Terviseuudised

Kas psühhiaatrihaigla laseb luuludes vaevlejaid liiga kergekäeliselt välja? (18)

LISA KOMMENTAAR

pagunid valge kitli all1. juuli 2016, 20:31
27. a noormehel diagnoositi 2012 PERH-is F22.0 /raske luul , miilest ilma ravita ei parane/ ja lasti tulema. Ei ravisoovitusi, ei raviplaani. Teise arvamuse saamise käigus ilmnes , et diagnoos F22.0 on vale, noormees terve. Kaks kohtuekspertiisi on tunnistanud PERH diagnoosi valeks+ samasisuline kohtuotsus . PERH ei tunnista oma valediagnoosi sest noormehe suunas uuringutele KAPO.
keskturul1. juuli 2016, 17:43
olid soome mõmmid umbes nagu sealt eurovisiooni bändist kuidagi kurb kohapeal ei anna tooni selline rahvas
hullumajas hull kaduma läinud1. juuli 2016, 16:09
Arst sônab - pole hullu, pole hullu...
mis siis veel saab1. juuli 2016, 13:51
kui suured hooldekodud, mis just sellistele inimestele mõeldud, kinni pannakse ja haiged rahulikust keskkonnast linnadesse ja suurematesse asulatesse tuuakse. Töö juba käib.
vatnii1. juuli 2016, 12:35
Ju siis peaks keegi ikkagi kontrollima, et ta oma rohud õigel ajal ära võtab kui aga keeldub ravist ja ons eeläbi ühiskonnas ohtlik, no siis tuleb tal ikkagi ilmselt haiglaseinte vahel elada. Pole võimalik, et mitte midagi teha ei saa. Rääkige arstiga,kui ka see ei aita, siis minge ministri jutule, milleks me neid sinna valisime. Eks ikka selleks et nad valijaid aitaksid.
g1. juuli 2016, 11:54
sellest vist peaks järeldama, et Ennet on "vaimuhaige"... suht ennustamatu, mis sealt tuleb
kas siis loeb ainult reaalselt tapetud inimene1. juuli 2016, 11:49
"Ravile saab inimest sunniviisiliselt panna vaid kohtuotsusega.
Seda aga juhtudel, kui langevad kokku kolm tingimust: kui inimesel on raske psüühikahäire, mille tõttu ta ei saa enda käitumisest aru; kui ta on ohtlik endale ja teistele;"
Ohmu 1. juuli 2016, 11:13
Mõned patsiendid on lausa presku ja peaminni koha hõivanud.
1. juuli 2016, 11:45
1. juuli 2016, 12:02
sa, ohmu, oled tõeline ohmu
Ärni1. juuli 2016, 10:31
Psühhiaatriahaigla peaarst vaatas,et üks patsient on kuidagi eriti arukas, kui juba 250 lk. raamatugi kirjutas pealkirjaga "Metsik "Hobune".. Patsient kirjutati haiglast välja.Hakkas siis doktor teosesse süüvima, märkas,et seal olid kaanest kaaneni read "koppadi-koppadi-koppadi.."
raha, ikka raha tervishoius1. juuli 2016, 10:28
Kohe meenub hiljutine tapmisjuhtum kortermajas. Ja tõeliselt tobe on jutt 'vabast tahtest' raskes seisundis haige puhul - ta ei taju ju maailma üldse adekvaatselt!
!!!1. juuli 2016, 09:39
Põhjuseks on pigem krooniline rahapuudus ehk alarahastatus. Mille tõttu tuleb patsiendikohtade arvu tuleb piirata. Teha range valik, et keda võtta ja keda ukse taha jätta.
Analoogne olukord. Midagi samasugust toimub ka meie vanglateski. sest eurovanglas kinni peetava koht on hirmkallis. Süüdimõistetud ootavad pärast kohtuotsust järjekorras, millal koht vabaneb. (mõni kärsitum ei jõuagi ära oodata, lööb käega ning kaob nelja tuule poole, nagu tegi keegi proua Galojan) Ja et vabu kohti luua, siis lastakse neid kinni olijaid ennetähtaegselt, tingimisi välja. Kuid kuna probleem on süsteemi siseselt ammugi teada, siis ettenägelikud kohtunikud mõistavaski võimalikult lühikesi karistusaegu. Ja kui vähegi võimalik, siis kohe tingimisi.
ohh1. juuli 2016, 08:54
Kuna riik on omadega pankrotti valitsetud siis raha ei ole ja haiged saadetakse koju. Ka sellised kes on oma vaimsete häirete tõttu ühiskonnale ohtlikud ja vabanduseks räägitakse just sellist juttu nagi siin Hanni räägib.
1. juuli 2016, 11:48
raha ei ole ja ei tule, sest rahvas lapsi (loe maksumaksjad) ei kipu sünnitada ja see sama sündinud piisk on ennast shisikuteks nuusutanud ja töövõimetuteks joonud
uskumatu1. juuli 2016, 08:43
kui süüdimatut juttu ajab see hulluarst , selline tunne on, et haiged inimesd võivad iga hetk sind tänaval surnuks sõita või kuskil suvalises kohas maha lasta ????
kuhu me küll jõudnud oleme nende euroliidu seadustega ???
ja kuidas veel kannatavad nende haigete lähedased, kelle igapäevane elu on täielik põrgu ...
Nii see on1. juuli 2016, 09:31
hullukesi on meil tänavad täis. Mõni ajab sinuga tänaval mesimagusat juttu, nurga taga sõimab juba teist inimest. Alati ei pea hullus vägivaldsuses väljenduma. Aga enamik on siiski vägivaldsed aga ravile neid ei saa sundviisil saata kuna ta pole veel kedagi invaliidistanud või tapnud.
Paavo1. juuli 2016, 08:08
loomulikult. See Tikerbe tuleks ise kinni panna. See viimane juhtum on ju hea näide, mis juhtub, kui lasta sellised vennad välja. See mees on ilma autota suur oht kaasinimestele, kuid autoga seda enam. Kurb, kui meie tervishoid ei suuda skisofreenikutega toime tulla.