Hea nõu

KAS SEE ON PUUKBORRELIOOS? Nende tunnuste korral tuleks minna testima! (13)

LISA KOMMENTAAR

Lyme põdenud ja asja uurinud27. juuli 2019, 23:21
Issa ristike, kui "targad" kõik on. Nagu konnad omas tiigis. Lyme või borrelioos on väga tõsine haigus. Kui seda õigel ajal ei avastata võib see muutuda krooniliseks. Borrelioosi bakter ründab igat ohvrit erinevalt. Üldiselt inimese nõrgenenud tervist, organeid. See, et haiguse saad vaid siis kui puuk on pikalt toimetanud on loll jutt. Peale borrelioosi kannavad puugid ka teisi, sarnaste sümtomitega haigusi. Mõni neist on ohtlikumgi. Vaadake filmi Under Our Skin.
Urmas1. juuli 2019, 19:15
Puuki ei tohi keerata! Ega tal pea vindiga ole!!!
Urmas1. juuli 2019, 19:13
https://tervis.postimees.ee/836516/kuidas-eemaldada-puuki
Urmas1. juuli 2019, 19:11
Ega neil pea vindiga ole!!!
Urmas1. juuli 2019, 19:06
Päris jama ei tasu ajada! See Borrelioos hakkab mõjuma ravimata jätmise korral ikka alles aastate pärast ja liigestevaluna jne... Ega alla kuu pärast nakatumist, ei pruugi ka vereproov mingit nakatumist hja viirust veel näidata! Mul tekkis punane ring ja perearst ravis mind igaks juhuks lahja Penitsiliini baasil antibiootikumiga Amoxicilliniga, igaks juhuks, enesetundel ei olnud mul küll häda midagi ja arst ütles, et paar nädalat peale puugi leidmist, ei näita ka vereproov veel midagi! Et mingi nõrkus jne... tekib on linnalegend! See haigus peab kehas aastaid levima, enne kui ta välja lööb!
Urmas1. juuli 2019, 18:58
Puukentsefaliit kulgeb 99,9 juhul sümptomiteta või kerge palavikuga ja annab kord põdenule eluaegse immuunsuse. Ma olen endalt puuke eemaldades lõiganud žiletiga nad pea juurest läbi ja pea on mädanenud paari kolme päeva jooksul ise välja. Kõige tähtsam on puuki mitte näppida ja veel hullem pigistada! Haigusekandjad ei paikne neil peas vaid seedetraktis, las pea jääb naha alla! Sinna tekib kerge põletik ja organismi immuunsüsteem mädandab selle pea välja, see on nagu vistrik! Igasugused keeramised ja muud jamad on rohkem linnalegend!
on19. juuli 2019, 16:26
asjatundjad, st. pereõed ikka keeranud spetshaaratsiga puugi välja ja kui juutuubis vene mees näitas kuidas keerutada niit puugi ümber nii, et tagaosa jääb silmusest välja ja keerates vastupäeva tulebki ilusasti välja, samas ise olen kakkunud otse ja pereõde on pärast hurjutanud-miks teha valesti, tulnud kohe siia ja siis on vaev kergem, nii on.
Ogalik1. juuli 2019, 15:16
Puuki ei tõmmata otse välja! neid peab keerama, siis ei jää pea sisse. Apteegis müüakse sõrgkangi meenutavat väikest plastikust ja otsas haralist eset, millega on võimalik kerge vaevaga puuk välja keerata.
appi imeva kõik 1. juuli 2019, 13:55
1. juuli 2019, 13:40
kas tõesti selline kommentaar mis ma just saatsin läks modereerimisele, mis teil seal õhtulehes viga on?Tundub, et täna on tööl see mode kes ei loe vaid modereerib, oled haige
1. juuli 2019, 13:38
Ei ole alati nii nagu kirjeldad, minul tekkis iseloomulik punane laik 10 päeva möödudes, mis tohutult sügeles ja järk järgult võttis suuremad mõõtmed. Aga et mitte mingisuguseid vaevusi polnud, ei seostanud ma seda puugiga.Arvasin, et mingi putukas või ämblik on hammustanud.Tekkis ikkagi kahtlus ja proovi sain perearsti juures ära teha alles kuu aega hiljem, mis positiivseks osutus. Sain ravi peale ja siiani ei ole mul olnud mingeid teisi sümptomeid peale selle suure punase laigu, seega , alati ei pruugi enesetunne käest minna.Kui ikkagi juba laik tekib, siis tuleks minna ennast testima.
meil on pigem nii1. juuli 2019, 13:08
aga kui laiku ei ole, kuid sümptomid on, siis ei oska ju perearst või emo reeglina seda haigust tuvastada...mida teha?
siin pole ju sümptomeid1. juuli 2019, 08:59
sugugi ära toodud, sest enne kui punane laik tekib tunneb inimene ennast juba halvasti ega saa aru, milles asi.Tohutu väsimus eelkõige. arusaamatu ja segasuse tunne. külm higi, jalad ei kanna, ebamugavustunne igas keha osas ja alles siis tekib laik kahe kuu möödudes.Võib ka mitu nakatust järjepannu olla, siis on veel raskem.