Eesti uudised

Kas autos suitsetamine keelustatakse? (35)

LISA KOMMENTAAR

Iseendale tööd18. august 2016, 23:38
Meie seaduseullikesed võiksid vastata ühele lihtsale küsimusele. Kodu kohta juba saime vastuse - "See oleks väga komplitseeritud, kuna tegemist on eraomandiga." Kelle OMA on minu auto, et seal saab riik minul keelata midagi teha? Me ei ela Stalinlikus NSVL-is, kus omand puudus. Kas te võtate meelega selliseid rumalaid seadusi vastu, et hiljem nende pinnal tekkinud kohtuvaidlustes raha tasku kühveldada. Kõik endised ministrid ja ministeeriumide juhtametnikud on edukad advokaadid, kes nende endi poolt loodud seadusi kohtutes auti mängivad ja sellega raha teenivad.
eesti mees18. august 2016, 18:47
tõmmake nii et pigi perssest voolab ainult ärge haisegi poe järjekorras.ja poe ees.rõve hais.
Kui riik on18. august 2016, 17:36
nii "hoolitsev" laste tervise pärast, siis miks ei aidata riigi poolt lapsi kes elavad nälgas ja peavad tühja kõhuga kooli minema? Nälgimine rikub kasvava lapse organismi kordades rohkem. Oskate ainult möla ajada ja keeldusid välja mõelda aga millegi kasulikuga pole te võimelised tegelema. Elage ise ka seal riigikogus tervislikult, et eeskuju näidata, muidu on väga kole näha kui riigikogusse jõudnud saadikul juba esimese aasta jooksul nägu muutub täiskuuks, suur lott lõua all ja pintsakunööbid ei lähe kinni.
mutt19. august 2016, 07:46
Ja mitte ainult nälgas elavaid lapsi vaid ka väga halbades tingimustes elavaid lapsi peaks riik aitama, aga selle koha pealt on valitsus vait nagu kult rukkis. Alles oli artikkel, kus pere elas hallitavas korteris, mille tõttu tekivad terviseprobleemid. Miks neid ei aidata!?
Cul18. august 2016, 17:00
Kas keegi üldse luges ka mis kirjas? On ju kohe öeldud, et keelatakse juhul, kui lapsed autos. Ilma nendeta tossa palju jõuad. Mis selles siis halba on? Olen ise ka nagu katlamaja korsten, aga no kurat oma laste läheduses ikka ei tossa küll. Täitsa ulme on vaadata, kuidas mõnes autos vanematel konid hambus, aknad kinni ja tagaistmel kaks turvatoolis last. No nii kuradi sõltuvuses lihtsalt ei saa olla.
teadja. 06:58le18. august 2016, 15:17
Soome võiks keelata üldse mänguautomaatide kasutamise poodides ja kioskides. Mänguautomaadid peaksid olema ikka kindlas kohas, kas siis baarides või mängu põrgus. Soome on niigi ühe totra keeluga hakkama saanud, nagu näiteks kasside vaba liikumine väljas.
wv18. august 2016, 12:17
autos peeretamine peab keelustama ....suitsulõhn ei võta nii hingest kinni aga peeretav kaassõitja
jüri18. august 2016, 11:33
NB. Rootsis on autos suitsetamine keelatud juba ammu !
mari18. august 2016, 12:45
See on paras lollidemaa ka seal
Rootslased on tõestanud18. august 2016, 13:25
et neid ei tasu eeskujuks võtta.
juku18. august 2016, 11:23
teeääres kiiruskaamerad on,varsti tulevad suitsukaamerad
Michelle18. august 2016, 10:45
Ma pole küll suitsetaja aga need seadustetegijad võiksid küll sooja kohta minna. Kelle asi mida ma oma autos teen. Kas neil pole TÕESTI millegi targemaga tegeleda...näiteks meie põhjakäiva majandusega.
Nii see käib.18. august 2016, 11:00
Kõigepealt sebitakse mingi eelnõu valmis. Seaduseks kõik ei saagi. Ja nimelt selline, mis rahva omavahel riidu ajab. See pole üksnes suitsetamisega. Kogu Eesti seadustik lonkab nii, et kõiki seadusi polegi võimalik täita. Üks paragrahv röögib teisele vastu. Kõige tähtsam on rahvas omavahel riius hoida. Sellist peata lambakarja on ju lihtne valitseda. Ja rahvas võtab kõik omaks. Veel: Kommentaaridest loeb iga päev kui loll valitsus on. Kes siin lollim on? Valitsus sogab vett, teenib raha, rahvas, va lambakari, määgib üksteise võidu kaasa.
kelle asi?18. august 2016, 11:30
vahel juhtuvad avariid selle pärast, et midagi kukub maha, vaja üles võtta, kujuta nüüd ette, et põlev sigaret kukub maha suurel kiirusel. Alles oli ju avarii, kus naine koos lastega kihutas täiskiirusel sõitvale bussile tagant sisse.
Kui sul midagi18. august 2016, 13:35
käes ei püsi, pole sul autorooli asja.
Siki18. august 2016, 10:00
Olen ka ise autos suitsetamise vastu. üksi normaalne inimene ei suitseta autos ilm ateise mitte suitsetaja loata. Mäletan kuidas väiksena pidin pidevalt seda rövedat suitsuauru sisse hingama, aga ega ju vanematele vastu saanud hakata et mulle ei meeldi. Mina olen selle poolt et see keelustataks,kuna inimesed ju ise ei suuda normaalselt möeld aja teistega arvestada.
Saan aru, et lastega18. august 2016, 10:36
autos ei suitsetata. Aga kui paljud autodes ainult lapsi sõidutavad? Ärge minge kohe leili. Kui olen "ebanormaalne" (Siki arvamus) ja suitsetan autos, siis Siki, kullake, kes sul keelab teise autosse istuda või hoopis jala käia? Minu autos ei arvesta mina teistega, vaid teised minuga. Nagu mingi uudis tuleb, nii kõigile kõrri karatakse. Lugege hoolega artiklit! Siis uhage neid, kellele see kuulub. Mind teie arvamus ei koti!
aga kui18. august 2016, 11:32
suitsetab hoopis kaasreisija?
böö18. august 2016, 12:35
täit artiklit ei telli, aga kohe algul on kirjas ju, et keelustada juhul, kui autos on ka lapsed. olen nõus! see oli vastik, mul läks alati süda pahaks kui kasuisa autos suitsetas
Aivar18. august 2016, 15:47
Siis on väga lihtne. Võtsin ka ühed hääletajad auto peale. Lihtsalt ilm oli vilets: sadas vihma ja külm tuul. Hoiatasin ette et olen suitsetaja ja teen autos suitsu. Ei, neid ei pidanud see segama. Ainult mõne aja pärast hakati vinguma et suitsetada pole hea, tervisele kahjulik jne. Ikka bla-bla-bla. Ei jäänudki muud üle kui viskasin nad autost välja.
Aga teisiti18. august 2016, 17:45
poekski pidanud ju käitumagi!
Keda18. august 2016, 09:57
kotib palju ma omas autos suitsetan ja varsti ei tohi autos hingata ka te tolad seaduste tegijad.Kerige sinna kust te välja tulnud olete
sass18. august 2016, 09:44
Autos on läbivvoolu-ventilatsioon, st reaalselt pole kunagi "aknad kinni"
Mina suitsetan omas autos.18. august 2016, 09:42
Kui tahate suitsuvaba autot, tellige takso. Seal on teil kliendi õigused.
-418. august 2016, 17:43
Mis teil minu auosse asja on? Teie kõndige jala! Või üldse, roomake parem!
Ants18. august 2016, 09:39
Jummala savi sellest muudatusest- pole 30a jooksul üheski oma autos ühtegi suitsu teinud ega hakka ka tegema. Vaja suitsu teha, siis pole raske kinni pidada tee ääres 5min. Esiteks on üks faktor, et kahjustad laste tervist autos suitsetamisega ning teisalt ka auto- sigaretisuits imbub nt heledasse laepolstrisse, sisse jääb nii hais kui kollakas värvus. Ja seda sealt välja saada on ülikeeruline, kui mitte võimatu.
oh18. august 2016, 11:21
Viid auto keemilisse puhastusse ja tagasi saades on see nagu uus. Kuna olen ise korra näinud autot enne ja pärast puhastust siis tean millest räägin. Sinu jutt ei vasta tõele. Kõike saab puhastada.
Tiiger18. august 2016, 08:19
Tahan vastata"ab" kommenteerijale, kes kindlasti on ise suitsetaja. Teie võite täiskasvanuna oma elu rikkuda, kuid täiskasvanul pole MITTE MINGIT ÕIGUST rikkuda laste elu!
mutt tiigrile18. august 2016, 11:28
Mis need lapsed siia nüüd puutuvad? Kas igas autos on alati mõni laps? Või kui mul pole lapsi siis ei tohi mul ka autot olla? Auto on eraomand ja omanik võib seal kas või elada kui mujal kohta pole. Need ametnikud võivad ohutuse tagamise eesmärgil keelata juhil sõidu ajal suitsetamise, aga ülejäänud reisijad ei puutu neisse, see on omaniku otsustada, mida ta oma autos teha lubab. Mulle tundub, et meie riigi ametnike hulgas on mingi jube viirus lahti lastud, mis ajutegevuse osaliselt halvab, sest neid lollusi tuleb ikka iga päev juba.
ab18. august 2016, 08:12
varsti antakse välja ka seadus, missugune peab olema uriini värvus, et mitte potti kahjustada....eesti ametnike töllmokustamise staadium on alanud!
NAISTERAHVAS18. august 2016, 07:45
kõrval autos naine suitsetas mõnuga, lapsed tagaistmel kinni seotud, s.t. turvatoolides. niii oli isu meelekohta koputada, aga ta niiii mõnules, et pilk oli otse.
Kullake, ex- soomlane18. august 2016, 07:29
Ei ole veel üksi südameoperatsiooni järjekorda surnud, küll aga südameoperatsiooni ajal, millele on kaasa aidanud suitsetamine.
Ex-soomlane18. august 2016, 07:37
Ma ei tea kuidas see Eestis hetkel on, aga näideks Soomes ebaterviselik elustiil (mitte spordimine ja ebaterviselik toit) on põhjustanud suured operatsioon järjekorrad ja panema avalik tervisehoiu ummikule.
Eelmisele18. august 2016, 07:27
Kas Sa ise aru saad, mida räägid? Autos ei suitseta ükski normaalne, aga Sina veel ironiseerid!
Ex-soomlane18. august 2016, 06:58
Oleks palju odavam lihtlaslt keelata kõik : et inimised oleks öhtul kodus ja vait ja päeval tööl Kim Jong Il ühtne seljas. Hamburgeri ja pizza söömine, divaanil istuma ja telkat vaadata, sex ilma reproduktiivse eesmärgi, jms, kõik on mõttetu ja kahjulik ja läheb ühiskonnale kalliks. Inimised lähevad ülalmainitud asjast paksuks, haigeks, kadeks, et parem keelata kõik. Ja ülekaalulisus põhjustab tervisehoiu järjekorda, et kes aidab "passiivselt paksud" kes surevad näideks südameoperatsiooni järjekorda kui oodavad et paksude haigused ravitakse prioriteetil 1? On vale sunnida lapsed passiivseks suitsutajaks, aga kas järgmiseks hakatakse inimiste kodusse "Telescreenid" paigaldama (Orwell 1984 moodi)?