Uudised

Õdede Liidu uus president: "Alati ei pea olema arst esimene, kellega oma tervisemuredest rääkida. Ka õdedelt saab abi." (19)

LISA KOMMENTAAR

xyz6. jaanuar 2016, 22:57
Ja kui õdedelt abi ei saa, siis pöörduge vendade poole.
Medõde6. jaanuar 2016, 21:23
Olenalati imestanud ,kui patsiendid tulevad arsti vastuvõtult,saatekirja ja määratud raviga..
ja küsivad siis,et,mis mul tegelikult viga on,mida see diagnoos tähendab jne.jne.
Küsin siis alati,et tulite ju arsti vastuvõtult ja veel tasuliselt vastuvõtult,mina,kui õde,teen,seda ,mida arst on määranud ja nii ongi...
Pensionil õde4. veebruar 2016, 15:46
Selline nähvits oleks endale võinud mõne muu ameti õppida.
Teine variant on muidugi, et teadmisi napib.
Ka haiglast6. jaanuar 2016, 19:58
Arvestades Tervishoiu Kõrgkoolide madalaid sisseastumistingimusi, ei imesta millegi üle. Eriti hirmuäratav on see, et kaotatud on vestlused ja nt. matemaatika riigieksamit ei nõutagi, loeb vaid aastahinde keskmine, mis sageli pole päris objektiivne. Samas on õdedel vaja pidevalt arvutada ravimikoguseid, lahjendada ravimeid jne. Kahjuks tean, et lihtsa arvutamisega seoses tehakse palju vigu. Mitte ainult seoses kiireteolukordadega või väsimusega, aga ka puhtast oskamatusest!
Vanja6. jaanuar 2016, 20:09
küll sa sanitar oled ikka tark
nii6. jaanuar 2016, 19:29
Räägi inimesega, räägi naabrinaisega, kurda muret memmekene ja helista 112
Hetk6. jaanuar 2016, 18:23
Pole tähtis, kas arst või õde, vaid teadmised on olulised millega saab inimest tervise probleemi puhul aidata. Paraku ei saa väita, et arst on õest targem, sest loeb kutsumus teha oma tööd ehk aidata abivajajat.
patsient6. jaanuar 2016, 18:03
Ma siiski eelistan oma haigustest rääkida arstiga. Ma usaldan arsti rohkem kui õde. Õed on nagu on: teevad seda, mida arst ette kirjutab.
Ja veel. Õde võib ju selle retsepti välja kirjutada, aga sellele eelneva töö teeb arst: vaatab ravimite koosmõju (kas üldse võib selle ravimi võtmist jätkata), määrab analüüsid, vajadusel kirjutab saatekirja eriarstile jne. Arst vastutab ja õde ei vastuta mitte millegi eest.
Jajah, unistaja..6. jaanuar 2016, 19:12
Mul on viimasest ajast mitmeid kogemusi kui ARST kirjutab välja ravimid, mis patsiendile ei sobi. Ja mitte ei sobi, vaid on lausa eluohtlikud. Ometi tegutseb see inimene perearstina edasi ja pole probleemi...
ää6. jaanuar 2016, 17:30
mingid vennad ravivad ka hambavalu ja midagi lihtsalt.
kraamer6. jaanuar 2016, 16:45
Osaliselt on see suhtlemise jutt õige. Üldiselt on aga tänapäeval mindud keskaja tasemele, kus kirurgilisi protseduure tohtisid teostada pisukese väljaõppe saanud habemeajajad.
Olen töötanud sanitari, õe ja arstina. Praegu kerkib üles küsimus, et milleks üldse see arstiõpe?
Äkki looks sellise nn. üldmeditsiinilise koolituse, kus meedik valdab tegelemist haigega igal tasandil.
Arst-spetsialist on tänapäeval nii kättesaamatu lõik meditsiiniteenistuses ja tulemused eriarsti otsuste poolt on sageli kahetsusväärselt traagilised. Las siis loodus juba ise ravib: MEDICUS CURAT, NATURA SANAT.
hh6. jaanuar 2016, 16:33
on perearste, kes ei võtagi enam vastu. Õde võtab vastu, kui palud arsti, saada sõimata.
aga kui palud6. jaanuar 2016, 16:52
viagrat, saad ka sõimata?
arvan nii6. jaanuar 2016, 16:12
Ehhee ,mind näiteks õpetas sünnitusmajas sanitar, neiuke matsakas ja tõeliselt maatõugu ,kuidas pikali olla ,et valud väiksemad ,eks tal olid seal töötades ka oma kogemused ja väga osavõtlik oli patsiendiga ... vat sama on ka nende mõningate õdedega ,kas ikka peame usaldama retsepti väljakirjutamisel ...
õige,6. jaanuar 2016, 15:18
arst suhtleb arvutiga, õde patsiendiga, keda usaldada?
ÕDE AITAB ALATI;;;AGA_____????6. jaanuar 2016, 15:15
1:: AGA MINU HUVITAB SEE ---ET NOORED JA HEAD ARSTID ON INDIAS::::'
ja EESTIS 6. JAANUARIL--- täna PEAB VALUDEGA HAIGE --ÕPPIMA ELAMA TUNDMATU HAIGUSEGA?----LIHTSALT KOJU---JA PEAN--HAIGUSEGA ÕPPIMA ELAMA,?,
JA PERE--ARSTE KÜLASTADES ------ASTUTE KOHE APTEEKI JA PÄRIS TIHTI LÄHED --- VALUDE PÄRAST -- ON ÜKS VÄGA SALA-KAVAL HAIGUS ,,(ISEGI 2015--- ÜKS KORD MIDAGI UURITI ,HAIGUSEST--EI TEA TÄNASENI
JA NII SEE VANANEV RAHVAS ---""KABELI VIIAKSE ???
Lol jutt6. jaanuar 2016, 15:07
Läksin arsti juurde ,arst ütles õele palun tee talle süsti ,ütles seal mingi nime mis mul ei tule meelde ,seal oli kaks ravimit mis läksid süstla sisse ,olin siis protseduuri toas ta pani esiemese ravimi süstla sisse ära ,kui hakkas teist panema ,aga samal ajal tuli arst sisse ma ei tea mis asju ta seal ajas ja küsis õe käest et miks sa seda adrenaalini sinna süstla sisse panema hakkad ,selle peale õde vastas ,et oi jah need pudelid nii sarnased sorry ,no see ei ole ju normaalne ,siit järeldus saab muidugi abi .
ära valeta6. jaanuar 2016, 15:18
Miks mitte?6. jaanuar 2016, 14:47
Pmt võib ju ka sanitariga konsulteerida ja ega meditsiiniasutuse koristajagi päris rumal pole? Peaasi, et sotsmaksu maksate.