Meeled

Töökiusamine: hoia kiusajaga distantsi ja säilita külma närvi (19)

LISA KOMMENTAAR

kannatamatu24. november 2016, 15:17
Mitte mingit oigustust ei ole too juures kiusamisele, eriti veel juhtide poolt. Kaadrite osakonnad peaksid rohkem ara tegema selleks et kiusatud otsiksid abi ja kiusajaid peaks treenima rohkem kuidas aru saada et teist kiusatakse ja kuidas ennast muuta. Ja kui see ei aita siis inimene juhiks ei sobi ja peab lahkuma. Tookoha kultuur hakkab ikka ulevalt poolt, seega juhist.
koondatu24. november 2016, 15:08
võin oma kogemuste põhjal öelda, et kui sa ikka ei meeldi ülemusele, siis sinust lahti ka saadakse. 8 aastat kannatasin pearaamatupidaja vaikseid surveid (küll puhkusetasude arvestusel,küll väljasõitude rahast ilmajätmisel ja lõpuks ka koondamistasu mitte ülekandmisel) ja ta suutis lõpuks ka noorukese ülemuse veendumusele viia, et viga on minus. Palusin vaid mõned puudused töös likvideerida ja see viis minu koondamiseni. Selline sihikindel "augu uuristamine" viiski lõpuks selleni, et kirjutasin koondamiskäskkirjale alla. Töö oli alati mul korralikult tehtud, kliendid olid minuga rahul. Aga see vaikne "käkikeeramine" väsitas. Loodan, et ülemus lõpuks taipab, kellega on tegemist ja "lõhub" selle ringi ära.
ohjah24. november 2016, 14:32
Meil on mõned sellsied, eks oma vigu ei näe aga teistelt otsivad või tikutulega taga, et siis ülemusele pugeda ja mis peamine rumalaid mehi hoitakse nagu eesu pilpa peal ja tehakse neile soodustusi, oh jääd hiljaks pole viga midagi...juhtub ikka. Ja need rumala mõtlemisega harimatud mehed kasutavad seda ära, tulevad millal tahavad kasvõi 40 minutise hilinemisega aga teised ja enamus naised peavad nende eest tööd tegema siis tegema. Jälk kui naisülemusele meeldivad harimatud mehed.
lugeja24. november 2016, 14:22
Pugejad on kõige rohkem au sees tööl. Nemad oskavad teiste tehtud töö endale ilusti jutustada ülemuse silmis.Kui ülemus ka ainult aasta olnud tööl, siis petta on ju lihtne.Sina ei lähe ju karjuma,et mina ikka teen seda või tegin seda.Mõnega käib niisugune familaaritsemine. nagu oleks ammused tuttavad.Ülemus ka selline ,kes ainult tobedaid küsimustikke , vestlusi arendab ja teeb. Kas on ikka õige neid arenguvestlusi teha, kes otsustab inimeste üle mingite omale meelejärle vastuste põhjal. Need vestlused meenutavad mulle Stalini aegseid ülekuulamisi, kus inimene saadab ennast ise surma. Need tuleks keelata,sest need pole ju adekvaatsed.
mh24. november 2016, 15:22
Kui arenguvestlus on oieti ja oiglaselt planeeritud, ja kui molemad pooled on moistvad ja tegutsevad uhise idee nimes siis on asjas edu. Vastasel korral jah, on mottetu. Tihti peale ulemused ei ole piisavalt koolitatud voi ei oska inimesi juhtida ja sealt tulebki see familiaaritsemine ja ebaoiglus. Oige juhi kae all sellised asjad ei juhtu. Nad oskavad ara tabada halbu iseloomu jooni nagu naiteks teiste too enda nimele ilustamine jne. Oige juht oskab sellised inimesi teisele suunale arendada. Ja kui see ei aita siis tuleb oma teed lasta sellistel minna.
muidugi, 24. november 2016, 13:15
hoia distantsi, poe nurka, peida ja nuta vaikselt. Asi käib hoopis teistpidi - ürita ainult kiusata ja see tuleb hävitada kohe asja alguses, juba eos. Ohvriks olemist ei tohi kiusajale küll kuidagi välja näidata, seda mõnusam tal on.
Hea soovtus24. november 2016, 12:20
aga elus juhtub vahel ka nii, et kiusaja provotseerib töötüli mille alusel saab ta töötaja kohta tema peale kaebama minna, et säärane töötaja ei sobi töökeskonda ja kui ülemus teda usub siis oledki ühel hetkel vallandatud, mis oli kogu provokatsiooni aluseks.
ahh24. november 2016, 10:22
mis uudised meil siin ikka, vaata Äripäev Venemaa naftatootmist ei suurenda!
mjahh24. november 2016, 10:19
Tagakiusajad ehk halvustavalt-alandavalt tagarääkijad on enamuses närvihaiged. Eriti halb on aga see et närvihaigus on teatud mõttes nakkav. Närviliseks teeb ka alkohol ja selleks pole end täis vaja juua, piisab igapäevasest väiksest napsitamisest.
kohalik elanik24. november 2016, 09:58
Mitte väga ammune juhtum ühes Lõuna-Eesti hooldusravi haiglas näitas väga ilmekalt, kuidas on võimalik inimene jalge alla tallata ja seda just selliste poolt, kes ise on olnud väga ilmekaks näiteks sellest, kuidas ei tohi töötaja oma tööd teha ja kuidas ei tohi hoolealustega käituda. Nagu ikka, võidab töövaidluskomisjonis see, kellel on veidi kõrgem ametipositsioon, kelle juttu usutakse, ilma põhjalikult asja uurimata tehakse otsus. Mida häbematum ja alatum oled, seda tõenäolisem on sinu võit.
Ülikoolist24. november 2016, 09:50
Täiskasvanute maailmas on levinum ikka varjatud kiusamine. Saad ehk alles mitme aasta pärast teada, et viga ei olnudki sinus endas, vaid hoopis alati lahke ja naeratava ülemuse pikaajalises lobitöös, et sinust lahti saada.
Ja nii ongi24. november 2016, 12:52
Kõige hullem variant ongi varjatud kiusamine.Minul endal selline kogemus,et töökaaslane kleepis sõna otseses mõttes külge,püüdis isegi külla tulla,kuigi ma kordagi ei olnud sellist ettepanekut teinud.Päevade viisi kuulsin sellest,et,kui hästi me ikka sobime jne.(naised oleme mõlemad).Lõppes see sellega,et lahkusin töökohast,kuigi töö ja kõik muu sobis.
Aadu24. november 2016, 09:27
Täiesti oma viga kui kellelegi vastu tatti panna ei oska üldjuhul.
see olukord24. november 2016, 09:19
kestab juba aastaid
aga töötada tuleb pea iga päev õlg õla kõrval
vahel ollakse päris sõbralik,aga mingi hetk minnakse jälle midagi ülemusele ette kandma
ja ülemus samamoodi väga palju valib kellega kuidas suhelda
mai24. november 2016, 10:46
need pugejad meeldivad ikka väga paljudele ülemustela
just24. november 2016, 10:53
...nii ongi,ka meil ülemus usub pigem kaebajat ja ei suvatsegi asja lahendada.Neil on nii kergem,pole vaja süveneda.Nii igaksjuhuks laseb kirjutada seletuskirja,et ta on ikka asja lahendanud ,et saaks boonuse ära võtta.Ehk öösel magab sellevõrra õndsamat und.Vot sellisest süsteemist ma pole veel aru saanud,kuigi olen töötanud paljude tööandjate juures.Kas see ongi uus süsteem,mis tuli koos EU liiduga.
naeruväärne24. november 2016, 08:08
Issand, milline vildakas arusaamine töökiusamisest. Ei pea ise autot leiutama, kui see on juba ammu-ammu leiutatud naaberriikides. Mitte kord nädalas ja vähemalt 6 kuud vaid reageerida tuleb kohe ning adekvaatselt ka yhekordsele kiusamisele . See on mujal töökaitse ja töötervishoiu seaduslik kohustus ning yhistöö mitte kiusatava vastutus. Saagem juba ykskord eurooplasteks!
24. november 2016, 07:47
aga kui tööandja sind alandab,kuidas seda nimetatakse jne.
jälle24. november 2016, 07:04
Meil on ka üks selline kellel ei pea suu kinni. Mina saan selles aru et nagu oleks tegemist kadedusega ,sest pidevat leib teiste vigu tööandja juuresolekul. JA see kestab iga päev.