Keha

Seitse nippi külmetushaigustest hoidumiseks, mis ei pea paika (4)

LISA KOMMENTAAR

Irw Blää18. november 2015, 22:18
Väino Koorbergi ja Kristjan Maueri kusekollane nipinurgake
cK18. november 2015, 18:45
"Sa jääd haigeks, kui ei kuivata juukseid enne väljaminekut. Ainus viis külmetus- või gripiviirust endale külge saada on puutuda kokku neid edasi kandvate viirustega. "
Seletage rumalale - kui ma käin kasvõi 5 min palja jalu külmaga õues, või märja peaga, või hoopis alasti, siis on ikka suht garanteeritud, et ma saan nohu ja köha. Kas viirus tuleb varba kaudu?
Ja kui ma viibin korralikult riides, müts peas, jalanõud jalas, mitu tundi õues, ei saa viirust? Isegi nina kaudu mitte, mis ei ole ju kaetud. Päris kindlasti enamik inimesi märja peaga õue minnes jääb haigeks, märg pea justkui võimendab külma tunnet (nagu ka tuul)....
18. november 2015, 18:52
Oli kord mingi dokfilm barbaarsest põhjapoolsest hõimust, kes talvel käisid kõik paljajalu ...ja ühtegi külmetushaiget nende hulgas polnud!
pool tõde19. november 2015, 21:20
See on see häda, et pool tõde on hullem (tõest kaugemal) kui tühi vale.
Nimelt, jah, gripiviiruse saad külge tõesti vaid selle viirusega kokku puutudes, aga paraku on see sul viirustehooajal tõenäoliselt kuskil keres nagunii olemas. Lihtsalt su organism on tugev ja ei lase tal võimust võtta. Aga kui sa külmetad, siis see nõrgestab su organismi. Su organism tegeleb hoopis su külma pea või jalgade soojendamisega ja ei jõua enam viirusega võitlemisele tähelepanu pöörata, nii jäädki haigeks. Ehk, et tõesti - külmetus ei põhjust OTSESELT haigust, külmetus nõrgestab organismi, mille tagajärjena on viirusel võimalik haigust põhjustada.
Vean kihla, et pärast seda, kui nood dokumentaalfilmi tegijad oma allasurutud gripiviiruste ja nohuste ninadega filmimas käisid, ei saa enam ka tolle barbaarse hõimu esindajad talviti paljajalu käia...