kahepalgeline. On mitmeid haigusi mille ravi on suht odav ja efektiivne Eesti kanepipoliitika on kahepalgeline. On mitmeid haigusi mille ravi on suht odav ja efektiivne kanepiõli
Eesti kanepipoliitika on kahepalgeline. On mitmeid haigusi mille ravi on suht odav ja efektiivne kanepiõli kasutades. Paraku on need inimesed määratud oma vaevustega piinades edasi hingitsema või lihtsalt otsad andma, sest seadus on narkomaani ja vähi- või glaukoomihaige inimese võrdsustanud. Kas ma eksin?
Hmm15. oktoober 2015, 08:44
to: tjahh 15. oktoober 2015, 13:19
Palun ära enam sõna võta sellel teemal.
Aitäh
kee15. oktoober 2015, 07:25
Ega alkohol, kanep jm ongi ainult tugevatele. Nõrgad keeravad ära kahjuks....
15. oktoober 2015, 06:05
Kanepi tarbimine on õnnemäng. Skisofreeniasse haigestumise ja kanaepitarbimise vaheline seos on ju teaduslikult kinnitust leidnud. Eelduseks on vastav geenikombinatsioon. Kellel riski ei ole temaga ei juhtu midagi, kellel on, siis on lood halvad. Palju neid kanpitarbijad psühhiaatriahaiglas arvel on eks psühhiaatrid teavad täpsemalt. MInagi tunnen ühte toredat noormeest, kellel kanapitarbimine selle haiguse põhjustas.
natuura15. oktoober 2015, 08:57
Minul hakkasid külmkapp ja seinakell rääkima.
15. oktoober 2015, 12:35
Mul ka 2 tuttavat kes mõlemad ajavad sellist juttu nagu selles videos oli. :D Mõlemad tarvitavad kanepit. Tunnen inimkonnale kaasa, kui kanep veel legaalseks saab .. siis kõik kohad selliseid segaseid täis. :)
15. oktoober 2015, 12:38
Unustasin öelda, et samas võiks ju legaalseks lasta, siis saaks lolle juurde ja eks need sõtlased mingi aeg kas teevad enesetapu või hakkavad veel kangemaid asju tarvitama, nii et vist isegi oleks poolt. Meid maailmas niigi liiga palju.
jjj15. oktoober 2015, 02:29
Hardi lugu vaadates... Seda on kogu internet täis, et narkootikumid avavad nende kasutaja energeetilise maailma mõjudele ning füüsilisele maailmale lähim energeetiline tasand kubiseb parasiitlikest satraalolenditest, kaugemad tasandid on puhtamad, niivõrd kuivõrd. Ja need energeetilised eluvormid mõjuvad ka niimoodi, hävitavalt. Sellest kirjutajaid peetakse segasteks, ehk mida pole kogenud, seda pole olemas. Pole juhus, et eri religioonid räägivad deemonitest ja hingevaenlastest. Tasub selle üle mõelda.
uje15. oktoober 2015, 20:48
Joba. suurem jagu neist "olenditest" on inimese enda alaisiksused või arhetüüpide varivormid. Nagunii endaga kogu aeg kaasas, aga alla surutud. Kui kaitsed on maas ükskõik, millisel põhjusel, siis on nad nähtaval. Peeglisse vaatamine võib nii mõnigi kord olla väga ebameeldiv. Nii lihtne on ju süüdistada mingeid väliseid kurjameid.
Ma tean, et kanepi tarvitamine põhjustab inimestel väga absurdseid hirme, aga ma ei usu, et skisofreeniat. Arvan, et kanep toob selle tendentsi inimeses lihtsalt kiiremini ja selgemalt välja.
jjj16. oktoober 2015, 23:20
Jah, on isiksuse fragmenteerumist psüühiliste traumade tõttu, on ka keha keemia paigast ära minekut, on mürgistustest tulenevaid mõjusid närvisüsteemile, on haiguste, viiruste ja bakterite poolt toimuvat rünnakut närvisüsteemile ja sellest lähtuvat mõju, on füüsiliste traumade mõjud närvisüsteemile, kuid on ka energeetiliste olendite mõjud. Üks ei välista teist ja võib ka mitu korraga olla. Süüdistada ühte või teist pole üldse lihtne, üsna keeruline võib see olla. Peeglisse vaatamise tulemus võib olla üsna seotud keskkonnaga kus seda tehakse ja kust keskkonnast pärinetakse. Igasugu äärmuslikud emotsioonid on samuti ka äärmuslike mõtete tulemus (eri vaadete üheaegne olemasolu ühes anumas nimega inimkeha, katsu hoida alust ja hapet klaasis mitte reageerimast) ning ka varasemalt programmeeritud energiate säilumine sellessamas inimkehas, mis tirivad inimese mõtted laiali või negatiivses suunas). Kahjuks pole palju selliseid harjutusi, mis neid lahendaksid. Ja tulemus pole ka eetilises mõttes garanteeritud, küsimuseks on mis on inimese tugevam suunatus, et tulemus oleks positiivne ning püsivus, et eneseabi toimiks. Teades, et tulemus ei pruugi sugugi positiivne olla ning püsivus pole mitte kõigile omane, siis pole ka teadjatel tihti erilist huvi abikätt ulatada. On siiski inimesi, kes sellega tegelevad, ja hea on, et leidub, sest söögi jaoks ja muidu äraelamiseks tuleb siiski raha teenida, samas on ka hulgi "aitajaid", nende puhul on hea, kui asi hullemaks ei lähe.
nii16. oktoober 2015, 18:05
Räägitakse,15. oktoober 2015, 02:24
et skisofreeniat ehk võibki esile kutsuda kanep, mis on geneetiliselt väärastunud üle-aretamise tagajärjel - kõiksugu Super AK Blueberry Cheese sordid jne. Seega on ohutu kasutada vaid algupärasemaid sorte.
Nimelt..15. oktoober 2015, 02:26
on algupärastes sortides aju mõjutavad toimeained spetsiifilises korrektses tasakaalus. Uuema aja sortidel aga mitte.
Oh shit!15. oktoober 2015, 02:28
Kas KAPO arvab nüüd, et ma kasvatan kodus taimi? Tulge mõistusele, ma ei kasvata. Arenenud maailmas on kasvatamine täiesti legaalne, milleks kuskil Ida-Euroopas vaeva näha ja higistada?
raivo15. oktoober 2015, 00:53
Vaadake mis kanep on teinud lõuna venemaa küla noortega ja tehke omad järeldused
raha maailm15. oktoober 2015, 00:28
kuna see saab olema kellegi jaoks kerge üüratu tuluallikas, surub ahne reformarite kari ta nagunii rahva hävitamiseks ringlusesse !
milline kokakool . . . ?14. oktoober 2015, 23:44
minu poeg läks samuti pagariks õppima ja tuli koju naerusuisena,hakkas äkki nõusid pesema jne.kuni võtsin ühendust kooliga - nimelt oli ta kanepit saanud koolist ja soovitas mullegi . . . esialgu oli küll tige,aga peale minu sekkumist see asi lõppeski . . . kas siis Tallinna kokakoolides levitataksegi kanepit . . . miks juhtkonnast kegi seda ei tea . . . ???
Omg!15. oktoober 2015, 02:33
Naerulsuine ja aitab kodus ema. Õudne, mida narkootikumid võivad ikka teha.
kui oli heatujuline15. oktoober 2015, 10:30
pesi nõusid, koristas- selge see, et oli lolliks ära keeranud. Tänapäeva kained noored nii ei tee !
15. oktoober 2015, 23:01
Hm14. oktoober 2015, 22:27
Kanepil ja kanepil on vahe! Ravi eesmärgil on igati ok. Aga- vähekenegi haritum teab, et inimaju saab küpseks alles 30ndateks eluaastateks. Enne seda igasugune mõtlematus- olgu alko, narko, misiganes ei mõju soodsalt.
14. oktoober 2015, 23:26
QQ15. oktoober 2015, 00:02
Kanep oli on ja jääb rämpsuks!!!
AA14. oktoober 2015, 22:21
Ma ei ole ise kanepitarvitaja ja mul on südamest kahju selle pere dragöödia pärast aga samamoodi viib alkohol ametlikel andmetel ligi sadakond inimest ja kaudsemas mõttes kindlasti võiks selle summa kahega või isegi kolmega korrutada. Selle noormehe sümptomid ei viidanud lihtsale kanepitarvitamisele nii palju, kui mina olen kuulnud ja kindlasti oli seal suurem kahju põhjustatud nendest nö lisaainetest. Kui riik saaks müümise oma kontrolli alla, siis saaks vähendada nö solgi imbumist turule, mis omakorda aitaks välistada taolisi olukordi. Sinna ei saa midagi parata, et see liigub Eestis nö põranda all. Valitsuse suurimad hirmud olid narkoturism ja kanepi levik noorte seas. Nt Hollandis pole minuteada kanep turistidele lubatud. Noortele seda ilmselgelt kättesaadavaks ei tohiks teha nagu alkoholi ja tubakatki. Ma ei usu, et need, kes põhimõtteliselt kanepit suitsetada ei soovi, ei hakka seda ka tegema, kui see legaliseeritakse..nagu on alko ja tubakagaga aga võidaksime selle, et turul oleks puhas kraam mitte mingi soga, mis tekitab tugevamaid kõrvalnähte ja sõltuvust aina tugevamate ainete suunas.
Inimene15. oktoober 2015, 10:43
Valesti tead. Amsterdamis näiteks on jätkuvalt kanepikohvikud ja osta saavad kõik. Nii kohalikud kui turistid.
Eesti võiks vähemalt saavutada olukorra nagu Hispaanias kus väikeses koguses omamine ja ka kasvatamine on legaalne. Müümine on keelatud. Arvan et see on mõistlik.
AA15. oktoober 2015, 14:12
No päris valesti ei tea, sest ainult Amsterdamis saavad turistid osta kanepit. Teistes linnades mitte.
15. oktoober 2015, 19:18
kanep, tavaline kanep, on narkots ja kahjulike mõjudega, tõestatud, uuritud. mungid imbekad ärgu tulgu rotimürgi lisandiga kanepit vaid kahjulikana pakkuma, vms. igasugune kanep sisaldab ainet thc, mis põhjustabki erilist mõju. minu oivik tehti sõjaväes kanepiga eluaks ajaks sandiks.
U-Toomas14. oktoober 2015, 22:02
Tagantjärele öeldakse, et kanep ...aga äkki oleks see haigus noormehel tekkinud nii või teisiti?
doktor14. oktoober 2015, 22:29
Võimalik. Elu on üks suur juhus ja mõistatus, sest kui ei oleks, oleksime kõik võibolla miljonärid või leiaksime tee sinna, kuhu soovime. Mina aga ei toeta kanepi legaliseerimist, sest mulle inimesena ei meeldi kanepiga kaasnev kultuur. Neuroloogia residendina tean öelda, et kanep rikub ajukeemiat.
AA14. oktoober 2015, 22:51
Nojaa aga mida kõike rikub alkohol, tubakas, ületöötamine? Ma usun, et arstina ei poolda te ka nende ainetega/tegevustega liialdamist ja mõistlik inimene ka ei liialda! Noh..viimasega on vähe keerulisemad lood :) Samamoodi saab inimesi teavitada kanepi kahjulikest mõjudest ja edasi on juba inimese enda otsustada, kas ta soovib riskida või mitte. Vähemalt on riigil asi nö kontrolli all mingilgi määral!
15. oktoober 2015, 23:05
Ajukeemiat mõjutavad ja võivad ka rikkuda väga paljud tegurid, sh legaalsed - ka mobiilidest kiirguv energia, apteegist saadavad ravimid (sh käsimüügist kättesaadavad), keemiaravi ... jne Isegi toidupoest ostetud toiduained
14. oktoober 2015, 23:28
äkki võid püksi sittuda, minugi pojal tekkis kanepi TAGAJÄRJEL. suguseltsis on kõik väga targad, mitte hullud.