AMETIS: Kahe ja poole terviseameti juhina veedetud aastaga on Merike Jürilo rääkinud pidevalt, et kriisiettevalmistust tuleb paremaks teha. „Ma loodan, et nüüd kuulatakse meid rohkem.“Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
11. mai 2020, 07:26

Merike Jürilo sõnul näitab koroonakriis, et tervishoiusektoris on juurde vaja kümneid miljoneid eurosid

Terviseameti juht Merike Jürilo: „Minu südametunnistus on puhas!“ (12)

Koroonakriisi algul kiidetud, ent seejärel ka valju kriitikat saanud terviseameti peadirektor Merike Jürilo tagasiastumismõtteid ei mõlguta. „Kriisis karastunud meeskond on tegelikult oluliselt paremini valmis järgmiseks kriisiks ja seda ei tohiks raisku lasta,“ nendib ta.

Jürilo nurgakabinetist avaneb vaade üle tee paiknevale Lääne-Tallinna Keskhaigla nakkuskliinikule, kuhu 26. veebruaril toodi Eesti esimene koroonapatsient. Päev hiljem saatis terviseamet kõigile tähtsamatele riigiasutustele välja esmase prognoosi võimaliku Covid-19 haigestumise osas, et hinnata tervishoiusüsteemi võimekust haigusega hakkama saada. Märkimisväärne on, et kui selle halvima prognoosi kõik muud numbrid, nakatunutest intensiivravi vajavate patsientideni, on jäänud Eestis kordi, kohati isegi üle kümne korra, madalamaks, siis surnute arvu oleme praeguseks juba ületanud. Miks?

Edasi lugemiseks: