Lapsed

Eesti mängutoad ei vasta ohutusnõuetele: kes vastutab laste tervise eest? (20)

LISA KOMMENTAAR

7. juuni 2018, 13:19
Täiesti nõus ja eriti õudsad on need kohad kus saab pidada 3 lapse sünnipäeva korraga nagu Metsapere mängumaa või batuudikeskus. Korraga on mängimas 40-50 last ja sünnipäevalapse vanem ei suudagi külalisi jälgida, keskuse töötajaid pole ammugi. Oma laps ka sai just trauma Metsaperes. Sellised asjad tuleks lubada nii et 1 pidu korraga....toodetel võivad serdid ju olla, aga see ei anna serti kogu mängutoale, sest keegi ei suuda ohjata ja ilmselt ei tohigi võõra lapse külalisi keelata, et batuudil on üle 10 lapse korraga või ronimisatraktsioonil on 3a ja 12a . Mängutoa piletimüüa istub vaid oma putkas ja joob kohvi või näpib telefoni...aga seda mis toimub atraktsioonidel ei huvita!!!
vanaema6. juuni 2018, 16:23
Tahtsin kirjutada veel nende "keemikutest", kes käivad lastepidudel igasuguseid keemia trikke näitamas. Minu meelest nad väga ohtlikud nii lastele, kui lastetoale. Kui sattub see keemia aine kuskile lapse peale või vaibale ja läheb põlema? Mis siis saab? Tavaliselt kutsub ju neid peo tellija.
Jah6. juuni 2018, 17:25
Kuule vanaema mõtle peaga. Need katsed mida seal tehakse on ohutud. Need pole sellised ained millega saaks mingi plahvatus tekkida. Jää/auru trikk paneb vaiba põlema? Piinlik pole nii rumal olla?
12346. juuni 2018, 15:59
Mina ei saa üldse aru, miks peavad lapsed ainult hüppama tänapäeval. Igasugused batuudid ja muu jura on ohtlik, koos kõikide võrkude, köite ja muude ronimisseadmetega, kuhu taha võib kergelt kukkudes kinni takerduda. Samas kui lapsed oma kodus selliste asjadega tegelevad, siis ei kraaksu ju ükski vanem, ega ei pea ühtegi sinikat ega kriimu oluliseks. Mõned mängutoad võiks sellegipoolest mingeid teistsuguseid tegevusi välja mõelda. Ja lõppude-lõpuks lapse eest vastutab ikkagi lapsevanem, kes peab kõigepealt veenduma selles, kuhu ta oma lapse saadab.
kõike reguleerida pole võimalik6. juuni 2018, 16:34
Kooliealine laps peaks juba aru saama, mis ohtlik, mis ohutu. Koolis (kehalise või klassijuhataja tunnis) võiks ka mingeid ohutuse põhiprintsiipe üle korrata. Lastele võib see tüütu olla aga midagi jääb kindlasti külge ka.
Igasugu atraktsioonid võid kinni panna, vati sise mähkida aga ikka jäävad puude otsa ronimine, ehitustel turnimine, rattaga kihutamine ja muud taolised laste (poiste) mängud.
mõtted6. juuni 2018, 15:50
Batuudid ei olegi laste mänguasjad, imelik et lastakse lapsi sinna kargama. Pildil on väljas mingi kiige rauast kobakas aga mitte tuba.
pean ütlema6. juuni 2018, 15:29
vastutavad oinad6. juuni 2018, 15:15
Hea uudis6. juuni 2018, 14:56
Hea uudis,et keegi on lõpuks ka mängutoad luubi alla võtnud.Mõnedes mängukates on selline tunne,et neid ei koristata kunagi ja mõnedes on kõik nii ligadi logadi.Valin hoolega kuhu lapsi sünnipäevale või muudele üritustele luban.
lastele eeskujuks6. juuni 2018, 15:32
Ei pea minema, saab õues kah mängida ja soovituslikult koos vanematega
vanaema6. juuni 2018, 14:06
Mina käisin ka mängutoas nimega Starkid. Pidu oli ettenähtud 8 aastastele, kes lõpetasid kooli. Tuli terve klass. Õnneks see mängutuba on väga suur ja atraktsioone seal on väga palju. Aga oli vanemaid, kes tõid kaasa oma väiksemad lapsed nt. 2, 3, 4, aastased, kes ronisid igale poole, aga nende järgi keegi vanematest ei jälginud. Vot see rikkus pidu. Ma olin kogu aeg närvis, et keegi haiget ei saaks, sest mammad istusid ja ajasid oma juttu, nagu tulid kohvikusse. Kallid vanemad, palun jälgige oma väikseid lapsi, kui on vanemate laste pidu. Aga mängutuba on väga suur, palju atraktsioone ja mis väga tähtis - seal on väga suur tasuta autoparkla. Head suvepuhkust lastele.
M.6. juuni 2018, 12:06
Minu laps sai Happy Fly Batuudikeskuses peapõrutuse batuudilt kukkudes. Seal on küll pehmendused all olemas, kuid sellel hetkel (õhtune aeg) olid need parajasti paigast ära nihkunud. Süüdi jäin mina, sest tormasin sealt ise otse EMOsse lapsega, kes hetkeks teadvuse kaotas, mitte ei lasknud sealsetel töötajatel kiirabi kutsuda ja olukorda fikseerida. Kui tarbijakaitse minu kaebuse peale tuba kontrollima läks paar päeva hiljem, oli tuba parajasti koristatud ja lapsi möllamas polnud ja kõik batuudid ja pehmendusmatid olid paigas :) Kõik vastas nõuetele :)
6. juuni 2018, 15:31
Batuudid ei saagi 100% kindlad olema juba oma loomupärast.
Lapsevanem6. juuni 2018, 11:25
Väga hea, et neid lõpuks kontrollima hakati, asi on koshmaarne ja peab olema iga-aastane kontroll mitu korda ja puuduste esinemisel tuleb see kohe tarbijakaitse ja tehnilisel kontrollil sulgeda ja kehtestada trahv.
Öäkk6. juuni 2018, 11:25
Enamus mängutubasid on igavesed urkad katkiste mänguasjadega. Selline tunne nagu oleks Humanast ja kodust kogu rämps kokku tassitud. Kõledad kontorivalgustid ja koledad värvitud seinad. Üks jubetis on Viimsi Spa mängutuba. Õuduste loss vaeste loomadega.
Katrin6. juuni 2018, 11:17
Lapse tervise eest vastutavad tema vanemad, kes peavad jälgima, kas atraktsioon on ohutu ja lapse eale vastav. Ja ei saa jätta neid sinna järelvalveta.
Proua Katrin6. juuni 2018, 11:50
Kuidas last valvata mānguvāljkul, kas hoiad tal kogu mānguaja kāest kinni. Laps tahab vabalt joosta ilma vanaemata ka ja saa ei jōua talle lihtsalt jārgi. Juba mānguplatside ehitamisel tuleb mōelda nende ohtusele.
teema6. juuni 2018, 15:30
Jutt ju mängutubadest
12346. juuni 2018, 16:02
Aga keegi ei sunni ju last sellistele ohtlikele aladele viima. Kõiki asju ei saa kummist ning vatist ehitada, et laps end ära ei lööks, ega kukkudes ära ei kriimustaks. Vanema vastutus ongi see, et nad hindaksid, kas nende lapse jaoks on see või teine mänguväljak turvaline. Igaüks teab ju ometi ise kui kärsitu või rahumeelne ta laps on. Kui mänguväljakul ei suuda last vaadata ega teda korrale kutsuda, kui ta liiga hulljulgeks muutub, siis on küll raske olukord. Pole need mänguväljakud ju teab mis olümpiastaadioni suurused, et laps silmist ära kaob. Aga paljud eeldavadki, et igaltpoolt peavad teised tema last mullide ja vatiga ümbritsema. Võibolla lapsele meeldib ujuda ja sulistada ka, aga merre te ju ei pane oma last, kuigi siis oleks ka riik ja kõik teised süüdi, et kõik on nii ohtlik.
Arvate6. juuni 2018, 18:54
et Katrini taoline vanaema selle mōtleb, vanemad ju vastutavad