Uudised

Haigla registratuuri telefonimäng ajab abiotsijad marru (47)

LISA KOMMENTAAR

arusaamatu10. september 2017, 20:28
neis kliinikutes justkui töötaks hooajatöölised, mitte tähtajatuid lepinguid omavad arstid. On arusaamatu, miks ei saa inimest kohe järjekorda panna, haiglas ju meedikud töötavad enam kui kaks kuud. Saamatus ja lohakus on asja taga. Töölt lahkumiseks piisab teatavasti kuuajalisest etteteatamisajast. Nii et samasuur risk kui see, et vastuvõtt ei toimu kahe kuu pärast on ka juhul kui näiteks 5 kuud ette kõik vastuvõtud ära registreerida.
N3011. september 2017, 12:13
No aga nii pikka järjekorda ei tohi ju paberil näidata.
arvaja10. september 2017, 09:38
Polikliiniku arsti vastuvõtule ei saa, aga tasulisele saab nädala jooksul,kuidason see võimalik. Tähendab nad töötavad täiekoormusega tasulises, agapolikliinikus poolekoormusega
kats9. september 2017, 12:00
Ammu oleks aega teha ringi see süsteem. Riik peaks maksma arstile otse palka ja korraliku ja nõudma teatud arvu vastuvõtu selle raha eest, et ta saaks ja peaks tööd tegema. Kui arste on endiselt vähe tuleks juurde palgata. Samal ajal ja riigi raha eest ei saa teha tasulist vastuvõttu. Seda peaks tegema ikka eraldi ajal ja eraldi kohas. Hetkel tundub, et kõik polikliinikud töötavad nagu see tuntud nahakliinik, kus tasuta aegu välja ei anta, aga raha eest lisatakse ka Haigekassale arve. Laste nina-kõrva-kurgu arsti ajad ulatuvad isegi hetkel poolde aastasse ja isegi tasulises on 4 kuud oote aega.
See on pidev teema, et öeldakse, et ooteaeg pole pikem kui 3 kuud , aga telefoni/ numbriootejärjekord võib kesta lisaks vähemalt 6 kuud .
nii ongi9. september 2017, 08:46
makske aga sotsiaalmaksu ja olge rõõmsad et midagi ei toimi
ätt.9. september 2017, 08:16
Esimese asjana tuleks selle tilulilutamise aeg raviasutusel endal kinni maksta.Samuti ka kõikidel teiste riigiga seotud asutused peaksid telefoniga neile helistamisega seotud ooteaja tasuma.
8. september 2017, 22:27
Kunagi ammu üle 10-ne aasta tagasi tahtsin silmaarsti juurde,helistasin registratuuri,sealt vastati kolme kuu pärast saate.
Küsisin kui kui pikk on tasuline aeg.
Vastus saate kohe.
Küsisin millal see kohe on,kuna ma siis minema pean.
Vastus võite poole tunni pärast tulla.
Ütlesin,et poole tunni pärast ma ei jõua,umbes tunni pooleteise pärast.
Vastus no tulete siis kui jõuate.
Registratuurist läbi, silmaarsti ukse taha, sain vaevalt tooli peale istuda kui õde tegi ukse lahti,tuli juurde,küsides kas te olete tasuline,tulge sisse.
Ukse taga inimesed ootamas silmaarstile,kõikide pilgud minu poole pööratud. Väga häbi tunne oli.
Sees koheldi mind nagu kuningannat.
Kahjuks need prillid mis arst välja kirjutas läksid aia taha,minu jaoks olid nõrgad.
Lõpuks sain Optika poest endale prillid,seal oli ka silmaarst.
Kai9. september 2017, 08:23
Prilliretsepti pärast küll arsti juurde pole vaja minna. Sama töö teeb ära prillipoe optometrist ilma järjekorrata
9. september 2017, 23:33
Prillipoes töötavad ikkagi ainult kaupmehed, mitte arstid.
N3011. september 2017, 12:10
Silmaarst võib su prilliretsepti jutuga pikalt ka saata! Müoopia ja astigmatism ei ole selline silmapatoloogia, mida silmaarst ravima hakkab. Prillide väljakirjutamist ja valmistamist on õppinud optometristid.
Reklaamivihkaja8. september 2017, 19:36
teeb reklaami:
www.visiit.ee
hambaarstide graafikud/vabad ajad koos id kaardiga netis broneerimisega.
Asi nii, nagu see peaks juba palju aastaid ja igal pool olema.
mai8. september 2017, 18:02
mis iga nädal kord, helistada saab vaid kuus korra
Aadu nagu8. september 2017, 17:54
Järveotsa perearstikeskuse telefonile on ka võimatu ligi pääseda, ennem võidab lotoga.
Juss8. september 2017, 11:43
Eestis on palju erasilmaarste kelle vastuvõtule saab samal päeval ning ravikindlustust omavad isikud peavad maksma ainult visiiditasu (kuni 5 eurot)
Erla8. september 2017, 23:09
Näiteks mina ei saa seda teha, sest minu puhul häda vastav. Kahjuks on silmaarstile pääs tõesti loteriivõit ja olen sellest loobunud.
Pime8. september 2017, 10:57
Mul oli ITKH silmaarsti juurde vastuvõtuaja saamisel sarnane lugu. Helistasin kümneid kordi registratuuri ja alati öeldi, et helistage uuesti esmaspäeval. Ja hommikul 7.15 ei võtnud keegi jutule, alles kusagil peale üheksat. Ka siis oli esimene soovitus helistada hiljem või siis nimetati mitmes oote järjekorras olen. Lõpuks sain aru, et hiljem helistamine tähendab numbrist ilmajäämist. Nii et soovitan jääda ootama telefoni otsa, kuigi ka siis ei garanteeri miski, et saate vastuvõtuaja. Nähtavasti on silmaarste liiga vähe.
süsimust iroonia8. september 2017, 10:01
haigla registratuuri telefonimäng? kas see on see... kui te olete külmetunud, vajutage klahvile 1.. etc :P
"Kui olete pime,8. september 2017, 13:09
lugege sõnumist edasisi juhiseid".
Al8. september 2017, 09:50
Tuleb eesti riik kohtusse kaevata.Eesti Põhiseaduses ei ole lubatud diskrimineerimine aga kuidas seda nimetatakse kui rahajõmm saab kohe arstile aga vaene ei saa????
see ju puha E värk8. september 2017, 10:01
just nii nagu E valimisedki. Valid Juhani , aga saad Kusta.
to see ju puha E värk 8. september 2017, 17:18
Sedelil valimise puhul ju samuti.
Aga...8. september 2017, 09:47
kas te valimisreklaami, et inimesed peavad õigel ajal arsti juurde saama ja nii ja niipalju miljoneid eraldati arstiabi kättesaadavuse parandamiseks eraldatud ja et tallinlased on küll rahul ! olete näinud?
Kohe ei teagi, keda nüüd uskuda, ise olen seitsmeks kuuks silmaarsti järjekorda pandud...
see on märk edust8. september 2017, 10:02
seitse kuud silmaarst, aga kõrvaarstile ikka veel 9 kuud.
kas tõesti usud neid reklaame:8. september 2017, 10:44
"meie teeme,(oli ju 700.-lisaeuri,mis teeb kuus 58.-€ mille inflatsioon sööb kohe ära!)
"meie oleme tugevad !(see pole rahva kohta!)
Näiteks nahaarstil on nii pikad järjekorrad seetõttu,et pead ikka ja jälle tagasi minema,sest diagnoos pannakse silma järgi ja välja kirjutatud salvid ei toimi,pigem võid pikal kasutamisel lisa häireid(lööbeid) saada.
Lihtne loogika ütleb,et esimesena võetakse labori jaoks proov,tuvastatakse haigus ja siis hakatakse ravima.Meil käib kõik vastupidi.(kogemus olemas)
Mm8. september 2017, 23:55
Mu ema suri enne ära kui silmaarsti aeg kätte jõudis! 6 kuud ootas ja ikka ei jõudnud ära oodata. Masendav.
8. september 2017, 09:37
Helistasin dermatoloogile aja saamiseks oi kui palju kordi - aega ei saanud, küll aga tuletas telefoniarve seda valusat kogemust meelde - selgus, et ITK registratuuri number oli (paar aastat tagasi) tasuline :O
kaua sinule küll peab kordama8. september 2017, 10:06
et tasuta lõunaid enam ei eksisteeri ! Kui midagi tahad, siis ole lahke ja maksa.
Mimnd näiteks pani imestama Eesti Post. Soovisin tavakodanikuna osta kümmet tasutud ümbrikku, et vanaema saaks maksuvabalt minule mõne kirja saata, sest tema vana aja inimesena soovib ikka veel kirju saata. Tuli välja , et tasutud ümbrikke saab osta vaid ettevõte ja sedagi siis kui on Eesti Postiga eelnev leping sõlmitud. E riik ruulib juba täispurjedes.
issake8. september 2017, 10:44
Osta ümbrik ja kleebi margid peale. Ongi tasutud.
to issake8. september 2017, 17:19
Täpselt. Ja saada või vanaemale ise kohale.
seenhaiguse puhul kasuta basiilikut,8. september 2017, 11:24
pestud basiilik mulju pudrutaoliseks,suru läbi marli mahl välja,mahlaga hõõru kahjustatud kohti 2x päevas,lase mahl sisse imenduda.
Sünnimärke määri riitsinusõli või aaloe mahlaga.
Jauram8. september 2017, 09:08
Räägime tõest nagu minu aasta tagasi kogetud oli Magdaleena polikliinikus ! Oli vaja nr.-t dermatoloogile.... Ei hakka jutustama kui mitu nädalat püüdsin helistades aega saada, tulutu ! Läksin siis ühel hommikul elavasse järjekorda. Avati ja mis välja tuli, telefonid lärisesid aga vastu ei võetud kõnesid.s.t. teenindati elavat järjekorda ja kui sealt midagi järgi jäi, jagati lpooles päevas ka tel. helistajatele. Tol päeval oli ka ajakirjanik vist Päevalehest kes tegi ja ka ilmus reportaaz järjekorrst . Jälgisin seda ,,mängu" oma tund-poolteist aga selleks ajaks oli ajakirjanik lahkunud. Tahtsin ehedalt näidata-veenda, kuidas numbrijaht tõeliselt, igapäevaselt käib.... Statistika järgi EESTI MEDITSIINIS JÄRJEKORDI EI EKSISTEERI ! Tehke nüüd ise järeldused, kuidas arstile saate ! Minu taktika on nüüd nii...lähen järjekorda ja hakkan mobiililt helistama, kas järjekord või tel. vastuvõtt saabub ennem ....!
ann8. september 2017, 08:46
Oli just juttu inimesega, kellel perearst andis eriarsti saatekirja juba mais, helistab pidevalt, aga aega ei saa. ON läinud oma tervise ja selle loto pärast juba väga närvi. Ei maga, ei söö, õnneks ka ei joo, aga lubas jooma hakata kui sel aastal ei saa aega eriarstile.
ehh8. september 2017, 11:39
ja siis imestatakse, miks selgeltnägijate ja ravitsejate uksetagused täis- inimene häda ja murega pöördub juba ükskõik kuhu!!!
oh8. september 2017, 08:37
kas nädalas võetakse siis ainult 10 inimest vastu???? Ehk siis 2 inimest päevas???
Paul8. september 2017, 09:18
Loogiline ju, kui ylejäänud aeg läheb erapraksisega samas kabinetis rahamaksvaid patsiente vastu võttes.
Sama8. september 2017, 09:43
Lisaks kaib sama arst viies linnas ja kahes riigisr vastu votmas ilma puhkeaja kontrollita.
Pohikohal peaks olema nelikummend tundi nadalas. Ka perearst muide koolitusaeg on vist seaduses olemas.
tglt8. september 2017, 11:36
Digiregistratuur on ju ka olemas. Logid sisse ja valid sobiva aja.
to tglt8. september 2017, 12:15
Oled digiregistratuuri ise ka proovinud? Mina olen. Seal olen näinud vaid teadet, et vabu aegu ei ole!
8. september 2017, 17:41
Olen proovinud ja saanud. Elan Tartus. Tegelikult tahtsin vihjata asjaolule, et numbreid ei jagata ainult telefoni teel - keegi imestas, et vaid 10 numbrit nädalas.
to oh8. september 2017, 17:25
Haigekassa eraldab teatud summa raha, mis siis kuu peale ära jaotatakse ja saabki vastuvõtule ainult konkreetne arv inimesi. Kuna aga arstidel jääb tööaega järele, siis ülejäänud aegadel võtavad nad vastu tasulisi patsiente. Arst seda raha oma taskusse ei saa, vaid saab haigla, ehk tööandja. Arstil ikka oma kindel kuupalk. Põhimõtteliselt sama ka erakliinikutes, kus arstil on kuupalk, aga kuna vastuvõtud on kallimad, siis see kuupalk on suurem. Põhilise koore võtab ikka tööandja, ehk kliiniku omanik. Probleemid ongi haigekassa vastuvõttude rahastamises. Kui raha otsas, siis ei saagi vastu võtta. Kui ainult siis, kui arst selle ise omast taskust kinni maksab.
Tädi Maali8. september 2017, 08:36
Ammu oleks valitsusel aeg tunnistada, et Eestis ei ole tasuta arstiabi, eriti eriarstide tasemel! Pöörduge julgesti tasulise eriarsti poole, isegi seal on järjekorrad suurenmenud! Endast vähegi lugupidavam arst on ammugi Eestist lahkunud, sellest ka tasuline arstiabi pikendab järjekordi! Vanasti olevat Eestis olnud nn. tasuta vaeste arstiabi. Sinna võiks kuuluda pensionärid, kelledel pole just eriti suur eripension, näiteks riigikogulased jt., ka inimesed, kelledel väga väike töötasu. Kardan, et isegi vaesteabis tekiks pikad järjekorrad, sest valitsusel pole raha sellegi jaoks!
ha ha ha 8. september 2017, 09:06
See võim ei tunnista seda kunagi!
Ossul9. september 2017, 09:33
ju palju "tähtsamaid" tegemisi, kui on "Hoolin teie tervisest!", kiremise lõpetanud...
pole sest tasulisest ka tolku,8. september 2017, 11:09
käisin dermatoloogi juures(väikse plekiga jalal),kes pani vale diagnoosi,see tekitas suure lööbe,läksin siis tasulisse (25.-),sain uuesti "laest võetud"diagnoosi ja ravimid,siis kolmanda juurde,
ikka ei midagi.Nüüd toimetan taimeraviga.
Ega siis lotoga saagi kõik..8. september 2017, 08:34
Eino Taruk8. september 2017, 08:14
Eesti meditsiin tilgub korruptsioonist!
mitte ainult meditsiin,8. september 2017, 12:01
see vuliseb kõigis valdkondades.