Uudised

Liikumispuudega tütre isa invatranspordist: see on läbimõtlemata idee! (21)

LISA KOMMENTAAR

huhh14. märts 2016, 00:04
Küsimus õhtulehele: miks mu kommentaar ära kustutati. Kommentaar, mis ei sisaldanud ainsamatki rumalat sõna, kahtepidi mõtlemist vms? Põhjusel, et ma Arula osas esimeses lauses viisakalt arvamust avaldasin?
Avaldan veel korra. Minu arvates pole siinsel süsteemil (suurt) häda midagi, aeg-ajalt teenuse tellijana tean seda. Arula pole aga Pärnus millegagi rahul.
jeah13. märts 2016, 18:09
aga milleks abistada Eesti invaliide ja neile tasuta sõitu võimaldada, kui võib abistada kärnas ahve, kes isalamimaadest siia hea elu peale ronivad ja nende kõik sõidud riigi rahaga kinni maksta. kas selle eest mädarõigas saaks mürkelilt kiita? eih? no vot, siis pole vaja.
just selline on meie riigiisade mõttevis.
invaliidide13. märts 2016, 17:14
sõidud peaks kinnimaksma haigekassa! nagu on see asi paikka pandud soomes kui tellid omale arsti punktikaudu takso, kui tellid takso otse siis on omal tarvis maksta mingi osa ja kui tellid tava takso siis maksad ise kõik kinni aga pärast maksab kela sõidu maksumuse tagasi.
aitab ainuke13. märts 2016, 16:36
võimalus, kui kümmekond invaliidi ratastoolidel ja pommivöödega toompeale sõidaksid ning neid ka kasutaksid oleks järgmistel juba korralikum abi. Selline pauk ehmatab riigiisad nii ära et hakkavad kartma igat invaliidi.
Kristiina12. märts 2016, 21:59
Invatakso saajate ring peaks piirduma lastega ja täiskasvanutest kasutama vaid paksu lumega ja aastaringselt need kes mingil,tervisest tuleneval põhjusel ei saa kasutada elektriratastooli ja/või ühistransporti. Muudel juhtudel oleks targem investeerida sellesse,et inimene saaks elektrilise ja pääseks kodust välja. Iseseisvus on suurim vara. Eestis saavad taksod ka need kelle probleemid on mujal või ei vajagi.
heh12. märts 2016, 18:41
Tegemist on invaTRANSPORDI teenusega, see ei olegi TAKSO ja ei peagi olema tellitav nagu tavaline takso.
hahh12. märts 2016, 19:51
Peaks ikka!
Kui nii rumal oled, võiksid seda teiste eest varjata! Invatransport on maailmas kümneid aastaid, meil nagu arengumaa! Ei saa seda raha eest ega ilma, taksoteenusena ega muu teenusena!
Invatransport peaks olema just tellitav!
Muhk13. märts 2016, 04:13
Mida juttu, heh sa oled üks taksojuhtidest Pärnus? Arvad,et taksojuht on kuningas?
Tuul12. märts 2016, 16:51
Jälle vingumine. Ei ole ju võimalik, et kõik erivajadused on alati minuti pealt täita võimalik. Kahju kyll. Kuna selgub, et on mõttetu teenus, siis kaotame selle teenuse ära.
NO PÕHISEADUST TÄPSELT LUGEDA:::::12. märts 2016, 18:39
SIIS RIIK OM KOHUSTATUD LEIDMA RAHAD ----ET INVALIID
ERITI KOOLI LAPS --OM ""ERILISE RIIGI HOOLE ALL:::????
MIS TEIE SELLEST SEADUSEST ISE ARVATE,,,
VÕI LUBAME RIIGIKOGUL .--HAIGEST RAHVAST ÜLE SÕITA:::
Muhk12. märts 2016, 13:58
Tallinnas tuleb buss enamvähem minuti pealt. seega on võimalik nii korraldada ka Pärnus. See,et ette peab planeerima, on tülikas tõesti.
Tln12. märts 2016, 13:30
Kasutasin Tallinnas ja olin rahul kuni dispetšerite tekitatud segaduste pärast ei julgenud enam teenust kasutada. Viimaseks piisaks sai olukord, kus jäime talvel külmal ajal erivajadustega ja väga nõrga tervisega lapsega "lõksu" kohta, kus ühistransport ei liikunud dispetšeri tekitatud segaduse pärast.
AGA VALLAS --ON VEELGI HULLEM::( ÜKSIKUL KÜLAS ELADA)))????MIS PÄRNU ?12. märts 2016, 12:28
EGA SEE VALLA ----ÜKS SOTS --TÖÖTAJA ::: EI JÕUA ELVA HAIGLA JUURDE KOKKU HAIGEID VEDADA ????? SIIN MAAL OM AUTUL SUUREM JÄRJEKORD --- JA MÕNI LIHTSALT TÄNA -- JÄÄBKI ABIST ILMA::
SEST VALLA SANTIDE ARV ---PIDEVALT KASVAB:::
HEA OM ---ET NAABRIMEES SÕIDAB POODI
JA TOOB ISE LEIVA JA RAVIMID KOJU KÄTTE::
Invaliid12. märts 2016, 10:21
See invataksondus on just nagu väga tore asi, väga vajalik. Järjekorrad, jah olevat pikad. Aga on veel teine hoopiski olulisem asi, taskukohasus! Millist hinda seal Pärnus kah küsitakse? Mina elasin Jõhvi kandis, kuid pean vahetevahel ikka Tartus või Tallinnas arstide-spetsialistide käima. Kuid kunagise trauma tüsistused on pannud mind ratastooli. Ega kaugsõidubussiga ikka sinna enam saagi. Ikkapiisavalt ruumika autoga, mida endal ei ole. Meil on siin Jõhvis ka invatanspordi firma. Mingi spetsiaalne auto, ratastool, kanderaam ja puha olemas. Tundsin hinna vastu huvi. Ah et Tallinna või Tartusse? Teeme sulle odavalt! Sinna ning tagasi - kakssada erot lauda! Aga kust töövõimetuspensionäril selline raha võtta? Kui seda kalliks pidasin, siis öeldi selgituseks, et see olevat veel niigi väga soodne hind, et Tallinna või Tartu analoogilistes firmades olevat taksid veel poole kõrgemadki! Seega teenus just nagu ongi, kuid seda va krabisevat ei ole! Vähemasti nii palju kui nõutakse. Riiklikud invapensionid na napivõitu, hea kui toidugi lauale saab. Ei jagu hästi ei komunaalkuludeks ning ravimitekski. Ja kui algava reformikäigus veel ka "töövõimeliseks" ning "tööotsijaks". Kuigi ei kujutle ette, et kust ning millist tööd siin saakski. Muuseas, Ida-Virus on praegugi juba 7000 töötut. Seejuures minust nooremaid ning tervemaid. Ja oleks veel märksa rohkemgi, kui pooled neist poleks juba minema läinud. Kes Tallinna-kanti, kes Soome tööle.
Urmas13. märts 2016, 07:47
Taskukohasuse poolest on sinu kriitika valel aadressil! Muidugi on see suur jama, et oled sunnitud kasutama kallist invatakso teenust, kuid püüa ennest asetada ka taksojuhi olukorda, kus tal hakkab tekkima kulutusi alates invatakso ostmisest(kas kellegil on kohe ämma öökapist võtta paarkümmend tuhat eurot?), pank tahab laenu pealt oma osa, hooldamised, kindlustused, ülevaatused, pidev kuluvosade nagu erinevate rehvide soetus ja vahetus 2x aastas, meil müüdav ettearvamatu maailmahinnaga kütus, riigi poolt nõutavad maksud, ka invatakso juhil võib olla mõni pereliige, kelle vajadused ületavad kordades riigi poolt makstava pensionisumma jnejne.
Ei ole see nii lihtne, et võrdlen pakutava teenuse hinda ainult riigi poolt makstavate töövõimetuspensioni summadega.
to Urmas13. märts 2016, 09:27
Ega taksojuhti siin süüdistada saagi. Pigem ikka seda meie sotsiaalabisüsteemi eripra. Kus võimalused ning vajadused ei ole tasakaalus.
uudi13. märts 2016, 15:59
selles meie etalonriigis Soomes maksab invaliid vastavalt kas bussipileti hinna, s6idab tasuta, jne, on , kuhu areneda, t6siselt, m6tlemiskoht. invaliid ei pea istuma kodus nelja seina vahel, kui riik leiab raha ntx eralennukitele, sest kellelgi on maailmale s6num kuulutada, siis ei peaks rääkima, et sellele teenusele ei jätku, v6i et pole yldsegi
kaie12. märts 2016, 09:32
Minu lapse kooli ja teraapiate sõidud küll normaalselt pärnu invatakso poolt teenindatud. Neid sõite ju teab ette, pole probleemi ette tellida. Kõik ülejäänud käigud on minu vastutus ja peangi seda normaalseks.
gg12. märts 2016, 09:03
Aastaid tagasi Pärnus, sai tellitud invatakso vast nädal ette.
Kui päev kätte jõudis polnud invataksot kuskil. Sai helistatud ja küsitud, et millal jõuab,
siis vastati, et ei tulegi. Olevat teise kliendiga sõidus.
tartu sant13. märts 2016, 10:37
Ega's meilgi asi palju parem ole. Terve linna ratastooliinvaliidide teenindamiseks on vaid paar spetsiaalset autot. Kui nädal varem invabussi ära ei telli, ei pruugi seda saada. Ka siis võib asi kahtlane olla. Nii et kes ees, see mees! Kui jääd hiljaks, võib sul taksosõit ära jääda! Nigu nõuka ajal: sant istugu kodus ja oodaku vabastavat surma!!!
12. märts 2016, 08:47
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Hehh12. märts 2016, 15:21
ta ju ytlebki, et ei saa alati soovitud ajal. Sõidud saab ka tema tehtud. Lihtsalt teistmoodi lahenduse abil.
Inimene julgeb avaldada arvamust.