Hea nõu

Selg ja muruniiduk – mida peaks teadma? (5)

LISA KOMMENTAAR

hahaa8. mai 2016, 16:17
Aastast 2000 info :D :D :D
Tavalise niidukiga on (vahet pole milline-odav või kallis) normaalne tööd teha, kuid käid üle muru suht tihedalt - loe: ei lase pikaks kasvada ja ei tee kord nädalas või kord kahe nädala jooksul niitmist.
Kui niidad suht paksu muru (või juba heina?), siis peab olema ka korralik ja enamasti kallis masin.
Osadel juba abiks see, et niidukil ka 2 ratast all veab - ei pea niiduki taga nii punnima.
Kõige olulisem on see, et saaks niidukil pöördeid regulleerida ja mootor oleks piisavalt võimas (näiteks paksema muru korral ei hakkas normaalse kiirusega edasi minnes välja surema puterdades, sest niiduki teraosa on lihtsalt muru nii täis ja ei jõua ära hekseldada).
Aga suurematel kruntidel - kes see enam üle 1000m2 krunti käsiniidukiga niidab? Murutraktor peale ja asi korras. Istud mõistlikus asendis ja töö saab kiirelt tehtud. Aga miinus see, et sellega ei tee inimene füüsilist tööd ja pekk hakkab kogunema ümber keha. Kui ikka üle 1000m2 käsiniiduki taga rist-rästi läbi vantsid, on ka paras füüsiline pingutus tehtud. :)
Ja trimmeri osaga nõus - ühest küljest sõltub ka seadmest, seadme võimsusest ja ergonoomikast, aga olulisem punkt on see, mis traksidega see sinu küljes ripub. Kui mingid odavad juustud (mul sellised on siiani - üle 1h tööd teha ei saa, sest hakkab soonima, seljal valus jne), siis tööd teha ei anna. Kallite traksidega võid lasta sama trimmeriga tundide kaupa ja miskit pole häda.
8. mai 2016, 14:49
Seljale hakkab ikka murutrimmer8. mai 2016, 02:40
...eriti raskemad eksemplarid.
Ei usu!8. mai 2016, 11:19
Olen võsalõikajaga, mis siiski suur ja raske kolakas, ka 10 tundi järjest lõiganud ja pole miskit juhtunud.
Oleneb, millised on traksid. Mingite nikerdiste ja ikaldustega on asi ilmselt hull, aga profikatega pole miskit jama.
Kui kasutatakse mingit tutikarvade pügamiseks mõeldud käeshoitavat nikerdist, siis isegi usun, et võib üsna väsitav olla. Ei lõika ja opereerida ka niru.
rumalavõitu albundy 7. mai 2016, 20:45
Kui muruniidukit on võimalik nii lükata kui kasuta ainult lükkamist, kuna see koormab selga vähem?