Uudised

Perearstide 9 mõtet poliitikutele: kuidas muuta tervishoid inimkeskseks (16)

LISA KOMMENTAAR

v17. detsember 2018, 11:13
Mida pole õppida tahtnud ,see ka kariatab, Vale diagnoose saades seadsin eesmärgiks leida need targad ,kes aitavad terveneda.Kellel tahe terveneda ,leiab tervendaja .Ära kuulata iga tarkus ,mis viib sihile. https://www.youtube.com/watch?v=tJiQdMcc3tU
Tasulisse 7. detsember 2018, 13:08
saab paari päevaga.100 EU läks koos rohtudega nahaarstil kuid olukord sama mis enne arsti.
Ootaja2. detsember 2018, 19:04
oktoobri keskpaigast üritan iga kolmapäev 7.15 helistades saada eriarsti nubrit (saatekirjaga) + jaht digiregistratuuris... täiesti mõtetu vaev! Ei jäägi muud lõpuks üle kui EMO, sest tahan elada!
!!!2. detsember 2018, 10:41
Eks ta ole jah. Mõni putkab väljamale. Teine hakkab ärinaiseks, arvamusliidriks või pagariks.
Saan täiesti aru EMO-sse trügijatest2. detsember 2018, 10:38
Mõistlik aeg? Omaenda kogemusest. Ootasin nüüd ise mõned kuud ja sain siis novembris lõpuks ka eriarsti juurde vastuvõtule. Kes määras mulle uuringu - kompuutertomagrafi. Sinna oli vaba vasuvõtuaeg aga alles märtsikuus. Ja seejärel lähen eriarsti juurde tagasi. Kes siis uuringute põhjal mulle diagnoosi paneb ning ravi alustab. Vabandust, aga sellise tempoga saad kas juba ise terveks või paned oma kõrvad pea alla.
Reaalsus2. detsember 2018, 10:31
Kuna hooldekodud on erakapitali käes ning on muudetud tulusaks, kasumlikeks äriettevõteteks, siis on inimlikud tingimused sedavõrd kõrge hinnaga, Et need on kättesaadavad vaid väga vähestele. Aga kui maksjaks on vald, siis maksab too muidugi odavaima, mingi 6-se palati voodikoha eest.
mina2. detsember 2018, 06:55
iga perearst võiks teha läbi psühholoogilised kursused, kus antakse arstidele ülikoolis saamata jäänud õpetust käitumisest patsientidega. Haiguse käes vaevlev patsient vajab eelkõige arstilt lahket nägu, lahket rahulikku hääletooni ükskõik kui vaimselt haige arst ise on või kui raske on ta töö. Võtku eeskuju kasvõi marketite klienditeenindajatelt, kelle robotlik töö on ometi raske. Mul on mõned korrad olnud asja EMO-sse ja seal on arstide, õdede, personali käitumine perfektne, toetav, julgustav. Miks perearstid seda ei saa? Või on EMO-laste töö kerge? Või on neil erinevad ülikoolid?
Perearst = mõttetu vahelüli !2. detsember 2018, 06:10
Kogu see bürokraatlik perearsti vahelüli tuleb ära kaotada. See ainult pikendab inimeste ravi saamist ja erialaarstide vastuvõtule saaamist.
kah ravi õppinu1. detsember 2018, 20:44
iga alatu lõpetaja, kes ei suvatse töötada arstina Eestis, peaks maksma riigile tagasi tema õpingutele kulutatud riigi raha (ligikaudu 1 miljon eurot), siis võib tõesti kaduda kuhugi Malmösse vm.
1. detsember 2018, 14:56
Lastega tegelgu lastearstid,mitte perearstid ja perearsti nimetus nimetada jaoskonnaarstiks nagu oli varem. Kolhoosi ajal olid nii maal kui linnaasutustes velskripunktid+väiksed haiglad maakohtades ,need on nüüd maatasa tehtud, lammutatud. Meditsiin ei lähe mitte paremuse poole,vaid halvemuse poole.
Aitab! -ga NÕUS1. detsember 2018, 10:23
kui perearstid võtaksid iga päev vastu vähemalt 6 tundi(õigem kui 8) ja pereõed 8 tundi, siis EMO-d ei vaevleks pisiprobeemidega tegelemisel
agu kadrinast1. detsember 2018, 07:44
meil kadrinas on perearstid tasemel.ei klõbista ainult arvutit vaid saadavad kohe uuringutele tänud neile
katsejänes1. detsember 2018, 07:40
niikaua kui perearst uuris mis viga sõin väljakirjutatud tablette nii palju, et sisikond ütles üles. ja teiseks. kui ühele perearstile pandakse keskmiseks hindeks 3- oleks aeg litsents ära võtta.
Aitab!1. detsember 2018, 07:26
Need 9 punkti saab võtta kokku: võtke eriarstiabilt kogu raha ära ja andke perearstidele, et need saaksid veel rikkamaks! Hakake tööle! Perearsti tööpäev on 4 tundi ( alaealised võivad 6 tundi tööd teha !) ja tegeliku töö teevad ära ikkagi eriarstid - perearstid ei määra isegi uuringuid, et raha kaotsi ei läheks.
anni1. detsember 2018, 05:44
Kõigepealt täitku need perearstid oma kohuseid ja varastagu vähem patsientide haigekassa rahasid. Miks nad ei täida oma loetletud punkte juba praegu. Rahvas pole asjatult nende peale kuri. Nad ei vaevu isegi kohapeal neid elementaarseid proove tegema. Ilguvad ainult kui raske neil on.
tooge polikliinikud tagasi.30. november 2018, 23:10