Terviseuudised

Maailma terviseorganisatsioon soovitab magusad joogid maksustada (9)

LISA KOMMENTAAR

JUSS20. oktoober 2016, 04:35
Maailma toiduga varustamine tulevikus seisnevatki just igasuguste putukate ning vaklade söömises. Odav toota, palju valku, proteiini ning tervislik ühtlasi. Aga kuidas eurooplaste konservatiivseid toitumisharjumusi kardinaalselt muuta? Lahendus on lihtne - nende traditsiooniliste, kuid ebatervislike toiduainete kõrge aksustamine! Ja raha lakub. Sedasi saabki ühendada tervisliku ning kasuliku ühteaegu.
Keskkonnakaitsja ja globaalselt mõtlev vastutustundlik inimene ühtlasi.20. oktoober 2016, 04:31
Tuleks maksustada muudki toiduained. Näiteks herned, kapsad, hapupiim j.n.e. Sest need tekitavad rohkem inimestes kõhupuhitust ja seega ka metaani sisaldavat kõhutuult, mis kasvuhoonegaasina saastab atmosfääri ja tekitab kliimasoojenemist. Ühtlasi täieneks ka riigikassad, sest kust mujalt siis vaeste saabunud sõjapõgenike toetamiseks vahendeid võtta, kui mitte niigi juba kasinatest riigikassadest?
Kogu piima, piimasaaduste ning lihta rbimise võiks tegelikult korralikult lisamaksustada, sest vaat kui palju lehmad seda metaani õhku lasevad! Eriti kui neid kahtlasevõitu siloga toidetakse. Pealegi, ühe kilo liga tootmiseks kulub kümmekond kilo söödateravilja. Kokku hoitud vilja võiks aga toiduabi korras suunata arengumaadesse. sest teadlaste prognoosi järgi suureneb ainuüksi Aafrikas sajandi lõpul rahvastik neljakordseks, ühelt miljardilt 4,3 peale. Seega lahendaks eurooplaste jaoks toidu maksustamine terve rea maailma globaalprobleeme. Ja kes seda tegema peakski? Eks lasu valgel mehelju suur ning igavesti aegumatu süü mustade ees.
soolased ka19. oktoober 2016, 00:02
ja lihapirukad mis hellitada
väga õige18. oktoober 2016, 19:25
kõik kohad umbselt pakse iminesi eestis täis. kõige rohkem soodustavad seda lipo-laadsed poed, kus vaestele antakse odavalt poola ja hiina kräppi, mis kubiseb säilitusainetest ja suhkrust. vaesed muudkui ahnitsevad seda odavat kraami kokku ja paisuvad nagu rasvapallid. diabeet ja südamehaigused garanteeritud! soovitan vaestel pigem turult või ökopoodidest tervislikku toitu osta ja pärast on kokkuhoid selle arvelt, et õgimisest tingitud haigusi ei tekki.
A18. oktoober 2016, 19:01
kus neid jooke tasuta jagatakse?
Täiega haigestunud18. oktoober 2016, 16:37
ütelge üks asi mis pole veel maksustatud, kõik asjad on maksu all, küll on alles ahned, ära ei väsi sellest maksustamisest, neil on suu ka vist maksu maitset täis
Isiklikult mulle tundub, 18. oktoober 2016, 16:16
et üksteise järgi idiootsusi loopivad "maailma-idioodid" peaks oma lollused maksustama, Selliseid "pirnikesi" tuleb viimasel ajal, kut Vändrast saelaudu. Kui hinnaks panna kasvõi 1 eur, võiks kogu Aafrika "pabulased" üle kullata.
diabeedi eeldustega18. oktoober 2016, 13:43
MA võin terve rea diabeedihaigeid üles lugeda, kes ei ole elus peaaegu kunagi selliseid jooke tarvitanud, ometi haigestusid 2 tüübi diabeeti. 2 tüübi diabeet on hoopis autoimuunhaigus ja mingid magusad joogid seda ei tekita. Täna just lugesin, et gluteen ja nisutooted provotseerivad autoimuunhaigusi ka siis, kui gluteenitalumatust ei ole. Millal gluteen maksustatakse?
Klem18. oktoober 2016, 13:27
Mis me saame neid praegu tasuta või?