Keha

Magnetresonantstomograafia: viis uskumust, mis selle uuringu kohta paika ei pea (4)

LISA KOMMENTAAR

Nipik5. august 2016, 16:39
Mis tähendab see "kallis"! Kui selline monstrum kord juba soetatud on ei tohiks elektrikulu ju üüratult suur olla. Udujutt on see kallidus. Küsimus on ikka sellise uuringu põhjendatus. Hind in ikka haigekassa kokkukirjutatud udu. Selles polegi kahtlust, et aparaat on määratult kallis, aga uuring sellega? Kirjeldage palun jooksvaid kulusid! Ja kui aparaat on juba olemas, kasutage seda maksimaalselt palju!
mrt4. august 2016, 15:43
kus kohas seda tehakse ??? ja kui kulukas see on ???
to mrt4. august 2016, 18:13
Igas suuremas haiglas tehakse. Kui oled haigekassas kindlustatud ja arst sind suunab, siis ei maksa see midagi. Mind on uuritud kokku vist oma 4 - 5 korda. ainult eriarst millegipärast leiab, et kahe uuringu vahel peab olema vähemasti 4 kuud. Ju siis mingi kahjulik mõju ikkagi on. Näiteks uuriti mul aju. Kuid alaselja uuringuteks pidin üle 4 kuu ootama. Arvestades järjekordi venis vahe poole aasta peale.
mutt4. august 2016, 15:42
Ma arvan, et asi on lihtsalt selles, et tavalised inimesed ei tee vahet kompuutertomograafial ja magnetresonantstomograafial. Kuna need mõlemad näevad üsna sarnased välja ka siis pannakse nende vahele võrdusmärk kuigi see nii ei ole. Kompuutertomograafiat tehes saad röntgenkiirgust nii et vähe pole, kusagil kirjutas, et lausa 500 korda suurema kui näiteks ainult käest röntgenit tehes saab. Mu oma tuttavgi ütles, et läheb "kompuutrisse" kuigi tegelikult tehti talle hoopis magnetresonantsuuring, kus röntgenkiirgus puudub.