Foto: Tiina Saidla
Hea nõu
19. mai 2020, 15:56

Lugu ilmus ajakirjas Tiiu

Ravi loodusest: pärmseene vastu marjade ja roheliste ürtidega

Antibiootikumide, hormoonravi ja pikaajaliste haiguste tagajärjel võib organismi kimbutada kandidoos ehk pärmseene vohamine. See võib väljenduda limaskestadel ja nahal, kuid ka seedesüsteemis ja suguorganites.

Organism on happeline ega suuda ise seene levikuga hakkama saada. Kuidas aidata taimedega?

Õun

Naturaalne õunaäädikas. Lisage 1 sl naturaalset õunaäädikat 250 ml toasoojale veele. Jooge seda lahust tass päeva jooksul. Äädikas peab olema kuumutamata-rafineerimata – kui näete sees sadet, siis on õige. Tehke nädalane kuur.

Metsamarjad

Mahl ja marjad. Jooge naturaalset metsamarja mahla või sööge külmutatud marju. Hästi sobivad jõhvikad, pohlad, mustikad, sinikad, pihlakad. Hapud marjad korrastavad oma naturaalsete hapetega organismis aluse ja happe tasakaalu.

Kurereha

Tõmmis. Võtke 1 sl aaskurereha ürti ja kallake üle 250 ml kuuma veega. Laske 15 minutit tõmmata ja jooge tass päevas nädala jooksul. Puhastab hästi keha hapetest.

Üheksavägine ja pihlakas

Tõmmis. Võtke 1 sl üheksavägise lehtede ja õite ning pihlakapulbrit ning valage see üle 250 ml kuuma veega. Laske tõmmata 15 minutit. Jooge päeva jooksul nii palju kui vähegi isu on. See on parim seenerohi ja immuunsüsteemi tugevdaja.

Vesihein, nõges, hanemalts

Roheline ime. Pange liitrisesse kannmikserisse vesiheina, nõgese pulbrit, hanemaltsa, hiirekõrva, linnurohtu, kuusekasve, põdrakanepi lehti. Mikserdage veega 5 minutit, kurnake. Jooge see vedelik ära, taimemassi võite kasutada karaskis.

Hiirekõrv, kortsleht, raudrohi, hobumadar

Tõmmis. Kasutage seda siis, kui esineb kandidoos tupes. Võtke 1 peotäis hiirekõrva, kortslehte, raudrohtu ja hobumadarat. Valage üle 1 liitri kuuma veega, laske tõmmata 15 minutit. Kurnake, jahutage. Lisage 1 tilk teepuu õli. Tehke selle vedelikuga 4–5 korda päevas tupeloputust.

Suvikõrvits

Nädalane kuur. Vaadake üle oma toidumenüü. Loobuge nädalaks lihast, piimatoodetest, teraviljatoodetest, pärmist, igasugusest suhkrust, alkoholist ja pooltoodetest. Hea on teha suvikõrvitsa nädal ja süüa magustoiduks marju. Suvikõrvitsat võiks selle nädalal süüa mitut moodi ja katsetada eri retsepte.