Terviseuudised

Vaata, millised meditsiiniasutused hoiatusstreigis osalevad

ASI AMETLIK: 20. septembril tuleb haiglates üleriigiline hoiatusstreik (39)

LISA KOMMENTAAR

Ma ei imesta,16. september 2016, 21:22
et tavaeestlasest lammas nii pöetud välja näeb. Siin kirjutatakse arstide nõudest ükskord ometi muuta arstiabi kõigile kättesaadavaks. Ehk, kõigile rahakoti järgi kättesaadavaks. Pöetud lambad aga määgivad edasi, nagu oleks neil villa veel peale pügamist ülearu. Kuidas võib 21. sajandil nii loll olla, et lihtsast artiklist aru ei saada? Veel: Ükskõik, kes streiki alustab, oleks rahval mõistlik osa võtta. Peaasi, et streik on valitsuse vastu. Sellepärast eestlane nii sitasti elabki, et tal pole sendi eestki arusaamist, keda ta peksab, keda aga lakub ja musitab. Jah, 21. sajandil ei leia selliseid tölle enam Aafrikastki. Needki oskavad Euroopasse, parema elu peale minna. Mida see rahvas küll taotleb? Kui ise elada ei taha, sure ära. Aga anna mõtlemisvõimelistele elujärge parandada. Olgu artikkel, milline tahes, igal pool hiilgab eestlane oma lolluste ja kõiki vihkavate labasustega.
Santidel käed pikas valitsuse poole....15. september 2016, 22:55
Kui iga tavaline inimene tahab ka ROHKEM kulutada kui ta PALKA saab, kas siis peab ka STREIKIMA...? Elada tuleb nii, kuipalju sul raha ON, mitte aga üle jõu kulutada...!
eksamtnik15. september 2016, 23:57
Samas meie riigiametnikud streigiõigust ei oma, streigi korraldamise korral neid karistatakse, nad vallandatakse või antakse halvemal juhul isegi kohtu alla, Kuigi mõned ametkonnad on tegelikult sandipalga peal. Nagu reapolitseinikud, päästeametnikud, piirivalvurid, maksuameti ning pensioniameti töötajad. Ma ei mõtle muidugi direktoreid, osakonnajuhatajaid ning juhte, vaid neid tavalisi inspektoreid, tegelikke töötegijaid.
Nemad ei tohi, samas aga arstid ja meedikud, kellst sõltub inimeste elu, nemad võivad streikida!
"Elada tuleb nii, kuipalju sul raha ON".16. september 2016, 07:46
Kas nii, et pool kuud elan olematust palgast, teine pool kuud ei elagi, olen surnud? Aga streikida ei tohi? Ükski rott ei ütle, et ma streikida ei tohi. Sest ükski valitsus ei ütle, miks pean tühja kohta makse maksma.
HÄBI, haiglatele!15. september 2016, 22:51
MITUKÜMMEND MILJONIT need haiglad VEEL kavatsevad ÜLE PLAANI kulutada....?
Kulutusi tuleb hoopis KOKKUHOIDA! HÄBI!
meditsiiniuudised15. september 2016, 19:55
meditsiinis on üks jaburdus teise otsa . Keegi siin eelnevalt kommenteeris,et kallid seadmed peaksid ööpäev ringi töötama,et küll siis raha tuleb õige ta on,et seade peab töötama, Aga kas raha tuleb see on küsitav .Masinad töötavad eelkõige elektriga,selle eest tuleb raviasutusel maksta.Masinaga töötab inimene,kellele tuleb palka maksta. Masinaga saadakse tulemus,mis on haigekassa hinnakirjas kodeeritud ja millele on määratud hind Kui haigekassa määrab raviasutusele lepingumahu,peavad need masinakuklud ka seal kajastuma .Pole ju nii,et inimene läheb uuringule ja maksab omast taskust selle kinni. Kust see raha siis raviasutuses voolama peaks.
Veel näiteid . Osakondades on miinimum hulk .Ikka need kõige odavamad ja kättesaadavamad. Neid saaks kodanik haige kasutada ka kodustes tingimustes . Haiglasse satuvad ikkagi tõsiste diagnoosidega haiged ei piisa,kui valikus on vaid paracetamol ja dupalac. Kui soovitakse spetsiifilist ravimit,peab arst täitma paberid ja tõestama,et haigel on seda ravimit vaja ja see ravim on just selle haiguse puhuks vajalik ,ehk tuleb tõestada,et tegemist on haiglaga,kus ravitakse haigeid ja igaühele ei sobi kõhulahtisti või paracetamol. Selline on igapäevatöö haiglates.
Õige-haiglates ei tööta väljaviskajad nagu need on joomakohtades turvad. Haiglatest kiujutatakse kodanik välja,kui ta ei vaja akuutravi.Meedik ei pea tegelema sotsiaalabi pakkumisega .Ei pea muretsema kodaniku kojusaamise pärast,kui kodanik on pöördunud EMO_sse plaanilise abi saamiseks,mida ta võiks saada oma perearstilt,kuid kodanik arvab,et EMO_ ssaab ta kohe ja järjekorrata ja siis on ta pahane.kui peab oma raha eest koju sõitma?!
Kodamnk saab haiglas 2.50 eest täisteeninduse-soe palat,hooldajad,arst,õde, ruum koristatud 4 korda toidetud,vesi,tualett,isegi pesemisel abistamineKa "prügikolli" täisteenindus puhtaksküürimisest täitõrjeni . Mõni ajakirjanik võiks tulla ja avaldada foto kohutavatest küünistest jah nimelt küünistest,mitte küüntest,mis inimestel varvatel asuvad . Haigla on üks huvitav paik ja siin kohtab ikka kirjut issanda loomaaeda. Nagu kommunismis-kõigile võrdselt ja kõigile vajaduste järgi!
las võtavad pankadelt ,15. september 2016, 19:45
need tarivad raha kõik riigist välja makse maksmata.
Lükkan suremise edasi, sest riigil pole vahendeid minu matmiseks.15. september 2016, 18:19
Ühinen käesoleva streigiga.
kilplased15. september 2016, 17:55
Laske aga edasi. Valige kenad poisid Reformist võimule ja siis streikiga, ning tassiga aga hoolega piimapudeleid Toompeale. Ja siis valige kenad poisid jälle sinna tagasi. Jne. Kuni valgus tuppa tuleb.
gee15. september 2016, 15:38
Jah! Ega paljud perearstid enam anaüüsidele saata taha, kirjutavad välja vaid ravimeid ja kogu lugu.
..15. september 2016, 15:30
imelik, kõikide töötajate pealt makstakse suurt sotsmaksu, koguneb igale patsiendile, kui aga paljud ei kasuta mitme aasta jooksul rohkem oma kogunenud raha kui vast perearstile dikteerimas käia paaril korral, siis on ju alles tohutud rahad, kuhu need küll kõik lõpuks jäävad, see on aastas ühe kodaniku kohta tuhandest kuni mitme tuhandeni aastas,on alles lood.
Ükskord kuulsin ise arsti kõnet teisele tööd pakkudes, -teenid ju üle 3000.-kuus kui veidi võtad öövalveid juurde -, pole siis ju paha ,eks, suures osas õigel ajal haigusjuhtude mitteavastamisel.
Hülge laps15. september 2016, 16:02
No nii lihtne see asi nüüd ka ei ole. Meil on solidaarsusmeditsiin. Mina ka ei käi arsti juures, ptüi-ptüi-ptüi, aga see ei tähenda, et minu makstud sots maks koguneb minu arvele. Selle eest ravitakse kõiki inimesi, kaasarvatud lapsi, pensionäre, töötuid, töötajaid ja keda iganes.
määgiv lambakari15. september 2016, 15:10
ei taha sugugi mitte muudatusi inimlikkuse suunas. Nii kui midagi muuta tahetakse, kohe kisama, ainult laastav teerulli poliitika on neile vastuvõetav.
Kai15. september 2016, 15:08
Seal Toompeal on tegemist kindlasti erakordse epideemiaga(vajab kindlasti kontrollimist), sest miks muidu alguses normaalsed inimesed, sinna sattudes lammasteks muutuvad. Väidetavalt see on ohtlikum kui seagripp, kuna ohustab kõiki eestimaa inimesi.
hm15. september 2016, 14:59
lasteaed mitte tervishoid.osa arste on sellised kes ei tea ravimisest muhvigi.Lisaks veel,et niikaua kui arstid mitte millegi eest ei vastuta tuleks neile maksta miinimumi.Olen selle eest ise kannatanud ,et mitte üks arst ei vastuta millegi eest.Alles eile sai teatavaks,et insuldi haige visati praktiliselt tänavale ja teie arstid tahate veel ei tea mida saada.Häbi ei ole või ?
To hm15. september 2016, 15:06
Ei visatud, ratastoolis viidi.
arstid pole süüdi15. september 2016, 19:41
vähe vähe15. september 2016, 14:49
Perearstid saavad 2000+, hambaarstid 4000+ palka ja ikka on vähe.
Tallinna sadama juhid said 6000-8000 palka ja pidid nälja pärast isegi varastama.
Hülge laps.15. september 2016, 16:08
No mina saan aru, et see streik on rohkem arstide poolt valitsuse poole suunatud. Et see mõtleks, kuidas meditsiini rohkem raha saada ja et selle eest rohkem inimesi kvaliteetset ravi saaksid. Arsti palganumber ei ole selle streigi eesmärk. Põhimõtteliselt on see streik inimeste hüvanguks.
aga15. september 2016, 18:53
Kui töötajate palgad on sellises suurusjärgus kuidas saab üldse eeldada et raviks ka raha jääb.
Kas15. september 2016, 14:12
streigi ajal visatakse kõik haiged öösel tänavale?
selge see 15. september 2016, 14:26
neil on streik ja peavad miitinguid, milleks tööd teha, kui palk jookseb sigaduste eest ja valitsus pooldab vägivalda
Paha-paha väljend15. september 2016, 15:04
Mis mõttes visatakse? Väga ebasobiv väljend. Välja visatud ei ole kunagi kedagi, küll aga saadetud öisel ajal koju, kui tulemused ja uuringud ei kinnita hospitaliseerimist. Alati on lubatud ravitsoonis oodata patsiendil kedagi, kes siis teda koju transpordib. Isegi joodikuid ei visata vaid antakse üle politseile. Ja kes jõuabki kedagi visata kuhugi ega siis haiglates atleedid ei tööta.
atleedid?16. september 2016, 11:05
Kutsuti ju turvamees appi. Ennegi niisuguseid juhuseid, kus kaugel maal elav inimene öösel üksi tänavale saadetakse ("visatakse").
Tulemus15. september 2016, 13:49
Tulemuseks on, et kõik pool aastat või erinevateks pikkadeks kuudeks, selleks päevaks järjkorras, jäävad arstide poolt vastuvõtuta ja sellega ka ravist ilma. Kontrollita kontrollimatu Haigekassa miljonite lõputu must auk ja meeletult pikkade järjekordade hapuks läinud haigused ja haiglates ravile vastuvõtu puudumine suureneb, millega kaasnevalt suremus hoogsalt kasvab. Just eilses Pealtvaatajas näidati, kuidas raskes seisundis haige visati öösel esmaabist välja ja ei pandud haiglasse ravile ja lisaks halvustav ja süüdistav suhtumine haigla poolselt, millest rahvas räägib paljudest erinevatest versioonidest. Uuriv ajakirjandus on ilmselt alles nüüd hakanud koguma infot ja avalikustama ebainimlikke juhtumeid.
kodanik15. september 2016, 13:34
Me ostame annetatud rahade eest kallist aparatuuri, kuid ei kasuta neid aparaate maksimaalselt. Pange need aparaadid tööle 24/7 ning sealt teenite puuduvad summad.
Jääk Aru15. september 2016, 19:32
Kui aparaat töötaks 24/7 , siis lõpeks see sinu surmaga ja mõnegi aparaadi tööshoidmine mitte ei teeni vaid kulutab raha. Teil pole vist aimugi kui tihti peab medaparatuuri hooldama, testima ja kalibreerima. Osadel aparaatidel on koguni ette nähtud mõnekümne protseduuri järel oluliste detailide vahetus sõltumata sellest kas ta veel töötab või mitte.
Kulla kodanik15. september 2016, 19:59
Kui riik tellib 1000 laproskoopilist oppi, siis see tehakse näiteks ära 3000 tunniga, siis see on vaid 125 päeva. Seega esimesed 4 kuud aastast on 24h asi kasutuses. Kui haigla teeb edasi, siis haigekassa maksab talle 0,3 kordse hinna, mis muidu. Seega teeb haigla selle 70% soodsamalt. Kui aga haigla paneks 24h ööpäevas tööle, siis 5700h tehakse ületööd, mis toodab haiglale kasumit. Kuna haigla ei saa endale lubada liiga suurt kasumit, siis ongi see tellitud töö jagatud aasta peale ära.
..15. september 2016, 13:32
milla läeb niikaugele, et enam üle ühe kolmandiku ei võta osa valimistest, see oleks küll maru, kui meil näiteks kutsutakse uuesti maale elama, on see ju täiesti lollus kuubis, sest majandite saavutatud lõhuti ja tassiti sõna otsese mõttes bossude ja muude antsakate taskutsesse, siis nüüd nagu lasteias, minge mängige ikka seal kastis edasi, jummel neid ahviajukesi küll.Niisamuti on kõik need valdkonnad, meditsiin tuleb viia tasemele, et ei oleks perarstid vaid jahumiseks ja trükkimiseks, teate et paljud perearstid kulutavad vaid trükkimisele iga patsiendiga 30minutit pluss siis vererõhu mõõtmine ja retseptide rea kirjutamisega, ei enamat, sest erialaarstile enamasti ei saadeta, tähendab see ju nende peaderaha vähenemist.Lisaks veel poolikud erialaarstide uuringud, mis enamasti algpõhjuseni ei suudagi jõuda, sest paljusid kalleid veremarkereid, mis näitaksid vähkkasvaja ja muude tsüstliste olemasolu, ju ei tehta, kui aga keegi jõuab kuskil ka vähini, siis saab patsient, et kus niikaua olid, kuid niikaua sõltub suures osas ikka arstidest endist.
tore tõesti15. september 2016, 12:57
Hinge heitvad patsiendid elavad raha nuiamisele elavalt kaasa.
Mädasse süsteemi võib raha kuitahes palju sisse pumbata, kasu sellest eriti ei tõuse. Kõigepealt tuleks ravimipoliitika üle vaadata, meil läheb erakordselt palju haigekassa raha teatud ravimifirmade nuumamiseks.
mu15. september 2016, 12:53
meelest srreigivad nad iga päev
Veel olen õde haiglas15. september 2016, 15:39
Ah sa ei tea mida räägid. Mina olen oma 12-tunnise tööpäeva lõpuks ikka päris kustunud. See on füüsiliselt ja emotsionaalselt väga raske töö. Meie osakonnas on 90% õdedest noored vene naised. Eestlased sellele tööle naljalt ei satu ja vanemad venelannad leiavad ka ameti, kus iseenese tervist hävitamata leivaraha teenida.
to 15:3916. september 2016, 10:26
Vaat kus nüüd kukkus hädaldama.Olen mitmed korrad haiglas olnud ja ei näinud küll seda rasket tööd.Toon siia ühe näite.Peale ühte oppi ärkasin narkoosist poolenisti,näed kuuled kõike aga liigutada ei saa hingata õieti ei saa mask näo peal.Õed laterdasid kuskil nurgas omavahel ei tulnud keegi vaatamagi kas oled elus või surnud.Alles siis kui sain hakata liiguta loivasid kohale.Ja on ainult üks näide.Kõik need haiglasolekud on nagu õudusunenägu.
Mart15. september 2016, 12:48
Tervishoiule rohkem raha! Põllumeestele rohkem raha! Pensionäridele rohkem raha! Lastega peredele rohkem raha!
Las valitsus võtab sealt sahtlist, kus raha tekib!
15. september 2016, 12:54
Enda jaoks neil on kõik seadused tehtud, aga rahva jaoks? Mitte essugi!
Toomas15. september 2016, 13:06
Ebaõnnestunud põlevkiviõli, praaminduse, riikliku lennukompanii jt projektidega on vähemalt 100 miljonit tuuri pandud. Nii et raha Eesti Vabariigis on. Peaküsimus, kelle taskus?
To Toomas16. september 2016, 10:31
Sa loetlesid ainult mõne näite rahade tuulde laskmisest.Tegelikult on tuulde lastud laus miljardeid selle vabariigi ajal.Võib arvata,et osa raha ei ole lihtsalt tuulde lastud vaid lihtsalt varastatud.
reinvald15. september 2016, 12:27
see on väga öige asi ja nii tuleb teha igal alal,sest meie valisevad oinad ei mõtle Eesti inimese peale
viimase streigiga15. september 2016, 19:32
kasvas viisiiditasu...
P.S. Kas see synlab on viirus? Ei saa seda ristile vajutades kustutada. Vastik selline pressiv reklaam!