Terviseuudised

Eesti Hambaarstide Liidu presidendi ametlik pöördumine avalikkuse poole

Eesti hambaarstide liidu president: riigi hambaravipoliitika ei arvesta patsiendi huvidega (21)

LISA KOMMENTAAR

imelik1. detsember 2017, 08:10
miks haigekassa räägib hüvitamisest kui tegelikult seda ju ei saa
mari1. detsember 2017, 02:11
Mind huvitaks, et kuidas saab näiteks hamba implantaat maksta 2000 eurot? Kas see on kullast vòi? Mingisugune respekt inimese suhtes võiks ikka olla. Arst tegeleb hambaga pool tundi ja patsient töötab selle hamba saamiseks 2,3 kuud?
naine 50+1. detsember 2017, 00:39
Aga mina olen rahul. Olen nõus maksma selle teenuse eest niipalju kui vaja on. Mulle meeldib käia puhtas valges soojas Tallinna Hambapolikliinikus. Mulle meeldivad tohtrid, kes teevad oma tööd südamega ja pühendumisega. Olen rahul, et minu jaoks on aega ja et saan parimatest parima teeninduse.
Saan patsiendina aru küll, mida haigekassa üritab, aga ... Las patsient ise otsustab, kuhu ja kelle juurde ta oma nn pearahaga või proteesimisrahaga läheb. Mina hindan kvaliteeti.
Ja veel. Pole see inimene nii vaene midagi, et ei saa endale lubada korralikku hambaraviteenust ...
olen vaene1. detsember 2017, 04:54
proteeside eest ei ole millegagi maksta. isegi mitte 700eurot. jääb üle käia hambutuna. töötan aga palk ei võimalda sedagi.
kes30. november 2017, 20:39
töötas välja Eestis need ebanormaalselt kõrged hambaravi teenuste hinnad? Arvake!
Teeline30. november 2017, 19:24
Hippokrates on ammu surnud.
Lontu30. november 2017, 18:26
Te hakake ykskord korralikult hambaid ravima.kasutage ikka korralike materjale mitte kipsi
Rein30. november 2017, 18:13
Kes suudaks äraseletada selle fenomeni, et näiteks Venemaal on hambaravi ja proteesimine paljukiidetud Eesti omast 6 korda odavam? Olen küsinud seda paljudelt, kuid vastuseks on vaid hämamine. Paistab, et tegu on monopoliga, kes ei soovi siin oma rahast ilma jääda. P.S. Venemaa hambaravi on ja tehnika on maailma tipptase, tean, millega võrrelda. Ja tegu ei ole ainult raviga - vaid ka proteesid ja implantaadid. Kas Eestis kasutatakse implantaatideks puhast kulda? Kuidas saab Venemaal kõige odavama implantaadi koos paigaldusega 10 000 rublaga kätte (s.o. 144eur), aga Eestis? Paistab, et vähemalt 10 korda kallimalt. P.S. tegu ei ole Venemaa päritolu implantaatidega, vaid Saksa ja Shveitshi omadega. Kõige kallimad variandid on 500 eur.
Mädanik30. november 2017, 20:06
Siis võid minna venemaale elama minna kui seal on hea ja odav.Miski pärast ei taha meie endi venelased oma kodumaast midagi kuulda.
hambahaldjas30. november 2017, 20:39
Millest sa räägid? Reinul on täiesti õigus, aga hambaravi pärast vaevalt keegi elukohta vahetama hakkab. Soomlased on juba hüljanud Eesti ahned hambaarstid ja käivad hoopis Peterburis. Aga elama ikka sinna ei lähe. Mine lehvita oma sinimustvalget kuskil hambaravikabineti ees. Äkki saad soodukat, rott.
Mädanik1. detsember 2017, 07:58
Keegi ei anna hambaarstile soodukaga üüri korterit.Teie tahate ainult soodukat.Möelge enne! Meil on nüüd turumajandus.Minge sinna kus on odavama.Keegi ei kohusta teid millekski.
Tahtlik tegevus?30. november 2017, 18:07
Räägiti kõva häälega, kuidas nüüd hakkab hüvitist saama, et kordki aastas lasta oma suu olukord üle vaadata. Reaalselt seda kasutada ei saa, sest paljudes kohtades ei ole ühtegi arsti, kes selle toetuse saamiseks lepingu teinud on. Arstil pole ju vahet, sest tema saab oma raha inimestelt kätte. Kaotajaks on patsient, kellel nagu oleks õigus hüvitist saada, aga mis reaalselt võimatu on. Kõige suuremad kaotajad on need inimesed, kes jäid ilma siiani saadud hüvitisest. Tegelikult raha andmise asemel võeti.
ei ole nõus30. november 2017, 17:58
Tegelikult on hambaraviteenus Eestis kohalikku elatustaset arvestades üle mõistuse kallis. Kui kasumlik see liiakasuvõtmine on, näitab kasvõi hambaravikabinettide ja -kliinikute arv Tallinnas ja mujal. Ammu oleks aeg möödapääsmatu teenusega rahva nülgimine lõpetada. Veel üks Eesti hambarvi grimass on see, et Soome elanikud käivad siin hambaid parandamas- sealjuures maksab nende haigekassa suurema osa rahast kinni. Eestlane peab aga ühe hamba ravi eest praktiliselt pool kuupalka välja käima või siis hambutu olema. Selline ravipoliitika on riigi häbiplekk!
loomulikult30. november 2017, 17:29
hambaarstid ei taha loobuda sellest suurest rahast.kõik tahavad rikkaks saada.kui hind on kõrge,siis patsiente on vähem,igaüks ei jaksa maksta,aga sissetulek normaalne.tehnoloogia on kõrge,aga materjalid tuuaks ikka enamuses ühest kohast,kust saab odavamalt.eks need hambaravi hinnad on väga kõrgel tasemel,ei tea,kas hambaid ravida lätis, seal on palju odavam.
Kui30. november 2017, 17:36
Õieti mäletan oli eelmisel aastal vist viis kollatõve juhtu hambaarstide juures Lätis. Ole rahulik, plommid tulevad kiiresti välja ja pead ikka siin uuesti tegema.
haha30. november 2017, 18:00
Kukuvad ka siinmail ülikallilt pandud plommid välja. Sa "kui" oled vist ise üks neid liiakasuvõtjaid, kuidagi väga kiiresti ilmuvad kohe teiste riikide hambaarste laimavad sõnavõtud.
Lugeja30. november 2017, 17:14
Tõesti Eestis on hambaravi hinnad väga kõrged. Mujal riikides odavam ja samuti kvaliteetne.
Jama30. november 2017, 17:07
See jama on poliitikute tahtlik tegevus. Juba eos oli aru saada, et tahetakse lihtsalt linnukest kirja saada ja näidata OH KUIDAS ME TEIST HOOLIME. Oleme tagasi 20.a. kus linnas on nn. Polikliinik ja eraarst. Polikliinikust ei hakka rääkima aga erasektor(ilma HK lepinguta) teeb oma tööd igatahes korralikult. Nüüd Ossinovski ütleb, et kuna hüvitist kasutatakse vähe, tõstame järgmisel aastal. Alkoholipoliitika läks vastu taevast, bussindus tõenäoliselt läheb, hambaravi ja hambaproteesi kättesaadavuse keerate tuksi. Ma ei taha saada ravi seal kus mulle öeldakse. TAHAN ISE VALIDA ARSTI
Mises30. november 2017, 17:09
Hinna saab alla ja kvaliteedi üles; Konkurentsi, Otsemaksetega arstile (miinimum inimesi kes ei tegele patsiendiga) ja Heategevusega.
Turusogamine30. november 2017, 16:57
Pankrotis haigekassa otsustas subsideerida madalakvaliteediga turusegmenti. Ja tekitada hinnakontrolliga defitsiit. Majandus 101.
kogu30. november 2017, 16:40
süsteem on mäda. enam ei ole ravi vaid on äri ,tahad elada siis maksa kel rohkem raha sel parem tervis.tahad opile on järjekord pool aastat kuni aasta kui maksad mõned tuhanded saad nädalaga.vanasti oli arstivanne nüüd ärivanne.