Eesti uudised

"See on vastik, kui inimesed enne basseini minekut end ei pese!" (102)

LISA KOMMENTAAR

Lugeja4. märts 2016, 17:00
Käin Õismäe ujulas ja sealsed probleemid on sarnased juba mainitutega.
1. Tullakse pesuruumi trikooga ja ei pesta enne ujulasse minekut.
2. Saunalaval nühitakse end kõikvõimalike vahenditega harjad, kannaviilid jt
3. Pesuruumis raseeritakse nii siit kui sealt jne
4. Mullivanni vesi on väga must lausa hägune. Kui ei raatsita suures basseinis vett vahetada siis võiks vähemalt seda teha mullivannis ja iga päev.
Ujules pn koristaja ja valvur aga see istub kabiinis pidevalt. Võiks ju ringi käia ja veidi kontrollida siis ei oleks asi nii hull.
3.
Juta3. märts 2016, 22:35
Lõpetasime sõbrannadega Haapsalu ujulas käimise ära, kuna seal sama stoori: naised panevad riietusruumis trikood selga ja nendega käiakse dušši all, ise kinnitavad: ma kodus hommikul pesin! Eriti rõve oli siis, kui terve bussitäis kohale tuli kusagilt kaugemalt. Ujula personal võiks kontrollida seda asja! Oleksime väga tänulikud!
värgita luisa3. märts 2016, 15:56
pesen küll ennast,aga mul on tupeseen.
manfred3. märts 2016, 09:20
Äkki võiks taasavaldada Sami Lotila artikli sellest kuidas eestlased ujukates saunas ja dushiall käivad?
eh3. märts 2016, 03:33
pesemine on kasvatuse küsimus. Normaalsele inimesele ei tekita pesemine üldse küsimust. Et teised teda vahivad? No on ju ehk tõesti mõni, kes ei saa teiselt silmi lahti, aga mina olen mina, mul on kõik, mis ette nähtud ja niisugune nagu on. Mul ei ole kahju, kui mõni vahib ja hindab mu rasvavoldikesi, igaühel oma lõbu. Segasaunas ma ei käi ja naiste vahtimine mulle ei mõju, näitan ennast hea meelega.
m-513. märts 2016, 03:20
Külastan basseine kaks korda nädalas ja juba aastaid.ei ole saanud ühtki jalaseent ega ka mitte ühtegi muud haigust.kes viriseb,ujuge kodus või suvel veekogudel.käib üleüldine hala.
Karin2. märts 2016, 22:42
Mina ei käigi ujulates ega kuskil sest mulle on vastik pesta end teiste nähes. Miks ma pean võõraste ees paljalt olema. Kui raske on mingidki ukse ette teha.ei pea maast laeni olema, lihtsalt et strateegilised kohad oleks võõraste eest varjus. Äkki võtaks wc delt ka uksed eest. Ikka tervele ilmale näha. Ja ei ole mõtet hakata seletama et keegi ei vaata. Vaatavad küll. Mitte et mul oleks midagi mida teistel naistel poleks aga see on lihtsalt tohutlut ebameeldiv minu jaoks. Sellepärast ei käigi
........2. märts 2016, 22:44
Mina ka ei käi. Hindan privaatsust.
kahtleja3. märts 2016, 01:54
Huvitav, kes need miinustajad selle igati normaalse seisukoha peale on? Mingid keset väljakut koinijad või? Ja kui oletegi, pugege kappi.
Hm2. märts 2016, 17:25
Meil spordiklubis alustas seltskond vanaprouasid igati tervitatavat ettevõtmist nagu on "võitlus pesematuse vastu". Kui juhtusid pesemisruumis pilgu tõstma said aru, et oled vähemalt kolmest suunast sihikule võetud ja loomulikult nühkisid siis veel igaks juhuks topelt, sest äkki jäi neil mõni koht nägemata. Mõni lihtsameelne, kes juhtus trenni hiljaks jääma, tulles basseini kas kuiva või märja trikooga (vahet ei olnud), sai igaks juhuks avalikult hukka mõstetud hüüetega, et "ma tean küll, et te ei pesnud" . Nüüdseks on aktsioon vaibunud, sest kõik põrnitsevad kõiki kullipilgul ja kõik on õnnelikud. Jutu lõpp.
nonoh2. märts 2016, 17:16
selle pesemisega on niisugune lugu, et on inimesi, kes käivad iga päev ujumas. Iga päev seebi või geeliga pesta lihtsalt ei saa, nahk ei kannata seda välja. Sellepärast need igapäevased ujujad basseini minnes pesevad lihtsalt veega ja basseinist tulles samuti, paar korda nädalas pesta seebi või geeliga on küllaldane. Muidugi kui su töö ei ole higistamaajav või must.
Iga....3. märts 2016, 20:38
....päev võib end pesta tavalise Eestis toodetud lasteseebiga ja midagi halba ei juhtu! Igasugused dušigeelid ja lõhnaseebid on aga loomulikult igapäevase pesemise jaoks vastunäidustatud.
edu!2. märts 2016, 16:48
Edu neile kes üritavad inimesi pesema ajada. Käisin ka ujumistrennis, kell 16.45 saime ujularuumidesse sisse, siis kapivotmed, nimed kirja, kes kohal. Ja juba 17.00 hakkas trenn. Kui liiga kauaks pesemisruumi jäin õpetaja juba kriiskas:"kus sa oled nii kaua?" SEALT SEE KOMME JUBA TULEB. VARAJASEST NOORUSEST PIHTA-KIIRE-KIIRE!!! Plus. Enamik inimesi ei pese käisigi peale wc's käiku. Sellest peaks kõigepealt alustama. LIHTSALT RÕVE! Kas neil inimestel endal huvitav pole vastik? Tööjuures, puhkeruumi kõrval on wc. Tulevad wcst valja-käsi ei pese ja hakkavad oma näkse sööma, kätega. Mul läheb ainult selle vaatamisest süda pahaks! Ma alati mõtlen kas nad ise ei tule tõesti selle peale? Inimesed ärgake ülesse!
khomar ja khalal2. märts 2016, 17:32
Ikka edu pesemisel. Meie näiteks voib utelda et ka 16.45 ujularuumi tulim aga karjumist ei olnud mingit. Koik vaatasid mida me tegema ja vaga vaikselt seda tegid. Sest nemad ju teavad kuhu tuleb s***uda. Basseini! WC? Unustage ära.
2. märts 2016, 17:48
panin khomali ja khalali juttu meelega paar ä-täppi, et algupära reeta. Tiblunn
edu!2. märts 2016, 16:31
Edu neile kes üritavad inimesi pesema ajada. Käisin ka ujumistrennis, kell 16.45 saime ujularuumidesse sisse, siis kapivotmed, nimed kirja, kes kohal. Ja juba 17.00 hakkas trenn. Kui liiga kauaks pesemisruumi jäin õpetaja juba kriiskas:"kus sa oled nii kaua?" SEALT SEE KOMME JUBA TULEB. VARAJASEST NOORUSEST PIHTA-KIIRE-KIIRE!!! Plus. Enamik inimesi ei pese käisigi peale wc's käiku. Sellest peaks kõigepealt alustama. LIHTSALT RÕVE! Kas neil inimestel endal huvitav pole vastik? Tööjuures, puhkeruumi kõrval on wc. Tulevad wcst valja-käsi ei pese ja hakkavad oma näkse sööma, kätega. Mul läheb ainult selle vaatamisest süda pahaks! Ma alati mõtlen kas nad ise ei tule tõesti selle peale? Inimesed ärgake ülesse!
ujuja2. märts 2016, 15:59
Pärnu tervise Spaas , kus saunad ridamisi basseini ääres, olen korduvalt näinud, kus higine inimene ilma duši all käimata basseini ronib. Paar korda on jäänud suhu karvu. üldiselt veneaegne komme vähemalt pikajuukselistel basseinis ujumismütsi nõuda , oleks teretulnud.
must2. märts 2016, 17:11
Vene ajal ei lastud basseini ilma ujumismütsita isegi kiilaspäid mitte. Kord oli range ja kõik! Kas nüüd pestakse madalas otsas pesu ja tutti, kammitakse juukseid ka juba? Oh allahu akbar!
tehnik2. märts 2016, 15:07
Palju on siin kommentaatorite seas juttu kloorist. Et basseinivette lisatakse toda
ämbritäite viisi ja et reageerib eriti hästi määrdunud nahaga. Ujulasse tulles on tunda
kloori lõhna. Lähme siis korraks tagasi kooli.
• Kloor pole kustutatud lubi, mida kuivkäimlasse labidaga kühveldada saaks, kloor on
gaas. Remark - teda looduses ei esine, teda saadakse NaCl (soola) elektrolüüsi teel
• Kloor on väga mürgine kõige elusa suhtes (meenutame 1.ms gaasirünnakuid), ent
doseeritult ja vesilahuses hävitab mikroobe ja baktereid. Lõhna tekitab tema hüdraat
• Merevesi on soolane rohke kaaliumkloriidi tõttu. Köögis nimet. pulbrit peensoolaks
• Nii et tulles basseinist koju soolalõhnasena võite valetada, et käisite ujumas meres
2. märts 2016, 15:34
suu kinni krdi keemik ära sega me idülli
2. märts 2016, 16:25
mölakas oled sa tehnik
Minni2. märts 2016, 17:14
Sool on naatriumkloriid!
Manni2. märts 2016, 22:42
Õige, Minni! Sool on naatriumkloriid, mitte nagu see tehnik ütleb, et naatriumkloriid on sool. No ei ole ju!
...2. märts 2016, 14:52
Värska spaas käies oli sama lugu. Enamik tuleb riietusruumist trikoo seljas ja hea kui minnakse korraks vee alt läbi - ikka otse basseini. On nii noori kui vanemaid - keegi ei pese. Pestakse pärast basseini , et saada kloorihaisust lahti.
dasja2. märts 2016, 14:43
Tegelikult masendav, kui palju inimesed ennast nühivad pesta. Enne ujulasse minekut kodus, enne ujumist, siis ligunetakse kloorises vees ja siis pestakse veel ennast väga hoolikalt. Ilmselt koju minnes enne magama jäämist pestakse üks kord veel. Kas nahk on ikka alles veel või? Lisaks, et pestakse end igasugu keemiaga, mis haiseb samuti või hulleminigi, kui kloorivesi, siis pannakse endale veel ämbritäis parfüümi ka peale. No krt, ma arvan, et ma sobin sinna basseini paremini, kui need keemiaga üle valatud inimesed.
Ketcit2. märts 2016, 14:41
Olin ujulas pesemas kui üks vinge mammi alustas minu kõrval oma ihukarvade eemaldamist ziletiga.Vaat see oli julekole ebahügieenilne pilt.Tõstis aga oma käsi ja karvi langes samuti ei pidanud ta paljuks ka oma kube puhtaks tõmmata dussiruumis.Kallid tädid peseme ennast enne puhtaks ilusti ujulas ja karvad tõmbame ikka kodus maha...
ohhoo2. märts 2016, 15:31
Väkk tõesti! Vaatepilt umbes sama, kui keegi hakkaks ühissaunas onaneerima. Põhimõttel, et tšakralõõrid tuleb ikka tühjaks saada, kui juba sauna sai tuldud.
pihk2. märts 2016, 15:52
aga miks ma ei võiks ühissaunas onaneerida kui mu kõrval istub kena alasti neiu?normaalne värk ju?
to pihk2. märts 2016, 16:17
Sest siis jäävad tšakralõõrid pinge alla (ootusäervus noh, järgmise saunakülastuseni).
Skuutrit2. märts 2016, 14:01
Laenutades oli sama probleem: sadul haises nii mis hullu. Eriti peale seda, kui naisterahvas oli sõitmas käinud. Võisid sadula pealt võtta ja tunde leotada puhastusvahenditega - ei midagi. Ikka haises. Jube.
mis31. mai 2017, 16:25
2kki meesterahvas haises, ehk sina haisukott
norm2. märts 2016, 13:58
ma lasen kerge jorri ka basseini,alati kui lahkun
4. märts 2016, 11:39
kloor2. märts 2016, 13:47
Kloor muidu ei haise kui pole baktereid mida hävitada, mida rohkem kloorihaisu seda rohkem baktereid..
Nimi2. märts 2016, 12:10
Ma olen juba ammu selle peale mõelnud, et miks ei ole avalikes ujulates ja saunades nö komandante, kes kontrolliksidki, et ei hüpataks trikoodega otse kergel duzi alla alla veega lobistama, sauna ja otse basseini. Vastik! Peaks ikka korralikult pesema, huvitav, et miks te siis pärast basseini ennast korralikult küürite ja enne mitte? Kodus eelnevalt pesemine ei lähe arvesse, sest kust me teame, kas see inimene on ka reaalselt ennast pesnud w mitte. Ma ise käin ka tihti enne kodus vahetult pesemas aga sellest hoolimata pesen ujulas duzi all ka ikka, teiste austuseks, et nad ikka näeks, et ma pesen. Ja need, kes kardavad end avalikult pesta, jääge parem koju, kuidas te julgete üldse ujumisriietes ujulas ringi joosta? See ka ju hirmus. Nii ja ujukate saunas olijatele, võte siis väike käterätt oma pepukese alla!
must2. märts 2016, 13:12
Miks küürida end pärast, aga mitte enne basseini, küsib Nimi?
Vastan: on ju vana tõde, et kinnikuivanud mustus ja ess tuleb enne pesemist korralikult lahti leotada. Ja mis see kõikseparem leotamise meetod on, kui mitte üldkasutatavas basseinis ligunemine? Samasse võib ka sülitada, nina nuusata ja kergemat hädagi teha. Kel nüüd mu jutu peale süda pahaks läks, ärgu ujulas käigu. Mina ise näiteks ei käi.
must2. märts 2016, 13:13
Miks küürida end pärast, aga mitte enne basseini, küsib Nimi?
Vastan: on ju vana tõde, et kinnikuivanud mustus ja ess tuleb enne pesemist korralikult lahti leotada. Ja mis see kõikseparem leotamise meetod on, kui mitte üldkasutatavas basseinis ligunemine? Samasse võib ka sülitada, nina nuusata ja kergemat hädagi teha. Kel nüüd mu jutu peale süda pahaks läks, ärgu ujulas käigu. Mina ise näiteks ei käi.
laisk2. märts 2016, 11:05
miks ma peaksingi ennast eelnevalt pesema kui basseinis on ju vesi olemas?küll see mind peseb.
Sol2. märts 2016, 13:46
Poriloigus saab ka liguneda!
Kurb 2. märts 2016, 10:57
... lugeda neid kommentaare. Keegi siis ei kutsu üles, a`la head kaasmaalased käitume avalikus basseinis nii.... 500 paksu ei käi niikuinii basseinis, sest häbenevad oma keha. 5 priskemat prouat ei lähe peale nende kommetaaride lugemist basseini, aga nad olid tublid ja tahtsid enda tervist ja välimust kosutada. Pensionärid ilmselt ei tee väljagi ja jäävad oma käitumisharjumuste juurde...aga sina, kes sa oled väga hoolikas ja tubli ja sale jne., tea, et jääd ka ühel päeval vanaks ja ka ilmselt rögastad. Võta seda, kui ealist iseärasust. Ja kindlasti mõne noorepoolsema Aura külastaja meelest oled üks ilge vana jäledik... Tegelikult tahtsin öelda, et me ei tohiks teistele näpuga näidata, kui me ei tea. Ja, et sa uuesti ilkuma ei hakkaks siis tea, ma ei ole ma paks, ei ole ka "penskar" ja pesen ennast regulaarselt, kuid ikkagi eelistan merevett. Ei oska kommeteerijale vastu vaielda, kas pesemiset või pesematusest jääb ihu külge kloorilõhn, kindlasti tean seda, et kloorilõhn on reeglina juba õhus, mis mõnikord lausa matab hinge, sellepärast siis ka minu eelistuseks meri. Oleme hoolivamad enda ja teiste suhtes. Toredat suplust :)
dsaa2. märts 2016, 14:38
just nimelt. Minge kõndige Tervise Paradiisi eest paar korda läbi. Hais levib kaugele.
Vanasti2. märts 2016, 10:53
Nõuka ajal oli meie ujulas saunatädid, kes regulaarselt kontrollisid kas on ennast puhtaks pestud. Lisaks käiids leiliruumis ja pesemisruumis puhtust loomas. Ei olnud probleeme, kord oli majas ja hea julge tunne vette hüpata.
tiblunn2. märts 2016, 11:28
Käisin vanasti põhiliselt Kalevis ja Tööjõureservides, mul oli abonement.
Siis pesti end küll enne basseini minekut usinasti. Ei tea kas kartusest
märkust saada? Pigem siiski austusest sisekorraeeskirja ja kaasseltsimeeste vastu.
Siiamaani ei unune mu nisasõõrmeist lõhn, mis lehvis ühe ees sammuva märja ja puhta tütarlapse järel, kui koos basseini poole suundusime. Oli see kauge
kaja Bac deost, Palmolive seebist või Dove šampoonist, ei oska määratleda, igatahes midagi erootilisemat pole ma hiljem tundnud. Aga teie räägite spaa...
Mimm2. märts 2016, 11:58
Nt Venemaal, vähemalt Peterburis on siiamaani nii, et kui tahad ujulasse minna, siis nõutakse tervisetõendit! Pole üldse halb mõte iseenesest.
ja jah2. märts 2016, 13:00
arstide juurde tohutud järjekorrad, kui veel ujulasse tahtjad lisanduvad, siis ei jõuagi ujulasse.
Tapselt....2. märts 2016, 16:31
Naiteks Nomme Ujulas kaib yks karnane naine auru saunas ja vahest ka lastebasseinis end leotamas...terve ta keha on tais sygelisi ja riietusruumis nahka pudeneb mis kole ja keegi ei ytle midagi...ujula tootajad lasevad ta sisse (ilmselt mingi sugulane voi sobranna).Helistasin septembris terviseametile ja nad lubasid kontrolli teha voi ujula kinni panna ja ei midagi,mammi oli jalle kohal detsembris,jaanuaris ja midagi ei muutunud.Ytlesin terviseametile,et nouka ajal vaadati ka varbavahed labi enne kui ujumis luba said,siin on inimene pealaest jalatallani karnane ja levitab oma sygelisi LASTEBASSEINIS,kus vaiksed lapsed sagely vet suhu votavad...Jubeduse tipp ! Mammi kaib tavaliselt paeval,kui on odavam sissepaas ja vahem rahvast (nagu see muudaks midagi) Sellise haigusega peab kodus kymblema voi soprade kodu saunasid kylastama,kui nood lubavad.
Kalev SPA2. märts 2016, 10:41
Kalev SPAs täiesti tavaline, et naised ennast ei pese. Mõni vaevub koos trikooga ennast dushi alla minema, mõni ei ei vaevu sedagi tegema ja sammub otse basseini. Korduvalt nähtud. Vastik.
evaave352. märts 2016, 16:52
Kalev Spa-s on ainult tuli kuuma vee dussid, mida õrnema nahaga inimesel pole võimalik kasutada, reguleeritavaid oli 2-3, üks tavaliselt katki ja ülejäänute juurde oli järjekord, selle tõttu ka loobusin Kalevist..
Mario2. märts 2016, 10:21
Loomulikult pesen seal ujukates ja ei kavatsegi ilma nendete ka saunas istuda. Eriti peale seda kui mõned seda nii väga soovivad, et seal kõik püksata oleksid. Soovite näha seal midagi krdi p...d. Pealegi seal pole nii puhas,et paljalt seal istuda.
ütle parem,2. märts 2016, 13:01
et sul nii väike junn, et ei julge näidata :).
tiblunn2. märts 2016, 13:28
Mario, palja peega ei istuta saunalaval isegi mitte kodus ega sõbra suvilas, rääkimata asutuse saunast. Ikka võetakse midagi alla. Ja seda mitte puhtuse pärast (higilaik lavalaudadel on muidugi sama inetu kui jalajäljed laes), vaid et leiliruumi lavalauad on TULIKUUMAD. Mulle tundub, et oled rohkem teoreetik, kui praktik, või pole õiget sauna saand.
teadmiseks2. märts 2016, 15:48
Korralikus ujulas on selleks sauna eesruumis paberirull, kust saad omale istumise allapanu rebida..
ma ei saa kaa aru2. märts 2016, 16:48
Kas keegi seletaks ära! Miks ma peaksin minema segasauna alasti? Miks? Kodus okei aga veekeskuses või spas??? Ma küll ei tahaks teisi inimesi alasti näha.
...2. märts 2016, 10:18
Ei tea mida minust siis enne basseini minekut mõeldakse, et pesen end ainult veega, kuna ma dushigeeli ja seepi ei kasuta kogu keha pesemisel, ei kodus ega ka veekeskuses. Pesen ennast veega, välja arvatud käsi ja juukseid.
Vale Pilt2. märts 2016, 10:11
Viisakas ja haritud inimene peseb ennas ilma trikoota - so täiesti alasti.
Mohameedlastest rääkides - see võib meid alles ees oodata, kuid neid allahhikummardajaid üha rohkem siiamaile jõudma hakkab. Siis peame oma senised harjumused koos pesemiskultuuriga üldse üle vaatama.
Retro2. märts 2016, 10:03
Elan minagi rootsis ja siin on pilt ses osas hullem, et need igasugused mohhammedid koos oma vahmiiliga ei teagi, mis asjad on ujumisriided või mis on pesemine.
Naistel pikad hõlstid seljas, meestel maikast ja shortsidest kuni pikkade püksteni. Neid on massiliselt, keegi ei keela ka, sest vastu tuleb ainult arusaamatut kisa.
Tulemus on see, et ega valged väga enam ujulas ei käigi....on tekkinud nö omad kohad a'la klubid kuhu lastaksegi klubikaardiga ja igasugused räpased tegelased jäetakse koos oma pesakonnaga ukse taha.
kas2. märts 2016, 10:02
basseinist tulles tunnete, et teil on kloorilõhn juures? kui jah, siis ei olnud te piisavalt puhtad basseini minnes :) mustus tõmbab kloori ligi, nii lihtne see ongi. tehke mõnikord katse kui ei usu - üks kord tehke nii, et pesete ennast kodus, enne basseini minekut teete ainult märjaks ja järgmisel korral peske ennast põhjalikult (ka juukseid shampooniga) vahetult enne basseini minekut.
Eestis olen tähele pannud, et väga paljud teevad ennast enne vette minekut ainult märjaks, alles
basseinist tulles võetakse seebid-shampoonid välja ja siis küürimise kõrvale kurdetakse, et ei saa kloorihaisust lahti... peske ennast enne puhtaks :)
to kas2. märts 2016, 10:11
Kus siin loogika on?
"pesete ennast kodus, enne basseini minekut teete ainult märjaks ja järgmisel korral peske ennast põhjalikult (ka juukseid shampooniga) vahetult enne basseini minekut."
Siis nagu kodus pestes ei pese te ennast põhjalikult? Kui mustaks saab inimene muutuda ajavahemikul, kui ta sõidab kodust autoga trenni?
2. märts 2016, 10:44
no kui inimesed kurdavad kloorihaisu üle, siis ilmselt ikka piisavalt mustaks :) tegelikult piisab, kui küürid ennast küll kodus põhjalikult, aga siis nühid kuivaks sama saunalinaga, mida oled juba paar päeva kasutanud, kreemitad, lõhnastad, kasutad juuksehooldusvahendeid jne. + kõik see, mis jääb sulle külge õhust, riietest ja asjadest, mida teel käega katsud.
ujulas käiakse imekiirelt vee alt läbi, juukseid ei tehta üldse märjakski ....
kas2. märts 2016, 10:53
"pesete ennast kodus" - pidasin silmas seda, et nii paljud, kes enne basseini minekut ei pese õigustavad ennast selle väitega. ehk siis tahtsin öelda, et tehke üks kord nii nagu tavaliselt teete ja teine kord proovige teisiti.
2. märts 2016, 15:50
Anna abi, milline teaduslik ettekanne.
ak2. märts 2016, 09:56
Kui immuunsüsteem korras, siis vast nakkust ei saa. Aga vastik on ujuda kui veepealne on "aroome" täis - peente parfüümide, deodorantide ja pesemata ihu lõhna segu.
Võtame2. märts 2016, 10:23
asja rahulikult ja korjame kõik vee peal ujuvad junnid, mis pampersitest pudenenud veest välja.
oik2. märts 2016, 09:56
aga kui tuhanded suvel väikesesse järve ilma pesemata suplema lähevad, siis on kõik ok?
See batsillide kartus on vaikselt juba haiglasliku mõõdu võtnud.
Kui kardad, ära siis mine ujulasse aga ära oma rumalust ja häda kõigile ilmarahvale kuuluta
obo2. märts 2016, 11:04
Ilmarahva rumaluses süüdistamine pole argument. Ega sa ise targem
ole. Unustasid nimelt ühe nüansi: basseini ja järve kubatuuri vahe.
juhan mees2. märts 2016, 09:35
enamus mehi ei pese oma mune ja perset. lasevad veega üle ja kõik. ma ei usu, et kõik on vahetult enne kodus pesemas käinud.
ak2. märts 2016, 10:04
See on õige, et jalgevahe hakkab päevaga haisema, isegi kui oled hommikul duši all käinud ja puhta pesu selga pannud.
lhiujjkk2. märts 2016, 09:25
A ma mõtlen, kui räpane ma saan olla, kui ma käin 3 päeva järjest ujulas trennis ja pesen end korralikult puhtaks peale trenni + käin saunas ka. Et kas ma siis muutun üleöö sigasitaseks ja sellest jääb väheks, kui enne trenni ennast kergelt veega üle lasen?
Jep2. märts 2016, 09:24
Ebameeldivad on need inimesed, kes duširuumis jõllitavad, et kust ja kuidas inimesed ennast pesevad. On ju päris loomulik, et juhul kui oled just kodus duši alt tulnud, ei hakka enam uuest pesema, vad teed ennast lihtsalt märjaks. Selline topeltpesemine enne kloorivette minekut nahale head ei tee.
hmm2. märts 2016, 09:47
ja mis mõte on sellel märjaks tegemisel? mida rohkem mustust basseini viiakse, seda rohkem eraldub kloori ja seda kahjulikum see vesi kõikide nahale on.
Rootsis (vähemalt meie ujulas) on nõue, et kui ujumismütsi ei kanna, siis peab ka juukseid enne basseini minekut shampooniga pesema, palsamit ei tohi panna, seda paned peale basseinist tulekut.
to hmmmmm2. märts 2016, 10:07
Märjaks tegemisel on vägagi suur mõte, sest nii säilib trikoo kauem normaalsena. ka nahale on kasulikum, kui see enne kloorivette minekut märg on. Ka juuksed on enam kaitstud, kui need märjaks teha või teine variant ujumismütsi kanda.
hmm2. märts 2016, 10:47
ja mida rohkem sodi te basseini tassite, seda rohkem on seal kloori...
nokk kinni-saba lahti :D
kas poleks siiski mõttekam ennast korralikult pesta, et kloori vees võimalikult vähe oleks?
Hm2. märts 2016, 09:18
Sellest priskest naisest, kes duši all trikoos oli, võib isegi aru saada. Trikood märjale ihule tõmmata on priskel inimesel paras sebimine. Kuiva trikooga aga ei ole mingil juhul soovitav basseini minna, kuivana muutub trikoo kloori mõjul üsna ruttu lotendavaks hõlstiks ja peate uue ostma.
Mina pesen end küll ilma trikoota, aga teen trikoo alati enne basseini minemist märjaks.
2. märts 2016, 09:15
Tartu Auras on probleeme väga palju. Välja on kujunenud, et taadid käivad seal saunas, lava ja pesuruum on penskareid täis, kes peeretab, kes rögastab, lausa jube. Ujumine aga on üldse omaette teema, vabasid radasid on 1-2, kõik ülejäänud trennide kasutuses, seal siis käib selline siplemine, et mingist ujumisest ei saa juttugi olla. Veel on huvitav teema veeaeroobika - naisi on bassein täis, üks endale rohkem lõhna peale pannud kui teine, vees aga see kõik võimendub, ära lausa lämmatab. Raha aga küsitakse kõige selle p..sa eest 6 euri. Kannatan ja ujun, sest harrastus iseenesest meeldib ja on kontorirotile hea trenn. Püüan leida võimalust päeval, tööaja ujumas käia, siis kui on vähegi vaiksem ja penskaritel ei ole saunapäeva aga mida teevad need, kellel selline võimalus puudub? Ja veel, käin ka ise saunalaval ujumispükstega, sest laval on kõik nii räpane ja lausa haiseb higi järgi. Kujutage ette, päev läbi käib sadu mehi higistamas, kõik valgub lavale, lauad higist märjad, kas on siis õige seal oma puhta pepuga istuda ja haigusi külge saada!? Võib-olla istus enne mind seal taat, kes peseb siis kui auras käib, enne pesu aga laseb oma laga ilusuti saunalavale laiali valguda.
Veekeskus ei saa olla linnasaun aga no ju siis ongi linnavalitsusel olnud eemsärgiks kõik probleemid lahendada ühe Aura veekeskusega. Veekeskuse omanik on Tartu Linnavalitsus.
2. märts 2016, 09:32
Mõtle kui õudne, kõik haisevad, peeretavad, rögastavad ja päevas käivad sajad mehed veel saunas ka, mõni on isegi enne SIND laval istunud, jube. Ja ujuda ka veel julgevad, sina tuled ja rajad kõik kinni Lase endale privaat-spaa ehitada kui sa teiste inimestega ühte ruumi ei mahu oma õhku täis olekuga. Leidub ka igasuguseid vinguvaid mehi.
tiblunn2. märts 2016, 11:49
09:15, mind ajas su jutus 2 asja naerma. Esiteks fakt, et käid töö ajast ujumas?
Hea elu siis tänapäeva kontorirottidel. Teiseks pensionäridevaenulikkus. Neid
mainitakse ikka ja jälle kui taate ja "penskareid". Tegid mu päeva lõbusaks!
2. märts 2016, 15:55
Jäi kaah silma, et käib tööajal sulistamas. Mis firmas selline lahe kord on?
...2. märts 2016, 09:15
Eriti tore on end siis dushiruumis pesta, kui seal on 10-12 aastased tüdrukud, tahaks kohe õelda, et kas sa pead siis kogu aeg passima mind kui ma paljas olen. Ühesõnaga eelistan ka seda varianti, et kodus juba pesus käidud ja siis läheks ujumisriietega enne basseini dushi alla, aga kuna mul on väike laps, kellega koos ujumas käime, siis selle nimel, et temal jääks sisse harjumus end korralikult pesta, ma käin ikka ka ise korralikult enne basseini dushi alt läbi. Patsillide kartjatele aga küsimus, kas suvel ikka Eestis randa ja merevette julgete minna, seal ju veel mustem. Kui oma immuunsus on ikka korras, siis mingi pisike patsill seal basseini vees ega veekeskuse põrandal minus küll paanikat ei tekita.
lõunaeesti mees 2. märts 2016, 11:55
No mes see patsidega plika ja pisike patsill suurele mehele ikke teeb?
samuti2. märts 2016, 09:13
on imelik,kui pestakse end ujumisriided seljas!
aj2. märts 2016, 09:50
Harjutatakse end islamipagulastele meelepärase käitumisega.
uje2. märts 2016, 14:34
Väga paljud häbenevad oma keha. Järelikult mitte piisavalt, et ujulas käimisest loobuda, aga piisavalt, et end võõraste ees paljaks võtta. Näiteks rind ei ole enam prink või üleüldse on üleliigset nahka. Aga seda mõistavad vaid need, kel on sarnane probleem. Need, kes siin nalja teevad ja islamist räägivad ei tea asjast mitte midagi.
fid2. märts 2016, 09:07
Pigem on see kellegi isiklik foobia, bassein on nii ära klooritatud ja vesi käib pidevalt puhastuseadmetest läbi, et ühe või kahe basseinikülastaja pesematus nüüd küll kedagi räpaseks ei tee. Vaevalt, et mõni aasta läbi pesemata kodutu kunagi mõnda spa-sse või veekeskusesse satub. ja tegelikult pole mina küll tähele pannud, et mõni kuivalt basseini läheks. Ja huvitav on see, et spa-des istuvad ju kõik pealae basseine ja vanne rõõmsasti koos erinevates saunades (siis ujumisriietega), millas siis äkki asi nii ohtlikuks muutub?
batsill2. märts 2016, 08:51
Hea, et ise nendes nn veekeskustes ei käi. Korra mingis vanas töökohas sunniti mingil kooitusel 2 päeva ka veekeskuses viibima - pilt on täielik! :-(
Eelistan teisel pool maakera puhtas ookeanivees loksuda!
hh2. märts 2016, 08:50
üks väga rasvane naine tuli mõni kuu tagasi alati duširuumi trikoos ja sekeldas midagi duši , käsi püksis. Küsisin, miks ta ennast ei pese, ta ütles, et peseb ennast lapiga kust vaja. Ma ei jätnud järele, ütlesin, et tuleb ikka ilma trikoota ennast pesta. Hakkas kriiskama ja läks valvelauda kaebama, saunalina ümber.
Ükskord tuli basseini äärde mees, istus basseini trepile ja hakkas seal ennast veega pesema. Ütlesin, et peab ikka dushi all pesema. Vastas möhh.
Kui mõnikord ujula töötaja pesematu basseini äärest tagasi saadaks, paraneks olukord kasvõi nii palju, et duši all ennast üle lastakse.
Õhtuks on vesi tavaliselt ikka sogane küll.
Kaimar 2. märts 2016, 20:18
Mind on ka mitu korda ujulast minema saadetud. Pesen end aga mitte tihti, võibolla sellepärast.
.....3. märts 2016, 21:03
....hahahaaaaa! Vahva nali!
Naine2. märts 2016, 08:42
Pärnu Tervise Paradiisis töötab minul paar head tuttavat kes tegelevad tehnikaga. Nende jutu järgi on vesi pea kogu aeg reostatud ja ei vasta normidele. Hoitakse kokku kõige pealt kus vähegi saab. Ise ma ei käi lastega ja lapsed ei käi tänasel päeval nendes veekeskustes juba aastaid ja väga lihtsal põhjusel. 2010 aastal said tütar ja poeg sealt ekseemi, omal rikkusin selles keemias supeldes naha struktuuri ja hilisem ravi võttis aega pool aastat. Peale selle oli seal tollal tavaline nähtus vargused. Kas täna samuti riietus kappidest asju kaduma läheb ei oska öelda.
Tasub lastevanematel valvas olla enne kui oma lapsi ja ise selistesse kohtadesse suplema ja aega veetma lähete.
Jussike2. märts 2016, 08:36
Veel rõvedam on kui duširuumis rögastatakse!
Nilbor2. märts 2016, 20:14
Minu arust on rögarullu väga nunnu
hggff2. märts 2016, 08:33
Probleem ei ole viitsimatuses. Probleem on selles, et häbenetakse oma võmba pikkust ja rasvavolte. Hiljuti oli teemas see, et riigi raha eest peaks saama soovahetust teha. Arutlusse võiks tulla see ka, et riigi raha eest peenisepikendust ja rasvaimu. Küll siis julgus tagasi tuleb, et enne basseini end pesta.
mirjam2. märts 2016, 08:31
Seetõttu jätsin trenni pooleli, et minnakse saunast otse basseini.
ilmselt ...2. märts 2016, 08:24
Õige-õige. Enne vette minekut tuleks suuremad rooja ja muda tükid kehalt maha uhtuda. Sest kõik me töötame ju seafarmis. Onju?
Et2. märts 2016, 09:08
Ainult seafarmi töötajad peavad ennast pesema ?
obo2. märts 2016, 13:58
08:24 Ilmselt ... , su iroonia on lõbus, aga veidi vildakas. Et eelpesemise nõue on ülepingutatud, oleme ju kõik niigi puhtad ega ole kuskilt seafarmist (loe: maalt). Kõik õige, aga miks nõutakse näiteks keeglisaalides vahetusjalatseid, saapad said ju väljast tulles puhtaks kraabitud? Selles on sama praktiline otstarve, kui basseinivee puhtuse hoidmisel - bowlingu hoovõturada peab säilima kuiv ja kare.
mats2. märts 2016, 07:24
tartu aura meestepoolel on selle "räpakollistumise" maaletoojateks ja propageeriateks noorspotlased kes käivad reeglina alati dushiall vaid oma pikkades treeningpükstes ja istuvad siis nendega ka saunalaval. ma saan aru et need põmmpead olid mõistuse jagamise ajal trennis aga siis võiks ju vähemalt reenerid nii targad olla et nad treeniksid nende tüüpidega ka pükste maha võtmist, jalgevahe pesemist ja ilma ujukateta leiliruumi sisenemisest. ups ... treener oli ka vist rennis sel ajal kui...
uba2. märts 2016, 09:45
Käin ka mina laval pükstega ja ei kavatsegi seda ilma mitte teha, sest Aura veekeskusest on saanud taatide saunas käimise kohaks. Lava on kohutavalt räpane ja mingisugust veega puhastamist ei toimu. Üsna sage on olukord, kus penskareid on pesu,- ja leiliruum täis, kes peeretab, kes rögastab. Saunalavalt käib päevas läbi sadu mehi, mina oma puhta pepuga ei istu lavale, mis on märg, läbi imbunud ja haiseb higi järgi. Taat, kes peseb ennast niipalju kui käib Aura saunas, laseb enne pesu oma higilasti ilusti saunalaval lavalaudade vahele valguda ja pärast lava ei pese, kas see on normaalne?! Veekeskus ei saa olla saunaskäimise kohaks, et aga Aura kuulub Tartu Linnavalitsusele, siis on nagu kõik linna probleemid lahendatud, olemas nii saun, veekeskus kui ujula.
K2. märts 2016, 11:22
Aga kodust väikest käterätti oma väikese pepu alla ei viitsi/raatsi võtta?
.........2. märts 2016, 11:52
Pesemata vanainimesed saunalaval on tõesti vastik. Oma koduski oli tükk tegemist vanainimesele selgeks teha, et pese end puhtaks ja mine siis lavale, muidu leiliruum haiseb pärast.
2. märts 2016, 16:01
Kas sa arvad, et me ei saanud su esimesest kommentaarist aru, et teise samasuguse veel kirjutasid? Või ei saanud penskarite kirumise mõõt ühe korraga täis? Küll on hea töökoht sul, hommikupoole kirjutab kommentaare, päeval käib veekeskuses. Kes ütles, et elu on raske.
.......2. märts 2016, 22:20
Hahahaha. Ma olen puhkusel, elan hoopis maal ja mina nendes veekeskustes üldse ei käi. Juba siit kommentaaridest lugedes ajavad hirmu nahka. Mina käin suvel mere ääres, talvel kodus saunas ja/ või vannis. Aga vanainimesega oli kunagi ka kodus tegemist.
tom2. märts 2016, 20:43
Rõve on ka see, et Eestis ei puhastata basseine. Eriti just koolibasseinide põhjad on kohati uskumatut lõga ning räppa täis.
Samal ajal on igapäevased muruniitmise ja kodukoristusrobotid. Ülilihtsa pinnaga ning üsna odavaid basseinipõhja puhastusroboteid Eestis aga ei tunta. Basseinikülastuse hinnad on seejuures ühed Euroopa kõrgemad...