Lapsed

Hea hügieen aitab koolilastel vältida viirushaigusi (5)

LISA KOMMENTAAR

A2. september 2019, 19:42
No ei ole päris nii13. august 2019, 08:48
Minu tuttav lastearst ütles väga selgelt, et see jutt, et haiguseid on vaja läbipõdeda on täiesti jabur. Osad haigused nimelt annavad selliseid tüsistusi ja eluajaks vastikuid kroonilisi tõbesid. Ka näiteks põskkoopa ja kõrvapõletikud rääkimata muust. Südamelihast kahjustavad mitmed viirused ja tulemused on käes alles hilisemas elus. Inimestel on millegipärast tekkinud pähe selline idee, et mida rohkem nad on haiged seda tervemad nad on. No ega ei ole kohe mitte nii. Värske õhk, lihtne toit ja piisav uni ning vaba aeg ja rahulik keskkond on olulised tegurid. Kindlasti mitte lasteaed.
No26. august 2018, 02:16
Ei ole päris nii. Hügieeniga nakkuste vastu ei võitle. Pigem suurendad haigestumise ohtu. Esmane on organismi enda vastupanu võime, piisavalt elujõuline iseenda mikrofloora. Siis on sissetungijatel vähem võimalusi. Elementaarset puhtust on vaja pidada, aga mitte liiale minna. Lastel on immuunsüstemi ülesehitamine eriti tähtis. Toitumine ja keskkond on võtmesõnad. Meditsiinisüsteem kahjuks ei tegele organismi immuunsüsteemiga vaid tagajärgedega.
Moderaator korjas uuesti ära. 24. august 2018, 10:18
Tundub, et keelatud tabusõnade nimekiri ja vihakõnedeks arvamise alused on vist taas pikenenud.
!!!24. august 2018, 10:14
Haiguste leviku tõkestamiseks on esmane siiski nakkusallikate isoleerimine. Oma Sakamaa tuttavatelt kuulsin, et kui kohalikku linnakooli pandi õppima ka naabrusse rajatud pagulaslaagri arvukad lapsed, hakkasid kooliskiiresti levima nii täid, sügelised kui ka muud nakkushaigused. nii et nad otsustasid lõpuks lapse sellest koolist ära võtta ja kallisse erakooli panna. Lapse tervise huvides.