Lapsed

Uuring: laste ülekaalu vähendamiseks peab piirama suhkruga magustatud jookide tarbimist (9)

LISA KOMMENTAAR

vanast ajast joon limonaade5. juuli 2016, 18:18
söön peaaegu sama mis 20aastat tagasi aga probleem-kaal mis on juurde tulnud ei taha kaduda. keegi ütles, et kohupiimad jogurtid jne. on kohutava suhkrusisaldusega. arvan, et säilitusained ja muu keemia on hädade põhjus mitte suhkur.
piimatooted5. juuli 2016, 16:46
Sellest peaks ilma uurimatagi aru saama, et magustatud joogid kahjulikud on ja et janu kustutamiseks on vesi. Hoopis hullem lugu on piimatoodetega - jogurt, kohupiimad, kohukesed. Miks sinna nii arutul hulgal suhkrut lisatakse, et neid süüa ei kannata? Maitse on magusaga ära tapetud ja lapsed hakkavad hüppama nagu pöörased, kui mõne sellise toote ära söönud on. Maitsestamata kohupiima, millel ka normaalne rasvasus oleks, ei ole sageli riiulis olemas. Kui vähegi võimalik, maitsestan jogurti või kohupiima ise. Minu arvates on selline suhkru üledoseerimine kuritegelik, need ju peamiselt lastele mõeldud tooted, ei tohiks nende maitsemeelt õrnas eas ära rikkuda, tervisest rääkimata.
Jumala---5. juuli 2016, 14:00
haige sisuga jutuke. Pöörame nüüd kogu süü magusatele jookidele kuid tegelikust põhjusest ei räägita. On ka väike vihje, et töötul ja rumalal isal on niipalju raha küll, et laps omale taskuraha saab ja oma tervist rikub. Tegelik põhjus on aga just lapse toidukordades. Kui suur on nende laste arv kes söövad vähemalt kolm korda päevas ja ma pean silmas just sooja toitu. Paljudel on korralik söögikord alles kooli sööklas ja healjuhul veel õhtul hiljem kui on millest süüa teha. Kui võtta ajas tagasi siis olid ju ka karastusjoogid täisa olemas kuid siis sellist rasvumist ei täheldatud. Tänu meie tootjate tegevusele on väga raske leida tänapäeval ilma säilitusaineteta toitu ja kui ongi mahetoodang siis lihtsalt rahakott ei võimalda sellist toitu kaua tarbida. Aga kirjatüki järgi on meil süüdlane olemas ja mis siis muud kui tõstame jälle hindasid, äkki tarbitakse vähem ja kui see ei aita siis paneme veel kord süüdlaste nimekirja. Igatahes soovin edu ja nagu öeldakse, et põhjust leiab alati.
vanamees5. juuli 2016, 13:46
vanasti söödi kõike.suhkurt pekki ja nii edasi.kõik olid terved.nüüd toidus keemija .tulevadki brobleemid.
Sellised5. juuli 2016, 12:07
Lellepoja uuringud kuhu kulutatakse sadu tuhandeid---AJAVAD OKSELE!
Mis selle uuringuga peale hakata---visata sahtlisse ja kõik!
kle-le5. juuli 2016, 11:51
Saa aru,et lastele tuleb maast-madalast selgeks teha,mida enda tervise heaks ära teha annab.
Kahjuks on enamusel uuskapitalismiajastu lapsevanematel ajud juba nii segi loputatud,et need ei saa tervete järeltulijate kasvatamisega hakkama. Kahju,aga tarbimisühiskond ja meie lapsvalitsus soosib sellist asjade kulgu,kuna nad on rahamaaima huvigruppide poolt kinni makstud.
Uuring5. juuli 2016, 11:51
"laste ülekaalu vähendamiseks peab piirama suhkruga magustatud jookide tarbimist"
Äkki peaks suhkrut sisaldavaid jookide tootmist vähendama?
kle5. juuli 2016, 11:30
Huvitav, ja mida lapsele siis juua võib osta üldse, vaatasin poes, absoluutselt kõik joogid sisaldavad suhkrut. Mis vähem, mis rohkem aga KÕIK sisaldavad.
to kle5. juuli 2016, 11:52
Vett. Inimese keha vajab vett. Ma ei saa aru, kuidas niivõrd loogiline asi saab üldse küsimust tekitada.