Hea nõu

Kuidas loobuda suitsetamisest? Kolme endise tobimehe kogemused (12)

LISA KOMMENTAAR

Pupu13. jaanuar 2017, 14:01
mul aitas Elektrooniline sigaret. 15 aastat suitsetasin, proovisin plaastreid, käisin trennis, kõik võimalikke asju proovisin, aga ei saanud tubakast lahti. nüüd seitsmes kuu ilma suitsuta. e sigarett toimis kenasti minu peal.
maamiiz12. jaanuar 2017, 19:57
jätsin ca kolm aastat tagasi päeva pealt maha,enne tõmmand 27 aastat ja plaanisin kuu ette ja ei mingeid peavalusi,vahest ja magusa isu ,sülg jooksis aga kuuga see möödus ja pool aastat hiljem vintis peaga oli isu kõhvi järele aga ei andnud järele ,kuna kuulnud et siis oleks vussis,nüüd ei himu ja ilmselt kui prooviks siis nagu esimene ja paha.
nojah12. jaanuar 2017, 19:36
ma 35 aastat suitsetanud ja suitsetan siiamaani- mingeid probleeme trepist üles alla kõndimisega pole- musta röga sülitan siis, kui kogemata üle 2 paki päevas tõmban! suitsupauside aeg on tööl iga poole tunnitagant- töölt koju tulles läheb teine pakk õhtul!
Ma ütleks selle suitsetamisvastase kampaania kohta ainult seda, et nikotiin on suitsudest ära varastatud ja sama koguse kättesaamiseks suitsetavad inimesed tunduvalt rohkem, kuniks see rahakotile hakkab. Suitsetamisest loobumise plaastrid on head asjad, kohe veavad tarbimise alla, aga päästab kirgliku suitsetaja ainult sissehingatavast tossust ja maksavad lõppkokkuvõttes sama raha, mis suitsu peale kulub. Paraku pole ükski riik läinud tubaka keelustamise teed, sest sellest tubakaaktsiisist sõltub esmalt ikka riigi eelarve täituvus! Kui keegi ei suitsetaks, siis saabuks uued probleemid- aktsiisi ei laeku, käibemaksu pole, eluiga tõuseb!- riigi sissetulek väheneb, aga väljaminekud suurenevad!
raske12. jaanuar 2017, 16:06
jätsin 2017 alguses kohe maha ...et siis 12 päeva ilma.... esimesed päevad läksid kergelt, lihtsalt pidin endale meelde tuletama et ma ei tee nüüd suitsu...aga 9st päevast läks mürgel lahti ,,, halb uni ja selline imelik närvilisus... murdunud veel ei ole :) aga jh mind aitab ka sport, viib mõtted mujale ..käin jooksmas ja ujumas...
Vedage ka 47 a, 12. jaanuar 2017, 15:13
siis proovige uuesti! Nali! Tegelikult olengi 47 a. suitsetanud. Ainult, ei ole mõelnudki maha jätta. Saan aru kui tahetakse maha jätta. Ju siis on põhjust. Aga kui ei soovi? Kas pean kellegi pealesunnitud arvamust aktsepteerima? Miks kunagi ei propageerita nii tugevalt alkoholi mahajätmist? Lausa sunniviisiliselt? Ah? Alko ju suurem pahanduste, õnnetuste ja surmade tootja kui tubakas. Viimaks: Minu vanuses pole tervisele enam mingit tolku, et maha jätaksin. Nii, et las ta olla, eks?!
onu reemus12. jaanuar 2017, 16:08
Kairi12. jaanuar 2017, 15:01
Mina sain laserteraapiaga sellest jamast lahti ja juba kaks aastat pole suitsetanud.Mind ei häiri suitsuhais kui teised teevad.mMõtted mis keerlevad suitsu juurde vahest ikka tulevad, aga vajadus kui selline kadus laseriga.
Aadu12. jaanuar 2017, 14:58
Mina sain ka suitsetamisest lahti e-suitsu abil. Nüüd ei tõmba enam midagi. Olin suitsetaja 20 aastat.Tõmbasin 2 pakki sigarette päevas. Nüüd aitäh valitsusele.Asi läheb põranda alla.
kogemus12. jaanuar 2017, 13:33
Olen 26 aastat suitsetanud ja miski ei aidanud kuni e-sigareti avastasin. Varsti saab täis 3 aastat, mille jooksul pole mahvigi tubakat tarbinud ja ei kannata suitsuhaisu üldse. Nüüd aga teeb valitsus kõik selleks, et e-sigaret turult kaotada ja kõik uuesti tubaka juurde suunata.
unn12. jaanuar 2017, 15:01
nõrk oled, ise vedasin 24 aastat ja jätsin maha ilma igasuguste asendajateta!
Sama12. jaanuar 2017, 15:58
Sama siin. Suitsumehe aastaid oli küll üle 40 ja varsti saab 4 aastat ühegi mahvita. Lihtsalt ei taha ja kõik. Suitsuhaisu ei karda ja käin teinekord kolleegidega suitsuruumiski kaasas kohvitamas. E-d kasutasin kah ainult paar kuud, siis sai kõige maitsvam vedelik otsa ja sama head ei leidnudki. Viletsamaid kah ei tahtnud. Lihtne. Iga asja peale sigareti hambu panek ja süütamine olid selle aja jooksul peast välja läinud, samuti oli möödanikku kadunud mõtlemine, et nüüd teen veel selle ja selle valmis ja siis saan suitsule minna, lihtsalt e-suitsetamiseks ei olnud vaja arvuti tagant püstigi tõusta ja kui tuli mahvi isu, siis tegingi ainult mahvi ja ei pidanud tervet sigaretti tõmbama. Ei taha enam suitsu ka siis, kui teistega koos istudes teinekord kõvemagi napsu teed. Eks ta ikka tugevasti peakolus kinni oli ja see E aitas seda peast välja ajada.
Just nii.12. jaanuar 2017, 17:23
30 aastat tõmbasin ja sai villand. Jätsin hommikul suitsupaki koju laua peale ja läksin ära tööle. Kui olin juba 2 tundi ilma suitsuta olnud, olin oma arust juba väga kõva mees. Nüüd juba pea 8 aastat ilma kõhvita. Õlut jõin juba teisel päeval ja ei häirinud isegi sõbra või elukaaslase suitsetamine. Oli lihtsalt ilmselt õige aeg.
P.S. Rikkaks ei ole saanud.