Lapsed

Toitumisnõustaja: Eesti lapsed söövad liiga palju sousti ja liiga vähe puuvilju (28)

LISA KOMMENTAAR

mina29. august 2017, 08:51
Kui ühte ja sama asja kogu aeg korrutatakse, ei pööra sellele enam keegi tähelepanu. Aga orksil tundub olevat midagi vähevõitu, kui kogu aeg peab ennast eksponeerima. Hea asi reklaami ei vaja.
parteiga.29. august 2017, 07:23
Tüüp kõigepealt kasvatagu keemiavabu puuvilju, siis tulgu neid seisse söötma.
TT29. august 2017, 02:47
Sisuturundus. Märge sellele puudub
1234529. august 2017, 01:59
Orgu kvalifitseerub minu kui tervislikku, mitmekesist ja täisväärtuslikku toitu austava inimese jaoks paraja toitumisnatsina!
Mina ise pere põhikokkajana ning endise kõva sportlasena tean toitumisest üht-teist. Sellest hoolimata on meil nö soust laual 2-3-4 korda nädalas ja taga hullemaks, pühapäeval tehakse pannkooke ja 2 korda kuus teen suisa pizzat, mis ei hoia kalorite pealt kokku. Orgu siinkohal juba minestaks, ehkki on veel lisamata, et umbes kord nädalas on meil rammus pasta - tõsi, täisterapasta. Üleüldse tegelikult eelistan täisteratooteid ja väldin poolfabrikaate. Mis ongi asja iva! Lisaks keegi meist ei söö lihtsalt sousti ja kartulit, vaid umbes kolmandik taldrikust on alati salat. Me ei söö eriti sageli nn võileiba, aga kui sööme, kuuluvad sinna juurde alati salatilehed, tomat/kurk/redis/hapukurk vms. Puuvilju ja pähkelid sööme ka mõistlikult. Ja see 1-2 burksi ning umbes sama palju coca-colat nädalas ei ole ausalt öelda mitte mingi probleem, kui ülejäänud aja sööd mõistlikult, liigud normaalselt ja ei sõida 500-meetrist vahemaad autoga, lisaks teed 3-5 korda nädalas trenni.
alt-right29. august 2017, 01:01
Puuviljad ja salat on naiste ja pdede toit.
suur soustisõber28. august 2017, 23:43
ma lausa ujutan üle soustiga oma toidu ja ikka keskealisena sale. samas lapsed tänapäeval ei soovi üldse kastet, vähemalt sellist kodust. kus orgu küll elab? lapsed pugivad tegelikult hoopis kartulikrõpse ja burkse, sealt need ülekilod, sest liikumine on ka nullilähedane, vanemad teevad karuteene, kui tassivad autoga kooli ja koju. ja ikka treppi.
jyrik kargu28. august 2017, 22:08
Eesti lapsed söövad liiga vähe puulehti.
jabur28. august 2017, 20:25
Loodan, et normaalsed inimesed toidavad oma lapsi mitmekesiselt, kuhu kuulub ka soust. Kartulipuder ja hakklihakaste, salat juurde, paljude laste lemmiktoit. Minu lapse lasteaias vanemad otsustasid, et kordamööda toovad kõik kogu rühmale puuvilju, õunad olid kogu aeg lastele saadaval.
Huvitav oleks lugeda selle toitumisnõustaja koostatud lasteaia nädalamenüüd, muidugi etteantud raha piirides.
1234529. august 2017, 02:00
Selle raha eest sureks Orgu menüü puhul ära kas lapsed või siis frustratsioonist Orgu ise.
Vanamees28. august 2017, 18:59
Mingi targutaja ja rahvas ise maksab !
28. august 2017, 17:23
Oli aeg, kui lapsed kasvasidki kartuli ja soustiga s.t. kodutoiduga ja ülekaalulisi polnud kusagil näha. Praegu on tõesti palju rasvunud lapsi, aga selles ei ole süüdi kodutoit vaid rämpstoit ja rämpsjoogid ja lõputu dieeditamine.
julius28. august 2017, 16:31
Olen hämmingus. Asendada soust puuviljadega, sest lapsed söövad liiga palju suhkrut? Kas soustis on suhkrut? Mis retsept see veel selline oleks? Puuviljad on küll suhkur. Need "murelikud lapsevanemad" on ilmselt sellest lapiku maakera klubist. Minu arvates antakse eesti koolides ja lasteaedades täiesti normaalset toitu. Kodus vaadake ise, mis annate.
Nasse setä28. august 2017, 16:21
Mida rohkem ma seda va Orgut näen seda vastikumaks muutub mulle see nn."Tervislik Toit"
Maria28. august 2017, 16:14
Ilmselgelt olen ma nõus asjaoluga, et kartul ja soust ei ole just parim valik aga ma ennem annan oma lastele soust, kui keemiaga üle pritsitud puuvilju, külmutatud kala ja 8 eurose kilohinnaga kapsalisi :)
Ehk, alustame sissejuhatuseks valikust ja võimalustest siis räägime toidulaua mitmekesisusest.
huvitav28. august 2017, 16:35
Kus sa 8 eur/kilo kapsaid leiad? Tavaline kapsas on 30-40 senti kilo, lillkapsas ca 2 euri/kilo, brokoli ca 2-3 euri/kilo.
p.s. Mis külmutatud kalal viga on???
Maria29. august 2017, 13:24
Lillkapsasalised maksid eelmisel talveperioodil 7-8 eurot kilo.
emake maa28. august 2017, 16:10
Toetan kahe käega: valge suhkur ja nisu, poolfabrikaadid lastest eemale.
eesti mees28. august 2017, 15:45
KAS SEE MEES ON KIVI TÕSTMISES SA MA KÕVA KUI LÕUGADEGA.
Orgu28. august 2017, 15:41
Marss TÖÖLE! Neid igasuguseid " nõustajaid" on ülearu ja pole ausalt öeldes üldse vaja!
huviline28. august 2017, 16:50
Huvitav, kes ja kus on paika pannud, et palju neid "igasuguseid "nõustajaid"" siis olla võib? Koolitatud toitumisnõustajaid on vägagi vaja, sest ülikooli diplomiga arstid kahjuks tervist toetavast toitumisest ning igapäevasest piisavast vee joomisest midagi tarka ei tea, nemad lähenevad patsiendile paraku ainult ravimikataloogi põhiselt, mitte aga personaalselt sobiva toitumise põhiselt. Järjepidevalt eiratakse Hippokratese lauset: «Sinu ravimiks olgu su toit»
TSITAAT - /Toitumine on tõusnud terviseteemadest vaat et esimeseks, hoolimata sellest, et arstkond visalt toidu olulisust tervise käsitlemisel tõsiselt võtab. Alles mõned aastad tagasi, kui Tartu Ülikooli Kliinikumis oma arsti litsentsi taastamisel praktikat tegin, ütles tunnustatud tohter loengus otsesõnu: toit meid haigeks ei tee, järelikult ei tee ka terveks. Talupojamõistusele käib selline käsitlus üle mõistuse. Loomulikult sõltub päris suures osas sinu tervis ja heaolu sellest, mida sa sööd ja jood: sellest materjalist ehitatakse iga päev uuesti üles meie rakud ja sellest saame energia, et elada. / / Ent seal vahepeal on arvestatav hulk spetsialiste, kes nn. tõenduspõhise maailmavaate hukkamõistust hoolimata on end toitumise alal visalt ja põhjalikult koolitanud ning oma teadmisi hädalistega jagama hakanud. Ning hämmastavaid tulemusi saanud, mõne jaoks peaaegu imesid korda saatnud. Kuidas seda nimetadagi, kui aastakümneid arstide vahet käinud kroonilise haigusega patsient meditsiinist abi saamata äkki toitumisterapeudi soovituste järgi oma menüüd muutes nagu ilmutus paraneb? / Loe edasi: http://alkeemia.delfi.ee/tervis/toitumine/evelin-ilves-toitumisega-on-lainud-meie-mail-nii-et-selles...
Sa huviline28. august 2017, 22:13
Kuula aga neid igasuguseid "nõustajaid" . Normaalse mõistusega inimene sööb kõike mida vaja ja mingisugust "nõustajat" targutama mida ja palju süüa ei ole kindlasti vaja!
kle jutt või29. august 2017, 06:57
asi, arstid teavad toitumisest ikka küll ja küll. Juba vene ajal olid dieetarstid olemas, praegugi on arstid kes samasugust nõu annavad. Teine asi on, et sellised isehakanud soustimehed kukuvad tõenäoliselt pikali, kui näiteks ülikooli kliinikumi menüüd näevad. Normaalne toit, mõõdukas koguses, õhtuooteks saiakesed. Ei saa üldse aru, millepärast need lasteaiad mehele ei meeldi, sealsest toidust nüüd küll keegi paksuks ei lähe. Las lastele jääda tavaline, normaalne toit, enamus lapsi pärineb ikkagi normaalsest keskkonnast, kus toiduga ei pirtsutata.
töömees28. august 2017, 15:39
0RGU HAKKA TÖÖLE.SUUR MEES AINULT LÕUGUTAB.
hmm28. august 2017, 15:31
Orgu üritab ennast ikka iga hinna eest pildil hoida :) Aganoh, ei saa ka vist pahaks panna.
söödik28. august 2017, 15:31
Ainult lasteaedades süüaksegi sousti või? Meil kodus just seenesoust kartulitega, lapsed ammu kooliealised. Tihtipeale teen kodus hakklihakastet ja munakastet ja üldse sööma traditsioonilisi eesti kodutoite. Et mida need eesti lapsed siis sööma peaksid? Palun ärge tulge rääkima mingist tasakaalustatud menüüst ja muust blablast, mis on nii õige kõik, aga ükski normaalne inimene järgida ei jaksa. Hea, kui üldse kodutoite saab, hullem ongi, kui lapsed kasvavad üles friikate ja burkside peal.
hulgus28. august 2017, 15:21
orgu on ise üks paras soust
Ja-jah28. august 2017, 16:18
Soust ka ja lisaks sots...