Eesti uudised

Lapsed ei oska enam nukkude ja klotsidega mängida (15)

LISA KOMMENTAAR

jeh 11. juuli 2018, 08:21
need lapsed, need lapsed... Kas tunnistab keegi, et ta ei sobi emaks? Küllap tunnistab, kui ta on maha maganud kõige ilusama lapsele täielikult end pühendatud aja , kuni laps on vast viiene. Oleme ju nii toimekad ja kui ei ole, leiame toimetusi, mis pole seda väärt, et olla lapsest eemal.Laps kasvab ju lasteaias ja õpib seal selgeks kõik, kõik reeglid, mis on eluks vajalikud - ära löö, pane asjad tagasi, aita teist last, tõmba vett peale, pese käsi.... Aga see ema pidev lähedus, hellus, hool jääb praktiliselt ära. Emal on sõbrannad, üritused, töö, seltskond, komandeeringud... . Ja lapsest kasvabki ise hakkama saav sõdur.
nojah9. juuli 2018, 18:55
lugesin just, et pidid pornot vaatama
Ja9. juuli 2018, 15:03
Millist eeskuju valida kui pole emaks loodud. Siis aitab papp lapsi kasvatada.
kena...9. juuli 2018, 13:11
...illustratiivne pilt kah juures, kus kenasti kõik rassid sõbralikult esitletud :(
no9. juuli 2018, 12:17
Mina õpetsin vannis olevale lapsele, et arvab täheära, saab klotsi. 2.8 aastaselt luges sünad kokku. Ja siis natuke hiljem male, et arendaks mõtlemist.
Ano Maali9. juuli 2018, 11:23
Lapsepõlve mõiste kuiselline tekkis alles 19. saj. Enne seda kasvatati lapsi töötegijateks. Isegi nende riietus ei erinenud täiskasvanute omast. Briti saartel kasutati lapsi korstnalõõride puhastajatena. Täismees sinna ei mahtunud. Eestiski pidid tüdrukud karjas olles muudkui kuduma, vöid valmistama, et oma veimevakka täita.
???9. juuli 2018, 12:00
Ja vanasti lapsed üldse ei mänginudki või? Muidugi, vatis hoitud lapsepõlve ei olnud ja ka mingeid ekstra mänguaegu polnud. Kuid omavahel mängiti ikkagi. Nukud tehti ise, seoti kokku kaltsudest-kaltsunukud. Ning karjapoiisid vestsid endale puust kariloom ning muud.
to ano9. juuli 2018, 20:24
Oled sa ise kunagi karjas käinud või kunagi võid teinud? Või valmistamiseks läheb talus vaja ikka võimasinat. Olid varem sellised puust kastid või tünnikesed, vändaga. Ämbrijagu hapukoort sees ja Muudkui aga vänta. Olen lapsest peast ise ringi ajanud. Oma paar tundi võtab ära. Kuidas küll karjas seda kaasa vedada, sest kari ju liigub pidevalt ning karjane peab pidevalt sellega kaasa käima, jälgima ning karjast välja tikkujaid teiste hulka tagasi ajama. Hõivavad aga kudumine või muu näputöö karjase tähelepanu ning loomad ongi varsti kas viljas või orastel. Või heinasaadu nosimas. Ning kahju on siis märksa enam kui soki- või kindapaari jagu.
Su lause on veidi kummaline. Kuidas oii koorevõi veimevakaga seotud, et neist ühes lauses jutustad? Ja karjalasteks olid ikka alla 10 aasta ju.mbud. Veimevakale hakati mõtlema siiski nagu veidi vanemas eas, kui leerid juba mõne aasta kaugusel. Ja näputöö juba korralikult selge. mitte mõned katsetused. Pealegi ei suuda hästi ette kujutada peremeest-perenaist, kes palkavad kalli raha eest omale plikatirtsu karjaseks ning lasevad tollel töö ajal rahumeeli omaenda asjadega tegeleda ning karja hooletusse jätta.
mhmhmhm9. juuli 2018, 11:02
....9. juuli 2018, 10:52
kui vana see inimkond nüüd ongi? Mõni tühine miljon? Ja kui kaua on lastel mängimiseks olnud puped-legod? Millal said lastest standardid, kes ilmtingimata peavad mängima justnimelt nukkude ja klotsidega? Igal ajastul on oma mängud. Kui lapsevanemad ei oleks ISE nii palju oma ekraanide taga, oleks ka lastel huvid teistsugused. Lapsed on oma mängudes proovinud ikka olla nagu "suured inimesed".
ab9. juuli 2018, 10:50
Tulemas nuti nukud ja nutiklotsid.!
märkasin9. juuli 2018, 10:41
ega lapsed eriti väljas ka ei käi.Vaatad,koolivaheag,ilus ilm ja lapsi pole kuskil.Sama teismelistega,Istuvad kodus ja suhtlevad netis.
Suhtlevad9. juuli 2018, 10:00
Netis nii , et vähe pole! 5-6 aastastel on inglise keel suus. Aeg on edasi läinud, kulla lasteaednikud, kes te olete ametis 50 + aastat
Feminist9. juuli 2018, 09:14
Tüdrukutele ei tohigi nukke anda. Sest siis õpivad nad ema mängima ja nuku näol last kasvatama. ,Ssest see kasvatab ning süvendab temas soorolli. Soovi olla naine ning ema. Aga inimene peab olema vaba, puhas tahvel, et ise endal hiljem sobiv ning mugavam sugu valida.
No muidugi ei oska9. juuli 2018, 08:55
neil pole ju nokusid ja tussusid küljes.