Meeled

Stroomi rannas meenutati suitsiidi läbi hukkunud inimesi

KOLM LÄHEDAST MATNUD NAINE: „Sellest ei saagi kunagi päriselt üle. Aeg ainult vähendab valu...“ (38)

LISA KOMMENTAAR

Tean tunnet11. september 2017, 22:14
Loobite siin kriitikat aga ise te ei tea asjast muud kui, et keegi lõpetas kuskil oma elu. Olen kaotanud 2 väga ligimist tänu suitsiidile. Mis neid selleni viis, ei tea. Aiman ühe puhul üht ja teise puhu teist, kuid selle saladuse võtsid nad endaga kaasa. Mina pean elama teadmisega, et nad olid. See on tegelikult väga traumeeriv ja seda isegi meeshingele. Puhaku nad rahus.
11. september 2017, 13:37
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Üritasin,aga ei õnnestunud,,,11. september 2017, 16:00
Lahutasin teise abielu,viis aastat tagasi oli raske liiklusõnnetus mille tagajärjel invaliidistusin! Laene ja liisinguid võttes olin terve ja teenisin korralikult,nüüd ,aga töötu,võlad,lahutatud ja ei jõua ega näe motivatsiooni kolmandat korda oma elu ülesse ehitada. Muideks kodutu korter jäi naisele.
Kolm 11. september 2017, 22:19
on kohtu seadus. Seega, mees võta end kokku, sest elu on liiga lühike lollusteks. Ela kuniks saad.
“Elu on väljakutse, võta see vastu! Elu on unistus, tee see teoks! Elu on mäng, mängi seda! Elu on armastus, naudi seda!”
Sathya Sai Baba, India guru
12. september 2017, 00:03
see debiilistunud siin ei lase läbi.
üldmulje11. september 2017, 12:37
Tere! Stroomi ranna aktsioon oli vajalik, aga korraldajad ei mõeldud, et kõik lähedased ei jõua ja ei saa kahjuks tulla selleks ajaks Tallinna. Ja nukker on vaadata neid kingapaare, mille juures ei olnud ühtegi silti-soovi. Sellist üritust korraldades võiksid siis korraladajad lõpuks iga kingapaari juurde panna ikkagi sildi heade mõtete ja soovidega. Lähedased niikuinii ju mõtlevad neile, aga nüüd jäi mulje, et neist ei hoolita... eesti on suur ja kõik ei saa Tallinna alati liikuda, aga see ei tähenda ju, et ei hoolita. Selline mõte tuli, vaadates pilte kus kingad nukralt ja üksikult rannal. Selle aktsiooni võiks viia siis pigem üle-Eesti toimuvaks või mitte teha siis nö "vahet", et kellele saavad lähedased ühisaktsioonil austust avaldada ja kellele mitte. Võibolla näen ma asju vales valguses, ma ei tea...
11. september 2017, 19:42
kõik ei näe mõtet sel ühisaktsiooni-ts irkusel.
Masendav11. september 2017, 10:43
on kogu ühiskond ja sellest tulenevad pealesurutud normid. Järjest keerulisem on toime tulla keskkonnas, kus igapäevaseks on saanud enese tõestamine perekonnas, ametikohal, sõpruskonnas.
Ma ei pea silmas tõusiklikke eneseimetlejaid või olukordi, kus iga hinna eest püütakse elada üle oma võimete vaid tunnet, kus tuleb igapäevaselt kellelegi tõestada, et Sa oled keegi, et Sa oled üldse olemas. Ka kõige tugevamate jõud õkskord raugeb
on tajuda igapäevast ühiskondlikku survet, mis seisneb pidevas enese tõestamises nii pere-kui töökeskkonnas. Tegelikult ei märka me juba ammu üksteist, meid ei huvita kellegi isiklikud mured ja raskused. Pigem tuntakse kahjurõõmu teiste ebaõnnestumistest! Ja mis kõige hullem-see on levinud juba perekondadesse ja sõpruskonda. Igapäevaseks on saanud püüdlused olla kellestki parem, targem, ilusam, töökam jne. Mis küll toimub? Mis on meiega juhtunud?
??11. september 2017, 11:27
Aga miks peab ennast kellelegi ja kuidagi tõestama??? Laste hulgas on enesetapjaid loodetavasti vähe (v polegi) ja noortel ja vanadel võiks ju sellest tõestamisest juba ükskõik olla -- seda pole vaja ju. Põhjused on ilmselt mujal -- vaimuhaigused, mis ei torka silma ja mida vb ei ravita v ravitatkse periooditi, lihtsalt surmahaigus, valu, mure, millest ei saa üle. Kui just seda enese tõestamiseks v ebaõnnestunud eneseteostuseks pidada?
11. september 2017, 11:56
ei pea kellelegi midagi tõestama. Tee tööd, mis meeldib, kasvata lapsed üles, kui sul need juba on. Kõik. Mitte midagi keerulist. Kui veel lihtsamalt tahad, siis ära lapsi ka tee..., aga siis juba tuleb üksindus ja funktsioonitus ja tühi tunne, siis nad juba teevadki SEDA.
Keegi pole liigraske elu pärast seda teinud, ikka sellest et ebavajalik, pole armastatud, või lihtlabaselt ajukeemia sassis.
11. september 2017, 13:58
tõestamise all mõeldi ilmselt seda, et meil on kombeks kaasinimestest üle astuda.
11. september 2017, 14:26
Kuidas keegi must üle astub, kui ma seda ei luba?
10,43 ei tee ju enesetappu, aga propageerib, et kõik kes pole just peaministrid peaksid enesetappu tegema. Näe, ise ta ei taha, aga teiste puhul ootuspäraseks peab. Pole see elu nii raske midagi, minevikus on oluliselt raskem olnud...ja ikka elame. Eks? Rahu õue peal, vesi kraanis või kaevus, ela ja rõõmusta! Mitte midagi keerulist. Ei saa ju kõik olla peaministrid ja tuleb lihtsalt leppida, et minust ei saa ministrit, aga kellestki teisest saab, kuna ta selleks sobib, aga mina mitte. Aga mõned ei suuda leppida, et kõik ei jää kojameesteks või kassapidajateks, siis ving püsti, meil nii paha nii paha. Kõik on pahad, kes miskit viitsivad ja oskavad, kui pahad - kui pahad.
Tüütab juba ära noh. Ei jaksa keset rahuaega, no siis tuleb raskusi luua või midagi teha, et elu nii mõttetu poleks.
mina ei tea,11. september 2017, 10:08
kas peaks sellel teemal palju rääkima või mitte ....
Esiteks on selline "tähistamine" nagu soola raputamine lähedaste niigi valusatele haavadele, teiseks aga võib see kallutada kahtlevat inimest just suitsiidi kasuks otsustama, sest talle võib tunduda, et see polegi midagi erilist, kui nii paljud on selle tee valinud.
Samas aga võib see lähedaste inimeste jaoks olla tähelepanu juhtimine, et kedagi ei jäetaks oma probleemidega üksinda, vaid et ikka oleks kõrval lohutajaid ja abistajaid.
Alustada11. september 2017, 09:27
Tuleb sellest, et Eesti inimene voiks oma palgast ara elada. Palka tuleks maksta iga reede. Mina elan 10 aastat välismaal. Laene ei olnud mul Eestis ega ka praegu.olen naine ja uksinda kasvatanud 2 last. ( mees sai surma) Kui inimene käib tool ja saab töötasu , kus kopikad veeretamacei pea- pole ka mingeid enesetapu mõtteid. Ülejõu elavatest inimestest ma ei räägi. Aga peale maksude tasumist voiks lubada restoranis söömist 2-3 x nädalas , teatrit, ja muud meelelahutust . Natuke saasta ja reisida iga 3 kuu tagant. Ei mingeid enesetapu mõtteid!
11. september 2017, 10:23
Siiski ei olene depressioon ja ka enesetapumõtted ei palga suurusest, restoranis lõunatamisest ega reisimisest, ka materiaalselt kindlustatud inimest tabab see haigus.
??11. september 2017, 11:31
Jah, oleks võoinud ju välja tuua ka selle, millised need inimesed olid, kas terved haiged, psüühiliste probleemidega, majandusraskustes ... aga seda vist ei saa delikaatsete andmete tõttu. Kui peaks selguma, et pooled enesetapjad ei tulnud eluga toime, sest neil polnud tööd ja raha ja teine pool põdes depressiooni, siis kas meie eduriigis ikka sobib sellist infot avaldada?
12. september 2017, 00:08
väga suur osa joob end surnuks, paljud üledoosid, ja narkotsi, kanepiga aju sandistanud.
feminismi11. september 2017, 09:21
multikulti kuritegude eest peab kunagi kohut pidama.
padakonn11. september 2017, 09:00
Kui kaotad järsku töökoha, maksud kaelas ja kummitama hakkab kohtutäitur ja ronib viimase vara kallale. Ja kõige mõnusam, kui endal pole toidurahagi ja kerjam9a ei ole harjutanud. õrgema närvikavaga eo peagi vastu,
jah11. september 2017, 10:52
10-24-aastased just kaotatud töö ja kohtutäiturite pärast seda teevadki...
Tegelikkuses saab sellisest maisest üle, kui on ümber toetavad inimesed. Kui palju aga viitsitakse teiste kõrval olla ja teiste jaoks olemas olla. Kui palju on hoiakut, et raskuste korral ongi elu läbi ja kui palju aidatakse-õpetatakse probleeme lahendama.
11. september 2017, 11:51
ela nii, et kohtutäiturit vaja pole.
12. september 2017, 00:12
kes õpetaks totruste asemel lastele, kuidas seadusi tundvate inimeste ebaõigluse vastu astuda ? kui paljudele on oluline vaid mistahes vahenditega teiste raha omale saada ! see on igal pool nii enamasti.
palju, palju on siin kuritegevust ja seda just sealt kust peaks kaitse tulema, mitte...
11. september 2017, 09:00
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Allan11. september 2017, 09:13
Vaesed mehed! Parem oleks kui mehed saaks mööda naisi ringi tõmmata, aga poleks vastutada vaja. Kui lapsed taga kûll naine hoolitseb.
To allan11. september 2017, 09:47
Küll on tore, et mehelt nõutakse ainult hunnik raha!see on eestlase vastutamine!? Ulme! Tunneks ema muret isa- lapse suhtlemise pärast, seda paraku ei eksisteeri! Ainult raha, siis on mees nagu vastutanud. Äkki mees kasutaks raha lapsele oma äranägemise järgi! Fakt on see, et suur osa elatissaajaid on ise madalapalgalised või vegeteerivad töötutena. Isa raha eest elab nii laps kui ema!
@To allan11. september 2017, 10:52
Sovetiajal maksin oma pojale (õigemini eksnaisele) palju aastaid alimente 25% palgast.Kuna mul oli hea palk,sai eksnaine summasid tunduvalt rohkem üle tolleaegse miinimumpalga.
Poeg oli suveti alati minu juures.Ka ostsin talle riideid,jalanõusid,koolitarbeid jm.vajalikku.Kuhu läksid alimendid-ei tundnud huvi keegi.
Möku mees11. september 2017, 09:17
Ega siis naised maapeal otsa pole saanud.On nende seaski väga mõistlike naisi.Oma valik on selline siis pole kedagi süüdistada.Mul on küll ülimalt mõistliku loomuga naine kelle peale võin sada protsenti kindel olla siin elus.
11. september 2017, 11:27
no aga ta ei tahagi naist, ta tahab süüdimatult tonksutada ja mitte vastutada.
Kui ükskord vana ja vaene, siis hakatakse lapsi otsima ja soiguma, et sidemeid tahavad luua ja raha pole tähtis. No muidugi pole tähtis, kui teda enam pole ja rihid kohta teise rahakotile ja hoolele. Lihtsalt üks tarbetu kaader sellised isad. Pole omadel kasu, ega riigil, ainult silma riivavad oma karvase ja kasimatu välimusele.
Aga egas sellised ju enesetappu tee, neil lootus, et kui laste ema piisavalt mustavad, siis lapsed halastavad.
12. september 2017, 19:54
Just sellise naise pärast mu poeg tegi enesetapu.
11. september 2017, 08:53
Nii läheb, kui inimesed eksisteerivad riigi (väike kildkond isklike eesmärkidega tõusikuid) jaoks ja mitte vastupidi.
xx11. september 2017, 08:49
Nendel vabasurma minejatel pole aimugi, mida nad oma lähedastele selle teoga teevad. See naine piinleb süümepiinade käes ilmselt elu lõpuni, kuigi tema pole ju otseselt süüdi.
11. september 2017, 10:18
Mõnikord on lähedane süüdi, mõnikord ei ole. Aga tõesti, vaevalt antud naine süüdi on.
qwert11. september 2017, 08:29
Õudne ülepäeva keegi vabasurma.
miks valitsusele ei tehta üleskutset -11. september 2017, 07:53
märka oma rahvast? Mis õigusega on valitsus täiesti süüdimatu?
kui igaüks11. september 2017, 07:50
neist oleks kasvõi ühegi riigikogulase kaasa võtnud oleks eluolu ka muutunud järsult.
teema11. september 2017, 07:19
Vot see on teema millega peab tegelema. Vabasurmasi on samapalju kui liiklus ja tulesurmas ja upunuid kokku. Isegi kampaania MÄRKA RONGI on nii võimas!!! Asi selles et nende kampaaniate läbiviimine on popp ja lihtne raha keerutamine.
jah...11. september 2017, 07:52
"Märka INIMEST" kampaania tundub nii väike inf olevat...:(
11. september 2017, 08:28
Kampaania "KUULA inimest" sobiks rohkem. Meie inimestel ei ole kuulamisoskust.
mis11. september 2017, 09:07
KUULA INIMST. mEIE ELU PEAKS OLEMA SELLINE,ET KÕIK AKSID ELADA INIMVÄÄRIKALT, MITTE AINULT KLIKK.
12. september 2017, 00:18
päris nii pole, kommentaariumeid ju suetakse, inimesed ei saa oma muresi kuskil kurta. üpetama peaks ka rääkimise kunsti, kui sul on mure, mine sinna või sinna ja räägi, ning saad abi ! isegi kirikud vist ei aita ?