Uudised

WHO ekspert: EMO ülekoormust vähendaksid valveperearstid (4)

LISA KOMMENTAAR

Õige suund11. juuni 2016, 13:53
Skandinaavias juba aastakümneid selline süsteem kasutusel.
Ikka parem kui praegune, kus EMO arstid upuvad töösse tihti.
Sellise pluss-miinus akuutse probleemiga abi saama minnes on ikka hea, et
selle perearst vaatab kõigepealt üle.
Näiteks Soome süsteemis ei pääse EMO astmele jutulegi ilma saatekirjata kui teada, et tõbisel toimiv perearsti valve kusagil on ja töötab.
Teine küsimus muidugi, et Eesti perearsti süsteem on üles ehitatud hoopis teistmoodi ja perearst pooleldi ettevõtja.
.....10. juuni 2016, 09:47
Siis oleks juba 24 H . polikliinik hea lahendus :-)
just9. juuni 2016, 14:31
Saad infarkti ja lähed valveperearsti juurde, nagu muu seas teeb perearst uuringud ja lõikuse. EMO-sse saadavad ka perearstid, kui on vaja kiiresti uuringuid näiteks ägedate põletikega vm põhjusel.
Rts9. juuni 2016, 10:46
et siis kui midagi juhtub lähen öösel valveperearsti juurde, kes saadab mu EMOsse röntgenisse, mis see asja mõte on? see on ju patsiendi jooksutamine!!! Nüüd väidame, et patsient peaks ise tundma, kuhu vaja minna on, siis sellest saab lähtud, et patsient paneb endale diagnoosi, ehk omab meditsiinilist haritust ja peaks suutma välja mõelda ka ravi endale!!! siin tekibki küsimus. milleks siis meil arste üldse vaja on? siit võiks lähtuda edasi, et meil ei ole ka vaja valitsust, politseid, riigikogu ja mingisuguseid ministreid, kuna inimestel on ju olemas vastavad harituse tasemed, et eksisteerida ilma selliste piiravate teguriteta. Tule taevas appi, kus küll leitakse sellised idiootsused ja kes kurat maksab selliste uuringute eest?