Ühtlasi meenutatakse kirjas, et turismisektor, sealhulgas spaahotellid, on Covid-19 eriolukorra ning sellele järgneval perioodil sattunud väga suure löögi alla.Foto: Tairo Lutter
Eesti uudised
27. august 2020, 12:08

Spaa on nagu teater! Puhkekeskused tahavad sarnaselt kultuuriüritustele leevendusi külastusnõuetes

„Oleme seisukohal, et spaadele ja veekeskustele kehtivate piirangute maht ei ole proportsionaalselt tasakaalus kultuurisündmustele leevendatud piirangutega ning palume 50%-lise täituvuse piirangu tühistada,“ kirjutas Eesti spaaliidu tegevjuht Aire Toffer kultuuriministrile.

Toffer toob kirjas välja, et saunades, spaades, basseinides, veekeskustes ja ujulates ei kogune külastajad suurte rühmadena, sest neid on võimalik hajutada.

„Samuti on teenuse pakkumisel juba arvestatud külastajatele privaatsuse pakkumisega ning piisava hoonete ja ruumide ventilatsiooni olemasoluga,“ toonitas spaaliidu tegevjuht. „Suurim Eesti veekeskus mahutab 725 külastajat, mis on vähem kui pool kultuuriüritustel siseruumides lubatud kuni 1500 inimesega osalejate arvust.“

Ühtlasi meenutatakse kirjas, et turismisektor, sealhulgas spaahotellid, on Covid-19 eriolukorra ajal ning sellele järgneval perioodil sattunud väga suure löögi alla.

„Spaahotellide külastajatest 57% moodustasid eelmisel aastal väliskülastajad ning see maht jääb käesoleval aastal kordades väiksemaks. Samuti kehtis eriolukorra algul spaadele ja saunadele sulgemisnõue, mis lõppes alles viimases järjekorras. Enamik spaaettevõtteid on sattunud väga raskesse majanduslikku olukorda mis halveneb veelgi peale siseturismihooaja lõppemist ning liikumispiirangute kehtestamist,“ kirjeldas Toffer olukorda spaasektoris.