Uudised

ANNA TEADA: kui kiiresti pääsed sina perearsti vastuvõtule? (62)

LISA KOMMENTAAR

Raulito9. mai 2018, 11:31
Lääne Harju Vald, Vasalemma. Kõik saavad vastuvõtule samal p'eval, aga elvas järjekorras. Ooteaeg tavaliselt kuni tund, vahel ka rohkem.
lilleke28. märts 2018, 17:43
Kui hääl ära juba kolmas päev,kas siis kirjutatakse antibiootikumi ?
V.17. märts 2018, 17:52
Õe juurde pääseb kohe ja vastavalt vajadusele kutsub ta arsti, või paneb aja kinni. Samuti toimib lapsele arsti koju kutsumine täiesti normaalselt. Sellega küll probleeme pole.
Anita16. märts 2018, 11:34
Kui lapsel on juba 2 päeva palavik olnud ja ise sellest lahti ei saa,siis helistan kolmandal päeval arstile.ALATI kutsub pereõde kohe kohale,kohapeal tehakse kohe vereproov ka ära,ja kui arsti kabinetti jõuame on vereproovi tulemus käes ja saame ravima hakata.Väga olen rahul oma arstiga,eriti meeldib et ta ei suru kohe antibiootikume peale.Loodan,et ta veel niipea pensionile ei lähe.😃
Oi aegu ammuseid!15. märts 2018, 18:55
Koledal,jubedal,hirmsal nõukogude ajal tuli arst koju.Et arsti juurde üldse ei pääse,niisugust asja pole kuulnudki. Nüüd peab isegi haiged beebid kodust välja vedama.Perearstide pearaha süsteem on vale.Ükski inimene ei tee tööd,kui raha niigi kätte saab. Ja see on tõesti huvitav,et enam rohtu ei saa. Mitte üks inimene ei saa teega terveks.Mina põksun juba neljandat nädalat.Kui neli nädalat tagasi arstile helistasin,hakkas õde naerma ja ütles,et praegu on haigeid kõik kohad täis.Mina sain arstile 11-ndal päeval.Ajakirjanduses loetakse surnuid kokku,et ikka ümmargune arv täis tuleks.Olgu,mis on,aga inimestest ei hooli enam keegi.Ela või sure,oma asi.Nõukogude ajaga pole midagi võrrelda.Võrreldamatut ei saa võrrelda.
Aave15. märts 2018, 18:02
Helistasin 07.veebruaril ja pereõde ütles, et ära sa enne siia nägu näita, kui gripihooaeg möödas - märtsi lõpus või aprillis. Loe ise uudiseid, millal läbi saab - siis tule. Vahepeal olen nii haige olnud, et poleks jaksanudki bussiga minna (külmad ilmad ja libe). Üksi elades võid maha ka surra - ega keegi puudust ei tunne, sest tööl ei käi. Ja parem ka - 1 sant jälle vähem.
15. märts 2018, 17:13
tavapäraselt pääseb perearsti vastuvõtule teise nädala lõpus
Tartus 15. märts 2018, 14:47
mingi 5 päeva jooksul olen ikka saanud,teine asi kas sellest kasu on sest eriarsti juurde tuleb oodata mitu kuud.
mina15. märts 2018, 13:57
ei saa arstile kui kabinetis ei võeta telefonigi vastu, helistada saab vaid kindlal kellaajal aga kui olen palavikus ei saa kohe kohale ka minna
probleem15. märts 2018, 13:16
Siiani on lahendamata süsteem, kuidas saab haiguslehe inimene, kes tõesti raskelt haigestub nädalavahetusel ja peab nt pühapäeval tööl olema. Senised (ilmselt haigekassa käsul) antavad soovitused, et "kutsuge kiirabi" või mine EMOSsse, et fikseerida grippi (!) haigestumine, on suisa kuritegelikud - nii haige enda, kiirabipersonali kui EMO suhtes. See tuleb lahendada kuidagi muul moel. Perearstid ja haigekassa, aeg on pead tööle panna! Neid vahetustega ja nädalavahetuseti töötavaid inimesi on päris palju ja ka haigestumus nende seas on prageu suur. Kas te tõesti soovitate ronida linna teise otsa EMOsse, oodata seal 9 tundi, saada sõimata ja seejärel taksoga koju sõita. Kui palju inimesi seejuures täeindavalt grippi nakatus???
kahjuks15. märts 2018, 13:49
on meil ka perearstiga nii, et arst ei võta päeva jooksul telefoni vastu, ei saa ju haigena mingil kellaajal helistada, äkki jään sel ajal magama ja päev ongi raisus
15. märts 2018, 09:47
Haiguste perioodil on raske saada tõesti vastuvõtule. Aga oleneb kui tõsise hädaga pöörduda. Meil mitte enam nii tõsise hädaga kõrvapõletiku järelkontroll. Teisipäeval helistasin ja aja sain alles uue nädala esmaspäevaks.
aga15. märts 2018, 13:50
sa saad vähemalt helistada, arst või õde võtab telefoni vastu
Huvitav15. märts 2018, 09:33
miks ühtegi perearsti nime ei avaldata. See oleks ju teistele abiks,et saaks vältida mõnd kindlat arsti.
xx16. märts 2018, 06:42
Modekad ei lase nimedega komme läbi.
heh15. märts 2018, 09:19
Meil on perearsti vastuvõtt 2x nädalas, järjekord tavaliselt nädal kuni kümme päeva. Maakoht, hea et niigi palju.
Liina15. märts 2018, 09:07
Eile peale lõunat helistasin täna hommikuks sain aja :)
penskar perifeeriast15. märts 2018, 08:38
Perearstile pääsen kergesti, aga sealt pole abi saanud ja edasi sealt ei taheta uurida ega saata. Kuna elan perifeerias, siis käia pealinnas tasulise arsti juures pole penskaril lihtsalt võimalik. Kannatannvalu, õnneks väikest, aga see segab elu ja olen täitsa nõutu mida teha. Püüan suve poole ette võtte ikka pealinna arsti juurde minemise ette võtta, aga selleks pean ise diagnoosi panema ja siis arsti valima. Valu on vigastuse tagajärg, loodan , et annab veel parandada kui õiget ravi saan.
kaia15. märts 2018, 08:37
tavaliselt saab alles 5 päeva pärast,siis olen juba ise ravinud.Eriarstide suhtumine on väga halb,on olnud ainult mõni minut ja mine ära,Neil on alati nii vähe aega.Väga kurvaks teeb.
Patsient15. märts 2018, 10:58
Kui haigus on selline, mis ilma arsti abitagi üle läheb, siis mis mõte on arsti tähelepanu lunima minna?
Aksel15. märts 2018, 08:11
Maakohtades perearste pole.Juba väga ammu.Koos eesti vabariigi tulekuga mindi kibe kähku üle rootsi riigi süsteemile.Sest ega me ju kehvemad pole.Enne oli igas maanurgas oma arst.Asi toimis.Selle aja jooksul on mul olnud kümne "perearsti" ringis.Tulevad ja lähevad ja 2 surma on olnud ja pensionile minek.Täitsa öövastav.Me ei saagi tuttavaks.Iga uus tulija hakkab sinuga uuesti"tutvuma.Digihaiguslugu on ju väga lünklik,sest vanemad arstid neid ei kasutanud.Praegu ei ole gripis,vaid hoopis muu tõsine probleem.Jaanuari algul sain arsti vastuvõtule.Probleem suur ja suunati eraarstile.Eraarst kahe kuu pärast.Kelle vastuvõtt oli jahe ja väga lühie.Minu 20 minutist kulus 7 minutit,sest tal olevat järjekord ukse taga.Kui püüdsin seletada,et mul on pidevad valud ja et mis mind siis tegelikult vaevab,ütles ta väga konkreetselt ,et TEMA räägib nüüd.Tegi saatekirjad uuringutele,need pooleteist kuu pärast ja siis tema helistab mulle.Aga mul on konkreedsed valud.Helistasin siis perearstile.Õde oli pahase häälega ja ütles et lähiajal NEIL küll numbrit pole.Saatis järgmisel päeval mingisugusele valvearstile.Too ütles,et ma peaks aru saama,et uuringud ju tegemata.Ma saangi aru,aga ei möödu ju päevi ega nädalaid,vaid kuid.Mul on valud.ega ma ei sõida lõbu oürast 50km gripi kõrghooajal arsti juurde ennast lõbustama ja lihtsalt aega veetma.Minu meelest on hullumaja see arsti juurde saamine ja abi otsimine,KUI SUL ON TÕSINE häda.Niisama patseerida ,jah ,seda võib,ui mitte midagi muud teha pole.Töötan kodus ja seepärast haiguslehte ei vaja.Milleks kiirustada,kui aegamisi ka saab.
Ma ei süüdista niivõrd arste,kui seda,et arstide PEARAHA nimekirjad on nii opakalt suured,et nad puht füüsiliselt ei jõua.Ja õed,kes pidid olema nüüd arstide suured abilised ja koormuse vähendajad -no need on vähemalt Pärnu Perearsti keskuses nii ülbed ja närvilised,et hea kui kätega kallaleei tule.
Tegelik arstiabi tõsise häda korral on olematu.Peab olema ikka tugeva tervisega ,et selline solgutamine ja pika ajatamine vastu pidada.Ärme räägime ainult Tallinnast.Veel elab üle eesti mujal ka inimesi.Neil on arstile pääs ikka etendus.Aga kui televiisorit vaadata,siis on seal jutt kui lillepõld.Miks te ei pöördu,miks te ei kontrolli enda tervist.,külastage arsti aastas korra ikka regulaarselt tervise kontrolliks jne.plää,plää plää.Ehk jutt on ilus ,aga jalavarjud kehvad.
??15. märts 2018, 10:00
Huvitav, mis maakohas küll selline asi? Elan ka peaaegu maailma lõpus, aga perearsti juurde ei pea ette registreerima ega mingit numbrit võtma. Kui lähed ooteruumi, saad ka arsti juurde. Tagasi pole pidanud keegi minema. Tõsi, mõnikord on kohe mitu inimest ees, aga kui väga haige oled, võetakse kohe ette. Ja keegi ei ole ka vastu, sest inimesed tunnevad üksteist. Arvan, et eelkirjutaja peab maakohaks mingit linna ehk.
Kohutav aeg.15. märts 2018, 19:04
Niisugust asja ei osanud küll keegi ette kujutada. Kuidas on ikkagi võimalik,et inimesed ei saa valudega arstilt abi ?! Kuhu ta peab siis minema?See perearsti süsteem on otsast lõpuni vale.
Liia15. märts 2018, 07:45
Oleneb olukorrast. Kui asi tõsine siis saab kohe samal päeval. Vajadusel tuleb ka koju. Kui kannatab oodata siis mõne päeva kuni nädala jooksul saab vastuvõtule. Kuna meil on ka väga tubli pereõde siis väiksemate muredega pöördun tema poole ja saan sealt abi. Alati ei olegi mõistlik koormata perearsti pisemate asjadega mida edukalt pereõega lahendatud saab. Sel juhul saab arst tegeleda rohkem just nendega kel tõsised mured. Nii ka järjekorrad väiksema.
Õelus15. märts 2018, 07:41
Suure gripi ajal helistasin perearstile ja teatasin, et olen nüûd haige. Meie pereõde lubab selle peale arstile teada anda, küsib sümptomeid ja lubab avada haiguslehe. Tagasi palub helistada , kui asi halvaks läheb või tekib miski muu juurde. Kutsub samuti teatud aja pärast vastuvõtule ja kogu lugu. No muidugi on tegu vãikese kohaga ja väga korraliku arsti ning pereõega. Suur tänu Teile abi eest ja selle eest, et Teile oleme meie inimesed, mitte mingid ühikud. Inimliku suhtumise eest ja korraliku töö eest.
Tallinn15. märts 2018, 07:39
ligi 2 nädalat ja nii on juba paar aastat-nimistud aetakse suureks ega jaksata teenindada. Viimasel aastal tekkis võimalus retsepti pikendada e-kirjaga, enne ei saanud lihtsalt päevade viisi "liinile".
Vänto15. märts 2018, 07:28
Kui murega hommikul helistada siis hiljemalt lõunaks on vastuvõtt ja abi olemas. Naisel ja lapsel on teine perearst. Temale saab ka nädalavahetusel helistada ja nõu küsida. Siiani pole midagi selle taha jäänud, et ei saa kätte või peaks kaua ootama nõu või abi.
siis15. märts 2018, 13:53
küll veab kui juba telefongi vastu võetakse, meie arstile võid helistama jäädagi
Tasub vahetada kui asi ei parane15. märts 2018, 07:19
Minu lapselaps käis pea 2-kuud gripiga arsti juures küll jälle palavik ,kõrvaväline põletik, siis äkki pisarate kanal kinni (võib olla )antibiootikumid ja veel hulk maiusi mis pidi sisse sööma ei midagi,nägu läks juba paiste.Teine perearst ja paari päevapärast kõik ok.Antibiootkumide üle manustamine ,pisarakanalid ei mingit pisarakanalite sulgu vaid tüsistused antibiootikumidest, aasta 6 kuusele lapsele anti nagu täiskasvanud inimesele.uus perearst on tubli ,suured tänud.
xxx15. märts 2018, 06:58
Käisin üle kahe kuu perearsti aega küsimas sügisel suure köhaga, ühesõnaga olin gripis. Pereõde käskis vaid erinevaid käsimüügi rohtusid võtta. Üks tuttav sokutas mulle lõpuks perearsti aja ja siis kirjutati ka ainult antibiootikum mingisugune ja öeldi, et pole häda midagi. Läksin siis haigla vastuvõttu omal käel. Seal tehti vereproov ja ka kõikvõimalikud muud uuringud ja imestati, et see tohtri kirjutatud antibiootikum mulle verejooksu pole põhjustanud. Sain muidugi ka opile kohe ja selgus, et paharetiks osutus melonoomne kasvaja koos juba seda ümbritseva mädakoldega. Perearstil jääb veel õigust ülegi ja nagu rahvalt kuulnud olen, siis pidavat väga tige olema.
Kups15. märts 2018, 06:47
Tavaliselt saan samal päeval kella 11ks aja, üks kord sain hilisema aja 11:45.
Talinast15. märts 2018, 06:38
Sain perearstile sama päev, sest mul oli tugev allergiline reaktsioon. Mõni aasta tagasi valutas kõht, siis kutsuti ka kohe ennast näitama, sain minna alles järgmisel päeval. Saadeti haiglasse- sapipõis. Arst ütles veel, et haiglas öeldakse, kas saad veel minna koju susside ja hambaharja järele või jäetakse kohe sisse. Ma olen oma perearstiga ja pereõdedega väga rahul. Kui Tervisetrendist lugeda, siis tuleks meie arst seina äärde panna ja tina anda. Ma ei ole kunagi ilma abita jäänud või pidanud vastuvõtule pääsemist pikalt ootama.
Jah,aga...........15. märts 2018, 05:10
Eile 14.03.18 saadud aeg perearstile alles 09.04.18 - mis toimub ja seda Tartus.
Oeh15. märts 2018, 01:27
Enam pole lootust ka. Helistasin lapsele aja jaoks ja sain 28ndaks aja. Kui ise haige olen, saan aja kahe nädala pärast, arstil olles juba olen ära unustanud MIKS aja panin...
Onkel15. märts 2018, 00:50
Ma ei saa oma perearstigi!! Pole!
Alla nädala15. märts 2018, 00:07
Perearst võikski olla isik, kelle juurde saad alla nädalaga. Ma saan perearstile 3-4 päeva jooksul. Tõsisema asja korral võtab varem vastu või, kui tal väga kiire olnud, saadab mu emosse.
kalev ott14. märts 2018, 21:35
siis kui vaja,otsige endale õige arst mitte valge kitli imetleja...
dfds14. märts 2018, 21:33
Mul pole probleeme olnud. Vajadusel samal päeval kutsub ukse taha.
patsient14. märts 2018, 21:28
Mõne päeva kuni nädala jooksul olen arstile saanud, kas abi saab on iseasi.
Tervisetõend14. märts 2018, 20:58
Ekre pooldaja14. märts 2018, 20:34
Mina ootasin aasta. Gripp oli 2017.aasta märtsis, nüüd homme saan perearstile sellega. Loodan,et ei ole veel hilja.. Selle aastaga pole muutust toimunud, stabiilselt iga päev 38 palavik. Vaatab,ehk homme saab abi..
Minu perearst on vist ingel14. märts 2018, 20:29
Minu perearst on vist ingli kehastus maa peal,ei mingit muret tema vastuvõtule saamiseks.Soovin talle head tervist ja alatiseks naeru nägu:
mina14. märts 2018, 20:18
olen rahul, ma pole küll tõbine, kuid kui vaja, siis kas samal päeval või homme. nii mina kui ka lapsed
arstile14. märts 2018, 20:07
Lastega kohe, kui asi tundub hull ( kõrge palavik, suur köha või kõrvavalu). Alati ka vereanalüüs. Ja ei kirjuta antibitootikume iga väikse asja puhul! Täiskasvanuna järgmine päev kui asi tõsisem.
inimene14. märts 2018, 19:34
Miks pannakse miinused kommentaaridele,kus inimesel on perearsti juurde pääsemiseks kõik ok, et kas siis peaks raske olema ja perearstile saamisega probleeme, et hea asi pävib miinust. Rõõmustama peab, et kellelgi hästi on.
Loom15. märts 2018, 07:40
Sest need kommentaarid on kirjutanud arstid, kes on neli tundi kabinetis ja ilmselt igav
inimene14. märts 2018, 19:32
Kiiresti kui kohe helistan, saab juba haiguslehte kirjutada helistamise päevast ja siis kas järgmisel kui jaksan või paari päeva pärast arsti juurde. Süsteem on siin hästi paigas. Kui aga inimene läheb siiski ise kui tunneb end pahasti leitakse ikka võimalus arsti juurde.
vandersell15. märts 2018, 07:24
need on miski erakonna jüngrid :D kes miiinuseid loobivbad positiivse sisu peale
Ei saagi14. märts 2018, 19:27
Ei saagi, sest 3+ aastat pole minul ravikindlustust.
EV ei täida põhiseaduslikke kohustusi.
mina14. märts 2018, 19:12
minul väga hea perearst helistab ise kui on vaja mingeid proove teha
tellervo14. märts 2018, 19:03
alla kolme nädala ei saa vahel veel kauem
Mii14. märts 2018, 18:57
Minu perearstile on esimene number 4.aprill. Kui lähen ilma numbrita siis on ta mossis, trossis ja väga kuri...
Kustutatud kommentaar14. märts 2018, 18:55
Kas tegelikku olukorda kajastavat tagasisidet ajalehel vaja polegi?
ikkagi rohkem kui14. märts 2018, 18:52
14. märts 2018, 18:33
Pole probleemi olnud,sõltub vajadusest.Kiidan väga oma perearsti ja pereõde.Jõudu!
14. märts 2018, 18:48
võtke endale põlva perearst ja saate kohe jutule
14. märts 2018, 17:52
Kui on väga vaja siis saan kohe, kui väga vaja ei ole siis võin ju rahulikult nädalakese või ka paar oodata, ongi hea julgust koguda. Enamasti tellin nagunii ainult uusi retsepte, telefoni teel.
kohe14. märts 2018, 17:36
kui tema ukse taha lähen kordagi pole ära saadetudja vastuõtt on alatil lahke ja meeldiv tunneb väga huvi murede pärast
appikene14. märts 2018, 18:53
Suur üllatus! Siis on mõnel inimesel ikka perearstiga ka vedanud! Tartus perearst Kai Aarikut pole palju, palju aastaid näinud. Asendaja sm.Petrova- küsige, mitmel päeval ja mitu tundi ta vastu võtab? Ainult õde Kadri on tubli, teine õde veel nooruke. Petrova küll ei tunne huvi teise mure pärast. Jumal hoidku sellise arsti eest! Ja kuidas küll Aarikul lastakse nimistut pidada? Küsimus tõesti?
kohe14. märts 2018, 17:34
kui tema ukse taha lähen ,kordagi pole ära saaderud
14. märts 2018, 19:31
Mina ei saa aru, miks nendele kommenteerijatele, kes oma perearstiga rahul, kõik miinuseid laovad? Kas selles on midagi halba kui on hea perearst või tohib siin kommentaariumis ainult kiruda, mitte aga midagi positiivset öelda. Olen samuti oma perearstiga väga rahul. Tema võtab sind vastu ka samal või järgmisel päeval, kui on midagi tõsisemat, muidu saab 5-6 päevaga. Pange nüüd jälle miinuseid.
Mjah15. märts 2018, 07:24
Kas tõesti 5-6 päeva valudega oodata on normaalne? Kui ma haigestun ja tahan perearsti juurde saada, sest mängus on tervisetõend, siis saan ju koduste vahenditega ravides enne terveks kui arstile pääsen, aga töökohas loetakse need päevad tööluusiks ja meie perearst tagantjärele kuupäeva lehele ei kirjuta.