Uudised

PIKK OOTUS ARSTI JUURDE: mis raviks liiga pikki ravijärjekordi? (13)

LISA KOMMENTAAR

ja mina valutan13. juuli 2019, 14:37
diagnoositud spinaalstenoos (selgrookanali ahenemine, närvid pitsunud). Käinud valuarsti, füsioterapeudi, närviarsti, ortopeedi man, teinud ravi alates massaazist kuni mudapakikesteni alaselja alla, loomulikult miski ei aita, aitaks vaid opp, aga see on risk (ikkagi selgroog), tahaks toimivat valuvaigistst, aga seda saavad vist vaid vähipatsiendis, ja mina muudkui valutagu ja olgu kõndimisvõimetu... Õudne on see spinaastenoos
Kokkuhoid!13. juuli 2019, 12:00
Põhjused on muus. Esiteks on suur osa meie tasku peal välja koolitatud arste läinud lahe taha suurt raha teenima. teiseks, haigekassa ostab liialt vähe teenust sisse. Juhtub, et arst istub vastuvõtuaja lõpul koos õega kabinetis ning igavlevad - tänaseks rohkem numbreid ei ole! Näide meie oma polikliinikust. 10-20 aasta eest võtsid meil vastu 2 kirurgi. Üks hommiku, teine õhtupoolikul. Aga praegu on vaid üksainus kirurg jäänud. Ning seegi ei võta vastu mitte iga päev, vaid ainult neljal päeval nädalas.
maakas19. mai 2019, 10:16
perearste on tänu Jolleri ja Vallikivi meediaesinemistele tabanud mania grandiosa...küll ravivad vererõhku xanaxiga, küll pakuvad teisi, ülihäid abimeetodeid.suhtumine on muutunud "mida sina tead!" tasemele...ühesõnaga-väga tõhus meetod ravijärjekordade lühendamiseks-kes pöörab abi saamata pilgu posijate poole, kes pöörab pilgu taevakõrgustesse...
Ei saa...17. mai 2019, 08:48
Sest nüüd on "vabadus" ehk raha-ühiskond ehk kapitalism! Tuletage meelde (kui julgete!), et sotsialismi ajal sai eriarsti vastuvõtule ilma saatekirjata, kas kohe või hiljemalt mõne päeva jooksul.
mati 17. mai 2019, 08:39
Kas see on ravi kui põhi ravim valuvaigisti mida perearst välja kirjutab. Nii need haigused krooniliseks lähevad mida hiljem väga raske ravida.
Mileina17. mai 2019, 08:18
Perearstist ei ole tihti kasu,jah,ta püüab ise ravida ja anda nõu aga tulemusi ei ole.Olen selle pika tee l'äbi käinud ja perearsti,,teadlikust,,ravist sain vaid haiguse süvenemise.On perearste,kes saadavad kohe ise edasi,kuin'evad,et asi vajab professionaali kätt.Perearsti9d hoiavad raha kokku ja saatekirja andmine eriarstile tundub lausa kättesaamatu.Kuidas küll nii saab,perearst ei ole kardioloog,ei ole kõrva-nina-kurgu arst ja reumatoloogilistest probleemidest pole mõtet üldse rääkida ja paljudest teistest haigustest,kus perearst läbib vaid paari nädalase koolituse ,jama värk on sellega.
EH17. mai 2019, 08:09
lõuna eesti hooldekodu perearst,kes ravis telefoni teel,lõppes kliendi surmaga
mari17. mai 2019, 07:58
perearsti vastuvõtule ei saa piisava kiirusega ,vastuvõtt 4 tundi päevas ja seoses sellega ravi määramine viibib.
perepea17. mai 2019, 07:47
môttetu raha raiskamine see perearstindus.nohu oskan ise ka ravida kuna muud abi sealt ei saa.
ja kelle peale osutad17. mai 2019, 07:39
et juba midagigi on ravijärjekordade vähendamiseks tehtud? Riigieelarve pingestub veelgi. Brüsselist tulevad rahalaevad on seiskumas. Keskerakonna prioriteetne lubadus erakorraliseks pensionitõusukski on sumbunud rahanappusse.
pikki järjekordi ravib17. mai 2019, 07:35
uus valitsev kolmikliit . Järjekorrad kaovad nagu võluvitsa väel ja rahva tervis paraneb uuest ja veelgi uhkemast ellusuhtumisest . Nüüd jõuab õnn ka tavainimese õuele !
Jah17. mai 2019, 07:29
Läheb aega enne kui arstiabisaamise vüimalus muutub kättesaadavaks kõigile, aga seda püütakse praegu teha.
Anne17. mai 2019, 07:27
Reformistlikud valitsused kaotasid ära arstiabi saamise võimaluse kohapeal ja kus see alles oli tekkisid suured järjekorrad. ei rahastatu meditsiini vajalikul määral.
ab17. mai 2019, 07:22
Mitte ainult eriarsti, vaid ka mõne perearsti. Maalased ikka muigavad, et mõne perearsti saab ennem kätte kuskilt meediamajast kui arstimajast!