Uudised

Sotsiaalministeerium peab vajalikuks õdede ja hooldajate arvu suurendamist (74)

LISA KOMMENTAAR

to arvad jah25. jaanuar 2016, 11:27
Kui sul jätkub tuld ja tõrva hooldushaiglas oleva personali sarjamsieks ja sa ise tead täpselt kuidas peab su ema hooldama, eks võta ta siis oma koju ja hoolda.
Hooldajaid tuleb koolitada ja riigikeel olgu neil suus, muidu ei saagi nad aru, mida vanakene räägib, see on küll õige, et kommunikatsiooni taha jääb palju asju pidama.
võta koju?25. jaanuar 2016, 15:43
kas sa niisuguse lihtsa asja peale ei tule, et ta peab käima tööl ja makse maksma, et sina saaksid seal hooldushaiglas töötada?
Milleks lõhkuda süsteeme kui need töötavad ....25. jaanuar 2016, 10:59
Nüüd krooksuvad töötajate arvu suurendamisest, siiani kestis kisa vähendage. Kas need tegelased ise ka teavad mida nad suuus t välja ajavad? Kahtlen, sest need kes seal on , on jalga lasknud patsiendid.
mall25. jaanuar 2016, 09:46
See vajadus tuleb elust enesest, mitte sellest, kas Sotsiaalministeerium peab seda vajalikuks või ei.
KES SIIS VEEL::KAS OSS TULEKS TÜÜLE ??29. jaanuar 2016, 19:47
EGA JAH ---TEINE HAIGE TÜHJENDAS TÄNA POTI ÄRA,,,
HAISEB RAISK PALATIS ,,
Sossunovskile24. jaanuar 2016, 18:49
Tahaks kõigepealt küsida, kas minister üldse teab,millega tegeleb meditsiinitöötaja? Milline on meie riigis vanuseline koosseis? Kas rasedus on haigus või elutsükli loomulik osa? Kas rahapuuduses siplev meditsiin suudab katta kõik valdkonnad(ravimine,ennetus,hooldus,retseptid,kindlustamata kodanikud, ise oma tervist rikkuvad joodikute,narkarite,prostide ravikulud jne jne) Tuleb ausalt tun nistada,et kõigeks ja kõigile raha ei jätku/või ei jaotata seda õiglaselt? . Meditsiin on vaesem kui kirikus rott,sest viimane leiab uue elupaiga ja toidulaua Eks ka meditsiinis on arukaid rotte,ke ssiinselt uppuvalt meditsiinilaevalt on pagenud normaalsesse ühiskonda Kahjuks kõik ei saa minna. Mõnel on isegi südametunnistus alles ja tahaks omi aidata, kuigi aina sõimatakse ahneks ja lollakaks . Vananevas ühiskonnas on ehk rohkem vaja sotsiaalabi,mitte meditsiinilist abi. Vanus on füsioloogiline protsess,kus kulunud organism hakkabki jupsima ja kahjuks ei saa veel kõiki juppe välja vahetada Ka masinad ei tööta igavesest ajast igavesti Isegi raudne vene Zigulka peab kunagi roosteantsule alla vanduma Miks peaks meditsiin hooldama vanu üksikuid inimesi? Praegu läheb sellele ikka suur osa rahadest. Omal ajal tehti kavalalt,kaotati tervishoiuministeerium ja sotsiaalministeerium ja minister topiti üheks . Enamasti on kõik ministrid olnud piisavad turakad ,kes asju ei jaga. Nüüd,kus pered lagunenud ja ilma mööda laiali pole kedagi,kes vanainimest toidaks,kataks ja juttugi ajaks. Kõige lihtsam on ta haigla EMO-sse toimetada ja siis hakata meedikuid tõrvama.
Ka mina olen nõus 100%24. jaanuar 2016, 14:18
Ülemõed tuleks ära koondada,neid eluvõhikuid ja targutajaid pole haiglatesse vaja,nende hea palk jagada raske töötegijate hooldajate vahel ära. Vanemast õest piisab täielikult.
Ja ja24. jaanuar 2016, 14:06
Vaata aga vaata kus kargas välja põõsast meditsiini alane arendaja. Kus hakkas nüüd siin rahvale heietama ja tatti pritsima, Teeme meditsiini alased parandused ja arengud. Kus sa varem olid kui meditsiinialased haritlased meie Eestist olid sunnitud välismaale põgenema, et tunda ennast väärikamalt ja saada väärikamat palka. Siis kui meedikud soovisid ja palusid paremaid tingimusi siis näidati näpuga, et uks on seal, et kui ei meeldi siis tõmmake siit Eestist nahui. Ja see pole ainult meedikutega juhtunud. Vaadake kui palju päästeteenistuse ja tuletõrje kohti on suletud. Varsti hakkavad ka selles suunas kaagutama, et on tarvis uuesti taastada vanad tuletõrje komandod. Nüüd siis ärkasid ometi üles. Juudanahast reeturid, Mis paganama normaalne erakond toetab pederasmi ja sama sooliste abielu.
Matti24. jaanuar 2016, 13:02
Tädi24. jaanuar 2016, 12:34
Seda küsimust ei tohiks ülse jätta poliitikute otsustada.
Www24. jaanuar 2016, 11:48
Igati teretulnud soov, kuid Reformi võimu all olles see ei täitu.
reformar24. jaanuar 2016, 14:33
hoopis koondame veel teine nii palju,eestlastest peab lõpuks vabaks saama see riik,juudas on eesotsas veel alles.
Jaa24. jaanuar 2016, 11:46
Selleks, et sotsid saaksid oma soovid ellu viia on vaja vahetada valitsust.
Nii24. jaanuar 2016, 11:43
Sotsid võivad paljugi tahta, aga olles Reformi võimu all ei saa nad midagi teha.
hooldustöötaja24. jaanuar 2016, 11:33
Kutsuge kõik need hooldustöötajad ,kes on saksamaal tööl 24/7 hooldajad patsiendi kodus ja seda eesti miinimumpalga eest.Kohus (loe eesti riik ) kaitseb töövahendusfirmat (loe kriminaale) ja ei ole patsientidega sõlmitud lepinguid 4 aastase menetluse käigus pidanud vajalikuks väljanõuda.EL direktiiv 96/71EÜ kohustab riike tegema koostööd kui on direktiivi rikkumise kahtlus.Piiriülene maksupettusskeem toimus 10 aastat ja seda Maksuameti,Sotsiaalkindlustusameti,Töötukassa ja muidugi EV Valitsuse teadmisel ja heakskiidul.
Med24. jaanuar 2016, 11:05
Kus hakkas nüüd neil süda valutama ja muret tundma, et on tarvis meditsiini töölisi...... Kuramus kus teie varem olite sotsid kui paljud meditsiini töölised välismaale pakku panid, et leida väärika palgaga meditsiini töö. Nüüd kukkusid siin heietama oh näe meil on tarvis meditsiini töölisi. Kes enam teid usub. Sotside jutt on nagu tühi supi aur. Tegelikult on nendel meditsiini töölistest ükskõik.
Jah,24. jaanuar 2016, 12:35
kuidagi tuttav tuleb ette,algul loome ise probleemi ja siis asume seda agaralt lahendama!
24. jaanuar 2016, 14:36
see riik on siiani alati käitunud nagu NÕUKA ajal,eesotsas sulid komsomolid ja kommunistid.
24. jaanuar 2016, 14:36
see riik on siiani alati käitunud nagu NÕUKA ajal,eesotsas sulid komsomolid ja kommunistid.
Abc24. jaanuar 2016, 10:42
Sotsidel perse põleb, valimised ukse taga. Muidu karjusid, et toome Eestisse pagulasi ja rahva huve üldse ei arvestatud, et meie enamus rahvast on pagulaspoliitika vastu, et nüüd ju tuleb ka neil ju kuidagi rahva poolehoid võita omale. Kunagi üks endine presidendi kandidaat andis meie Eesti kodanikele ühe hea soovituse, et kui pagulased ei meeldi siis nemad võivad ennast panna põlema. Nüüd härra Osinovski võib teha sama oma pundi liikmetega.
Lii24. jaanuar 2016, 09:17
Just mõnda aega tagasi karjus minister, et haiglad peavad kondama sanitare ja hooldajaid. nüüd teatab , et on vaja juurde hooldajaid võtta?! Nagu mingi kirp peni persse veere peal, ei tea kuhu poole hüpata- ja selline on meie minister!
Liikene24. jaanuar 2016, 10:05
Ossinovski oli koondamiste vastu, Rõivaga ja Ligiga tekkis tal vastaseis. Kõik muud ministrid, kummardades toompea poole, loobivad inimesi tänavale, säästureziim, Ossinovski ei taha inimeste tervisepäält kokkuhoida. Liikene, ise kena naisterahvas, aga selline tatiprits, aiaiaiai
23. jaanuar 2016, 20:35
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
arvad jh!23. jaanuar 2016, 21:54
Ära aja pada siin .Mul ema hooldushaiglas ja olen näinud mis seal toimub .Kuidas hooldavad jne,Ütleks,et oma tööd ei tehta ja osata.Pakuks ,et müüa töö tunduvalt raskem ,kui surmakiirendajatel .Nende tunnitasu ongi nendele just paras .Hakaku tööle ennem siis nõudku palka johhaidii.
arvad jh !23. jaanuar 2016, 22:03
jh24. jaanuar 2016, 11:26
kui ise nii palju paremini hooldad, hakka pihta ja võta koju, muust ära patra. Kui ühel inimesel hooldada 15 ja rohkem inimest, proovi järgi, kui kerge on. oled näinud seda kui 5 minutiks "külla" tuled. muust ei tea ööd ega mütsi
igaühele oma23. jaanuar 2016, 22:25
No sul seal Inglismaal elu ka poole kallim,üürid tohutud ja muu padajann.
Inglismaalt24. jaanuar 2016, 13:40
Käin tihti Eestimaal (lennukiga) ja võrdlusmoment on olemas. Eestis on elu kallim, eriti see "muu padajann". Lastetoetus Eestis on puhas mõnitamine, pensionäridelt varastatakse kogu raha kui nad apteeki ravimeid ostma lähevad, riided maksavad hingehinda. Kahju..... Lugedes 3,3eurosest tunnipalgast jääb mulje, et Eesti on mingi Aafrika arengumaa.
24. jaanuar 2016, 14:38
aga ongi Eestimaa nimetus BANAANIA NSV eesotsas tolade komsomolidega.
minu arvates suurim probleem23. jaanuar 2016, 19:30
minu arvates suurim probleem on see, et hooldajad on meditsiinilise hariduseta ja oma lolli tegevusega panevad patsientide elu ohtu. Kirurg teeb on töö eeskujulikult, inimene tuleb narkoosist edukalt välja ja siis hooldajad, selleks, et ei peaks liikumisvõimetu haige lappe vahetama, jätavad nad sellsiesse veepuudusesse, et pärast tuleb neid tilguti ja hapnikumaski alla hoida. Selleks, et haige ei saaks abi kutsuda, seotakse ta voodi külge kinni ja häirenupp viiakse nii kaugele, et seda kätte ei saaks. Täielik tapamaja.
Uskumatu23. jaanuar 2016, 19:55
Ma ei suuda lugeda ja mõista, kui eluvõõras võib inimene olla. See kommentaar on siin küll ajuvabalt kirjutatud. Miks solvata inimesi, kes teevad väga rasket tööd väikese palga eest. Mitte keegi ei keela teil hooldajaks õ
ppida, või siis lähedast kodus põetada. Minul on kogemusi ja ma olen hooldajatele ääretult tänulik.
ei ole uskumatu23. jaanuar 2016, 21:28
Mine ole Kiirabihaiga I traumatoloogias, eriti tore hooldaja on Veera.
ei ole uskumatu23. jaanuar 2016, 21:28
Mine ole Kiirabihaiga I traumatoloogias, eriti tore hooldaja on Veera.
olen 100% nõus23. jaanuar 2016, 22:20
Hooldaja töö on väga raske ja sellepärast peabki selle eest saama inimväärse palga, et sinna ametisse saaks võtta tööga toime tulevad inimesed, mitte mõrvarid.
100%24. jaanuar 2016, 07:18
KOONDAGE haiglatest n.ö.ülemõdede kohad,jagage see töötegijatele st.õde-hooldajate vahel.Mis tööööd teevad need ülemõed?Aga nende palgad-oi.,oi,oi!
23. jaanuar 2016, 20:37
muide seda tundsin Viljandis omal nahal peale oppi.
tean mida räägin23. jaanuar 2016, 21:26
Käisin 3 korda päevas oma isale peale oppi juua andmas, esimest korda läksin hommikul enne hommikusööki, isa jäi pool liitrit, viimast korda õhtul enne külastusaja lõppu. Isa ei saanud enam hingata ja rääkida, alles pärast seda kui korraldasin arstile skandaali ja palusin tal tulla voodi juurde vaatama, pandi isa tilgutite alla ja pangi hapnikumask. Muidu oleks ta praegu teises ilmas.
ära pahanda24. jaanuar 2016, 14:40
see valitsuse tahe - Mida Vähem Eestlasi seda parem - juudaga eesotsas
24. jaanuar 2016, 13:58
Veel suurem probleem on see, et inimesed, kes meie elu Toompeal korraldavad, on ilma igasuguse kogemuse ja erihariduseta seda seal tegemas. Kui ise hakkama ei saa siis võiks vähemalt arenenud riikides õppimas käia kuidas hooldustööd, koolitamist jne. teha. Sinu kirjeldatud olukord algab kõrgemalt kui alamakstud hooldajad.
Et siis..23. jaanuar 2016, 17:59
neid23. jaanuar 2016, 17:25
hooldajaid ja koristajaid on küll liiga haiglas liiga palju.Üks koristaja peseb põranda,teine tuleb võtab aknalt, kappidelt tolmuja siis tuleb üks koristaja,kes koristab WC e.Siis tulevad 2 inimest ja toovad söögi palatisse.Edasi 2 inimest teevad voodi kui patsient läheb välja ja siis veel 2 inimest ,kes viivad voodiga operatsioonile.Need olid kõik erinevad inimesed ühes osakonnas,keda uhe päeva jooksul nägin.
jah23. jaanuar 2016, 17:48
sulle meeldiks olle voodi, mida juhib yks inimene? ahaa , see on väga"tore" kogemus. kas sa tahask, et toitu toob sama inimene, kes just wc pesi?
23. jaanuar 2016, 17:50
Võind ise oma palatit koristada nagu nõukaajal, vähemalt ei oleks põhjust vinguda igavusest.
to 17:5024. jaanuar 2016, 17:11
Olen selle aja noor ja rohkem kui korra ka haiglas olnud, viimati 1976 suvel kaks ja pool kuud, seal küll ise koristama ei pidanud, selle jaoks oli koristaja. Ja sanitar pani ka siibri või nn. utka vastavalt vajadusele, kui tegu lamava haigega... Sa oled vist tolle aja kohta ainult raamatutest lugenud?
õige 23. jaanuar 2016, 22:05
Ja 2 joovad kohvi ning ajavad külajutte.
17:25, 23. jaan 2016 -le23. jaanuar 2016, 22:29
Sul paistab nägemisega raskusi olevat. Ma olen hooldaja ja umbes aiman,millest sa räägid...
Mis toimub23. jaanuar 2016, 16:54
Alles üks priske räuskas televisioonis, et kuidas nad ei leia keda koondada...
see23. jaanuar 2016, 17:51
Ajabki vanduma, kui terve maja rahvast täis ja teevadki reaalselt tööd, mitte nagu need prisked.
:) 23. jaanuar 2016, 16:28
Otsustagu üks kord ära alles koondasid nüüd jälle vaja .
loogiline23. jaanuar 2016, 16:25
igale merkeli-kaltsuka pakti pigile oma õde ja hooldaja.
23. jaanuar 2016, 16:49
Ebanormaalne,muud kyll öelda ei oska.
23. jaanuar 2016, 17:58
Saksamaal saadeti esimese kursuse saksa rahvusest üliõpilased pagulasi hooldama, meditsiiniõde tõsteti sotsiaalkorterist tänavale, et pagulastele ruumi teha. Ega siis Eesti ei saa kehvem olla, ikka parem ja usinam, pagulased haigasse hotelliteenussele ja kogu maja hooldab ja teenindab. Raviteenuse eest HK nagunii ei taha maksta.
Jaan23. jaanuar 2016, 16:15
Ikka midagi tehakse kogu aeg ja ikka siin ports lolle,kes millegagi rahul pole,nagu igas asjas
23. jaanuar 2016, 16:12
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
sina pooletoobine23. jaanuar 2016, 17:12
Häbene, arene! Ära kisa ja ära lärma, võta rahusteid ja jää invaliidiks, siis saad kärutaja sotsiaalministeeriumist, aga mitte arstiabi!
Reformija23. jaanuar 2016, 15:58
pean õigeks senist kolmikliidu taktikat - rahva kiiret ja piinarikast hävitamist ja milleks see --- õdede ja hooldajate arvu suurendamist,ka veel rohkem piinata ...
rumalale reformijale23. jaanuar 2016, 16:14
Ilmselt oled meie erialast ikka väga kaugel.Milleks siin tatti loopida.Kui sa ei ole yhegi hea asjaga rahul,pole ka siin vaja kirjutada.Lolli ikka midagi ei muuda.
23. jaanuar 2016, 17:20
kuivata 16.14 oma märjad püksid ... siis mine pissile ...
EGA24. jaanuar 2016, 02:29
SEE ABI POLE JU MÕILDUD OMADELE ,VAID MUSTADE JAOKS
KAS24. jaanuar 2016, 02:39
NÜÜD NII JÄÄBKI ,ET MINU KOMMID MOONDATAKSE PIDEVALT,JUBA NELJAS KORD
minu omi ei lasta üldse läbi.24. jaanuar 2016, 08:01
nii kui kirjutan konkreetselt koos nimedega kohe saan hoiatuse- pole teemakohane.
noh23. jaanuar 2016, 15:47
Andree23. jaanuar 2016, 15:46
Eesti elanike arv hakkab peale Tshkna könet kiiresti kasvama ja on varsti 2 milljonit!
Haigletele oleks suureks abiks kui see rumal kantsler Priske vallandataks. Öhk saab puhtamaks ja arulagedaid ja tööd segavaid kirju saadetaks vähem.
aju23. jaanuar 2016, 15:59
Ära sega onupoja poliitikat ära. Ajusid pole vaja riigikokku :D Seal piisab 3 ajust ja kõik funktsioneerib :D
KKK23. jaanuar 2016, 15:41
Suurendamist ,seda ta vist mötles teha pagulaste arvelt,sest sealt ju tulevad niiöelda spetsialistid.
hmm23. jaanuar 2016, 17:51
Sa pole ikka aru saanud, et mitte ykski pagulane ei taha! Eestisse tulla. nende endi kommuunid on täis õpetusi, kuhu riiki tasub minna. mis sa arvad, kuhu meie Vaost 40 inimest kadunud on? IGatahes ei ole nad Eestis ega Lätis. See kuidas nad riigist lahkuvad on jua piirivalve teema.
aga siiski,miks ei taheta Eestis olla,23. jaanuar 2016, 20:35
paneb mõtlema,midagi on ikka väga mäda siin riigis.
ziidiuss23. jaanuar 2016, 22:32
Nii mäda, et ei pea neid parasiite 300 euroga üleval, vaid annab vaid 90.-
Prantsusmaal võib juba 900 eurot saades minna sots.osakonda santima.
Kah meditsiinis sees23. jaanuar 2016, 15:35
Kes küll ütleks, mida see noormees, kes end millegipärast ministriks peab, tarbib. Ons see aine mede riigikeses legaalne?
troll23. jaanuar 2016, 15:34
Haigla võiks ka õdede ja arstide teenust sisse osta. Siis saaks riigitöötajate arvu hoobilt kvootide piiresse. Heaks näiteks on siinkohal Merko ehituses.
milleks?23. jaanuar 2016, 15:22
nagunii on inimesed ripakile jäetud. Eestis on juba invaliidide armee, sest arstid ei tee oma tööd. Kas siis kavatsetakse invaliididele kärutajad jätta või anda invaliididele vajalikku arstiabi...mis tähtsam on? Eesti riik soodustab inimeste invaliidsust...kas seegi on äri?
23. jaanuar 2016, 15:36
suurim äri ongi inimeste arstiabita jtmine ja kärvata laskmine, globalistid maksavad!
23. jaanuar 2016, 17:24
kolmikliidu plaan kiire rahva hävitamine ja siis täita maa pabulatega ...
hiiepuu23. jaanuar 2016, 15:20
Kuidas on see võimalik, et noorsand, kel pole vähematki ettekujutust valdkonnast, rääkimata kübemestki sellesuunalisest haridusest või üldse töökogemustest, muudkui sõnub teemal, kuidas haiglas peab töö korraldatud olema . Mis ku---i asjad on "tugiteenused", mingid nõiasõnad, manad, mantrad, mis praegu haiglas üleliigsed ja viivad terve meditsiini põhja?
23. jaanuar 2016, 15:37
Tugiteenused on need, mis kindlustavad arstide ja õdede maksimaalse töötamise võimalikkuse.
oijah23. jaanuar 2016, 15:05
Ei tea vist ise ka, mida-keda-kuipalju ja kust. Aga see on raudselt välistatud, et ise kokkuhoius eeskuju oleks.