Uudised

Diana Ingerainen: perearstidel on sarnased probleemid üle kogu Euroopa (8)

LISA KOMMENTAAR

huvitav21. september 2017, 10:48
...millal selle paberi(arvuti)majanduse ja muu pea iga nädal muutuva bürokraatia kõrval veel patsiendiga aega tegeleda on?
Otu21. september 2017, 09:13
Ei usu, et mujal maailmas perearst pidevalt kuskil ära saab olla.Pidevalt mingid asendusarstid platsis.
Ja alati veel erinev.
21. september 2017, 08:30
21. september 2017, 08:29
meie probleem on igatahes ,et venelasest perearst ei mõika üldse eesti keelt ja ei kavatsegi,kus siis need seadused nende jaoks ja veel mingi kodakonsus tibladele
Jah21. september 2017, 05:43
Suur probleem on selles, et perearst ise ei ravigi vaid suunab eriarstide juurde, kuhu on suur järjekord. käisin tasulise eriarsti juures. Tal oli tühi kabinet ilma võimaluseta uuringuid teha, ta vestles lihtsalt, aga mina tahtsin abi saada. Perearstil pole isegi luba uuringutele haiget saata, seda peab tegema eriarst. Võtab aega enne kui ravi saad, kui üldse saad, sest paljud haigused on ravimatud.. Mõnede haiguste puhul pakutaks leevendust, aga ikka eriarsti juures.
Baba Jagaa21. september 2017, 00:14
Üks probleem perearstide juures on, et arst on võib-olla küll tark, kuid suhtub patsienti väga ükskõikselt. Kui patsient on mõnd aega tagasi saanudki mitme eriarsti juures käidud ja need on ka digilukku midagi kirja pannud, siis mõnikord ilmneb, et perearst pole viitsinud kõike kirjapandut läbi lugedagi. Võib ka olla, et eriarst on oma arvamuse parasjagu segaselt kirja pannud, kuna emakeel pole tal eesti keel. Seda olen isiklikult kogenud.
huvitav20. september 2017, 19:21
Pole välismaal pidanud kyll ootama tund ja rohkem perearsti ukse taga.Soomes arst tegeleb eelmise patsiendiga 5 min kauem,siis vabandab mitu korda.Meil vaatab arst sind,et mis vingud,need ilma järjekorda panemata jätnud kliendid peab ka yle vaatama.Tegelikult peaksid need ootama,kes ei viitsi aega kinni panna.Saan aru,kui keegi tuleb haige lapsega ja vöetakse vahele,aga kui tunde peab ootama iga kord,ei ole see enam normaalne.
Dr. S.Mert20. september 2017, 17:25
Gard asilisüst kõigile 12-14 aastastele, et teha nende tervis ja elu põr guks, suurendades surmariski 5 korda ja nii edasi. See on riik kus tahaks elada alates 1, jaanuar 2018 a. Inge raineril on käed jalad tööd täis, et Gardasili ehk HPVvaktsiini oma kolleegidele laiali jagada.