Terviseuudised

Helsingi erakliinikud pakuvad maailmatasemel vähiravi ka Eesti patsientidele (4)

LISA KOMMENTAAR

Linda Kivi7. jaanuar 2016, 11:09
Kui kõige rikkamad ja jõukamad ainult OÜ-tavad ja peaministriproua eesotsas, siis sotsiaalmaksu laekumised ainult vähenevad. Me ei saa rääkida solidaarsest ühiskonnast Eestis, kui riigijuhid viitavad ise JOKK skeemidele. Eesti tervishoidu peetakse üleval ainult madalapalgalistelt korjatud sotsiaalmaksust. Selle tõttu ei saa iialgi rääkida Eesti mõistes maailmatasemel ravist või maailmatasemel vähiravist. Taavi "endine sotsiaalminister" Rõivas et al. võib uhkustada ainult kulutõhusa meditsiini süsteemiga, kus töötajad teevad tööd kire ja armastusega, aga konkurentsivõimetu palga eest. 2016 aastal kärbitakse eriarsti teenust 27 miljonit eurot. Sünnitusosakondi suletakse üle Eesti ja taastusravi tõmmatakse koomale.
Majanduskasv ei paranda tervishoiu võimekust kui sotsiaalmaks ei laeku. Kas tuleb hakata koguma sotsiaalmaksu kuidagi teisiti, või siis tuleb tervishoid ümber korraldada, nagu seda soovib juba 10 aastat Arstide Liit. Aga hr.Ligi Haigekassa nüukogu juhataja paneb ise Arstide Liidu juhatuse liikmetele psühhiaatrilisi diagnoose.
Järgmine etapp Eesti tervishoius on tele-meditsiin ja "iseteenindus". Kogu Eesti Vabariigi elanikkond osaleb ühes vabatahtlikult kohustuslikult genotsiidi eksperimendis, kuhu maetakse järgmised 10 aastat miljoneid või miljardeid eurosid ja aastakümneid inimeste tervist ja väärikalt elatud eluaastaid.
Lõpetame siis sotsiaalmaksu kogumise ja ütleme ausalt, et me ei ole solidaarsed. Aga EI, vaeseid ju ikka saab koorida selle 33%-ga.
eesti pensionär5. jaanuar 2016, 10:13
Selliseid ravivõimalusi saavad endale lubada vaid vähesed väljavalitud inimesed, harilik inimene ärgu hellitagu lootustki. Mis Eestis tehakse, see on kõik, millele loota võid ja isegi kõiki ravimeid pole siin võimalik saada, Haigekassa nimekirjas pole ning endal ka võimalised kasinad, nii ongi vaesemad inimesed määratud kiiremale surmale.
Aga miks Eestis head ravi ei saa?4. jaanuar 2016, 22:11
Tundub, et riigist asja pole ja peab tegema rohkem korjandusi?
4. jaanuar 2016, 18:19
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Jüri Jood4. jaanuar 2016, 22:35
Kuna oleme valinud kapitalismi tee, on igasugune tegevus äri, mis peab tooma kasu. Ja ravi ja ravimitööstus toodavad väga suurt kasumlt! Pealegi küllalt risikivabalt, sest kui ei õnnestu, saab öelda, et haigus oli liiga kaugele arenenud.