Lapsed

Psühhiaatriaõde: aasta-aastalt vajab vaimse tervise probleemide tõttu abi üha rohkem noori (12)

LISA KOMMENTAAR

mutt1. veebruar 2017, 20:52
See on selge märk sellest, et vähemalt osa rahvast on jõudnud heaoluühiskonda, kus kohustusi on vähe ja aega palju. Ka vanal ajal olid kõige depressiivsemad igasugu aadlipreilid, kellel midagi tarka teha polnud ja nii nad end segaseks mõtlesid. Tavaline talupoeg tegi tööd ja polnud temal aega lolliks minna. Ühesõnaga, pange noored tööd tegema.
Igal inimesel on omad vead,aga neid ei taheta tunnistada!1. veebruar 2017, 16:47
Kui meenutada oma lapsepõlve,siis olid lood hoopis teised kui tänapäeval.Võtsin oma elu sellisena nagu ta oli.Lepin ka praegu kõigega,mis on eluks antud.Igal inimesel on omad head ja vead,aga neid ei taheta tunnistada.Kui oleme kogemata midagi valesti teinud,siis pole kunagi hilja andestada.Ma arvan,et see oleneb: hoolivusest,käitumisest ja iseloomust.Võib olla on igas peres midagi,mis lapsi häirib.Ja siis tulevadki mingid hetked,et lapsed ei julgegi kellelegi rääkida.Seda tuleb kindlasti teha.
ätt.1. veebruar 2017, 15:42
Väga sageli näed söögikohtades 2-3 aastast last kelle pilk söötmise ajal jälgib ette pandud tahvlist multikaid.Nii see algabki,edasi näed autobussijaamades,lennujaamades jne.noorukeid kes 99%ulatuses näpivad nutitelefone.Milles lapsed süüdi - ajajärk on selline,toimub looduslik valik ja seda mitte inimindiviidide tasandil vaid rahvuste tasandil.
Juhan.1. veebruar 2017, 08:24
Vanasti oli lapsel jonn ja see kadus urvaplaastriga nüüd on lapsel depressioon ja see ei kao ei arstrohu ega narkootikumiga.
Ammu teada.1. veebruar 2017, 00:17
Kui ma vaatan noori, kes närviliselt oma nutitelefone näpivad, kodus pidevalt arvutis istuvad, siis pole ka ime, et meil sirgub närvihaigete inimeste põlvkond.
Võtke31. jaanuar 2017, 20:54
noortelt need it mänguasjad ja pange nad reaalselt tööd tegema ja nagu võluvitsa abil kaovad sellised pro bleemid
vasikas31. jaanuar 2017, 18:15
Laps vajab tähelepanu,see on selge. Mina käisin lasteaiad esm.läksin ja reede tulin. Tänapäeva lastel pole muud,et nad on harjunud kõike saama. Tegelikult vajab ka vanem puhkust hoolt jne.siis jaksab ta lastega tegeleda. Rõhk on ainult lastel,kuid vanem on ka inimene. Käidi tööl 8-17 ni nädalavahetused olid kõik koos pered ei mingit mure. Ka see,et nüüd rügame iga päev lapsed ongi varakult suureks saanud ja palju see vanem jaksab,kui peab selleks rabelema,et lapsel oleks hea. Lõpuks ongi,et ta nõuab kuna on harjunud saama,sest vanem on harjunud rabama. Mõlemad peaksid olema abiks ja toeks,siis on mõlemad õnnelikud. Jah natuke tundub,et manipuleerimine,minul on isiklikult vanematest kahju,sest pannakse juba püss nina alla. Kaitsen mõlemaid,kuid laps ei tohi oma vanemaid manipuleerima.
31. jaanuar 2017, 17:03
Mis imestada,kui ühiskonnas on sunduslik kesksooline enesemääramine juba lasteaiast alates. Pealetükkiv tähelepanu suguelunditele laste kasvamise ajal tekitab neis ebamugavustunnet. Lapsed on vaimolendid,kelle keha ei ole paljunemiseks välja arenenud. Laste ära kasutamine seksismi propageerimiseks peaks olema karistatav. Paraku alustatakse seksismiõpetust vaimolenditele,kelle keha pole arenenud mõistmaks paljunemise vajalikkust. Selliselt,arenemata kehaga lapsele seksismi õpetades treenitakse neid keha ärilisel eesmärgil kasutajateks. Naiste marsi loosung"ise tean,mis oma kehaga teen". Liberaalide pressingu alla sattunud noored on sunnitud valima,kas hoida vaimolendina oma keha või müüa liberaalina oma keha.
Sander31. jaanuar 2017, 16:56
Ütleb vanasõnagi, et töö tegi ahvist inimese. Minul oma nooruses küll mingist stressist, polnud aega mõelda. Sealmaalt, kus hakkas abi olema, tuli jõudumööda tööle hakata. 7-8 klassi vahelisel suvel teenisin kolmel kuul 240/250/260rbl. Ei olnud mingi kaevur, vaid uudismaa objektil maamõõtja latipoisiks. Pole siiani midagi siin ilmas muidu saanud ja pole mind ka nutika näppimisest "kõverpöidlasus" ega stress tabanud.
ann31. jaanuar 2017, 15:48
kui laps juba väiksena lasteaias hommikul kell 7 kuni 19 õhtuni ja nii12kuud siis arvake ise...
tolerast31. jaanuar 2017, 14:42
Ärge seletage psühhiaatrid, peale Trumpi vaimuhaigeks nimetamist, vajate ju hoopis ise psühhiaatrit.
Rumal31. jaanuar 2017, 14:13
Kui istumahakkamisest saadik arvuti taga lasta olla, siis on kõik terved.