TMWFoto: Martin Ahven
Uudised
1. september 2020, 16:12

Tallinn Music Weeki osalejal tuvastati koroonaviirus: terviseamet on tema kontaktisikud kaardistanud

Nädalavahetusel Tallinnas peetud muusikafestivalil Tallinn Music Week osalejal tuvastati koroonaviirus. Õhtuleht küsis festivali korraldajatelt esiti kuulujutuna levinud infokillule - mitmel kontserdil esinenud pillimees andis positiivse koroonatesti - kinnitust või ümber lükkamist juba ennelõunal, ent festivali korraldajad ei soostunud seda tegema, viidates delikaatsetele terviseandmetele.

Ka järgnenud küsimusele ei antud vastust, kirjutades ajakirjanikule: "Loodame, et mõistate olukorda." Nüüd on festival aga seda oma sotsiaalmeedialehel kinnitanud. 

"Anname teile teada, et ühel festivalil osalenud isikul on tuvastatud positiivne COVID-19 test. Tema kontaktisikud on tänaseks terviseameti poolt detailselt kaardistatud ning nendega on ka ühendust võetud," kirjutatakse Tallinn Music Weeki Facebookis. 

"Kõik kontaktsed, kes on siiani käinud testimas, on saanud tänase seisuga negatiivsed testitulemused ning kõik kontaktsed, kes terviseametilt vastava soovituse said, püsivad eneseisolatsioonis. Juhul kui terviseamet ei ole teiega ühendust võtnud, ei ole teil ka eneseisolatsiooni kohustust. Vastavalt kehtivale andmekaitseseadusele ei ole meil ega ühelgi kolmandal isikul õigust avaldada või kinnitada eriliiki isikuandmeid, sh. terviseandmeid. Festival tänab kõiki osalejaid, partnereid ja publikut, et pidasite kinni kehtestatud viirusetõrje reeglitest. Hoidkem üksteise tervist - nii füüsilist kui ka vaimset! Kaitskem ka üksteise õigust privaatsusele ja olgem lugupidavad. Teemaga tegeleb nüüdsest terviseamet."

Festival lükati koroonapiirangute tõttu märtsist augustisse ning mitmed artistid ei saanud kehtivate reisipiirangute tõttu festivalile esinema tulla. 

Tallinn Music Weeki 311.ee õhtul esinenud kollektiiv Angus teatas Facebookis, et on karantiinis, sest puutusid kokku COVID-19 positiivse testi andnud inimesega. "Me ei suuda sõnades väljendada, kui kahju meil on, kuid oleme sunnitud tühistama Anguse 10. sünnipäevakontserdi 5. septembril. Hoolime enda ja kõigi oma sõprade tervisest ning soovime, et teie teeksite sama. Kindlasti ei jää aga antud sündmus tähistamata! Anname teile märku, kui selleks on saabunud õige aeg," kirjutavad nad.