Uudised

Mis tegelikult erakorralise meditsiini osakonnas toimub? (16)

LISA KOMMENTAAR

00730. november 2017, 10:48
Prearsti juurde olen saanud paari päevaga.Aga sealt edasi eriarsti juurde tuleb oodata aga päris mitu kuud.
sularaha teenitakse, muud ei midagi29. november 2017, 16:58
Olen ise näinud kuidas ühe Eesti suurema Regionaalhaigla EMO-s on Registratuur kus on suurelt peal kiri: "Rahaline vastuvõtt".
Ning ka nägin kuidas üks daam tuli, maksis ning kellele siis koheselt ka arst otsiti.
s29. november 2017, 16:43
Enne kui "süsteem" ei toimi, siis ei saa hurjutada inimeste kallal, kes viimases hädas EMO-sse pöörduvad (ei räägi siinkohal kurguvalust, külmetusest või nohust). Endal on konkreetselt mitu korda perearst öelnud, et: "..aga minge siis EMO-sse", "kui hullemaks läheb, pöörduge EMO-sse". Kui julgesin nii talitada, siis sain EMO's sõimata, et kas ma perearsti juurde ei oska minna? Miks tekitatakse minus halb tunne, nagu ma ilgelt sooviks end sinna pressida või inimeste aega raisata. Samas pläkutatakse meedias, et kui rinnus on valud, on see väga tõsine asi. Lähed siis oma "tõsise" asjaga kuskile ja ikka saad möliseda. Ühesõnaga, päris masendav.
MATS29. november 2017, 16:08
Olen ise viimase 5-6 aasta jooksul käinud EMO-s kahel korral Esimesel korra saatis mind sinna perearst, kuna oli kiiresti teha vaja teataad uuringud. (eriarsti juurde pääsemise ning selle kaudu uuringutele suunamine võtnuks niikaua aega, et ilmselt tulnuks mul siis juba kirurgiskalpelliga tutvust teha ja jala amputatsioon üle elada) Kahe aasta sest viis mind sinna kiirabi, kuna olin sattunud mürgise gaasi ning tolmupilve ning saanud silmade ning hingamisteede kahjustusi. EMO-s tehti kiired uuringud, käisin seal eriarstil. Õnnes sümptomid aja jooksul siiski nõrgenesid. Nii et mulle endale küll ei tundu, mina liialt sageli ning tühja-tähja pärast EMO-t tülitaksin. Kuigi, eks inimesi oleigasugusid. On ka "polkovniku leskesid"
alc29. november 2017, 16:05
perearst suht mõtetu asutus. järjekord 1,5-2 nädalat sise , pea ja tõsisemate selja-liigese hädade puhul saadab rönkenisse +1 päev,siis 2-3 päeva pärast kutsu tagasi kokku 2,5-3 nädalat. kellele sellist tiguekspress perearsti vaja on??? selle aja peale on inimene terveks saanud või ära surnud. ainuke variant ongi emo saad ühe päevaga hakkama
Raa 29. november 2017, 15:38
Mõned aastad tagasi Mustamäel oli arstiks vanem naine.Sain abi ja paar lohutavat sõna ka,mida hetkel tõesti vajasin.Väga tore arst oli.
Karin29. november 2017, 15:35
Pensionär on kutsunud kiirabi sest tugevad valud juba 2 päeva.Kiirabi tuleb.Lahked inimesed kohe valmis valuvaigistavat süsti tegema.Reedene päev.Lohutavad et esmasp.siis perearstile.Miks valutab,kas ohtlik-ei huvita.Haige siis ütles et võiks ka kiirabisse valuvaigisteid süstima minna,mis siis et kokk olen.Järgmisel päeval tuli muidugi kiirabi UUESTI kutsuda ja haige oli 8 päeva haiglas.Hästi organiseeritud abi-topelt väljasõit.
Perearstilt abi ei saa29. november 2017, 15:00
Kui perearst teeks kord aastas korraliku kontrolli (nagu autodel ülevaatus), laseks kõik vajalikud uuringud ja analüüsid ära teha (paneks ise ka ajad kinni), teeks kokkuvõtte, määraks ravi ja edaspidi tunneks huvi patsiendi tervise vastu, kes siis EMOsse pöörduks? Kas keegi oskab soovitada sellist meditsiiniasutust kus vamemale inimesele on võimalik vajalikud analüüsid ja uuringud ühes kohas ära teha ja väla selgitada valu põhjused ning saada tõesti abi ravimisel? Perearsti poole pöördudes abi ei saa.
gsfe29. november 2017, 14:53
Peaks ju olema rahul sellega,et inimeste mured ei ole erakorralised/kriitilised. Ei pea kannatama ja ootama perearsti vastuvõttu, mille saab tavaliselt alles siis kui hullem on ära kannatatud. Ma leian,et kui ikka väga valus on või väga ebamugav on olla ja sul on vaja veel järgmine päev töö ja olmeasju ajada,siis on õigust kiirele abinõule. Miks pean sööma valuvaigistit ja hambad ristis kannatama. Ei pea.
Tartlane29. november 2017, 14:45
Tartu EMO kohta ei ole midagi halba öelda.
Nõustun Tartu EMO on normaalne!29. november 2017, 16:25
Mõni vastuvõtja on küll ülbe, olen pädev kinnitama!
olen nõus29. november 2017, 19:28
29. november 2017, 14:17
Ma olen käinud ikka selliste valudega, mis lihtsalt ei lase enam ööl ega päeval kuidagi olla, perearsti käed jäävad lihtsalt lühikeseks, umbropsu ravi määrata ka ei julge. Neeruvaagnapõletikust kuni kiiret lõikust vajava diski tükkide eemaldamiseni. Kiirabi käis enne süstimas, aga EMOsse viimisest keeldus, süsti toime siis aitas Emosse jõuda. See on ka absurdne inimeste väntsutamine.
Ärge lollitage inimesi!!!29. november 2017, 13:51
Kui perearstidele, on peaaegu kolme nädalased järjekorrad,mis inimesel üle jääb?..see on ainuke õlekõrs, abi saamiseks! Perearstid,hoiavad raha kokku uuringute pealt,EMOS saab uuringud tehtud paari tunni jooksul. Perearsti abi on loodud kaitsevalliks ,Haigekassa ja patsiendi vahel!!! Alles hiljuti pidi perearsti juurde pääsema 2 -päeva jooksul aga nüüd?
vaheta arsti29. november 2017, 14:38
ma saan küll samal päeval
29. november 2017, 16:23
Ma ka ei kujuta ette, millise perearsti juurde saamiseks on kolmenädalane järjekord. Meie perearti juurde saab 4-5 päeva pärast kui asi ei ole väga hull, kui aga midagi kiireloomulisemat, siis ka samal päeval või järgmisel